Breaking News
24 Ιανουαρίου 2023

Η βιώσιμη διατροφή είναι ένα διατροφικό πρότυπο που λαμβάνει υπόψη τόσο το σώμα όσο και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

 

Τι σημαίνει βιώσιμη διατροφή με απλά λόγιαΗ βιώσιμη διατροφή περιλαμβάνει τη βασισμένη σε στοιχεία ιδέα ότι ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργείται η τροφή όπως και το είδος επηρεάζει το περιβάλλον. Μια βασική ιδέα της οικολογίας είναι ότι τα πάντα είναι συνδεδεμένα: το νερό, ο αέρας, η τροφή, το έδαφος και η ατομική υγεία.

Η σκέψη της βιωσιμότητας υποστηρίζει ένα σύστημα τροφίμων που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως η χρήση νερού και τα αέρια του θερμοκηπίου, παρέχοντας παράλληλα βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ανθρώπους.
Σε μια ανασκόπηση του 2020 ανακοινώθηκε ότι οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων μπορεί να επηρεάσουν το περιβάλλον ακόμη και την ανθρώπινη υγεία μέσω της έκθεσης σε χημικές ουσίες όπως η δισφαινόλη Α (BPA) και οι φθαλικές ενώσεις, που έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρκίνου και διαβήτη. Μια άλλη μετα-ανάλυση του 2020 έδειξε ότι το 70% του γλυκού νερού χρησιμοποιείται για τη γεωργία (τρόφιμα και μη) παγκοσμίως.

Σε γενικές γραμμές, τα βιώσιμα τρόφιμα είναι θρεπτικά και πολύτιμα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Μερικά παραδείγματα βιώσιμων τροφίμων περιλαμβάνουν φασόλια, σαρδέλες, γαύρο, μπρόκολο, μπιζέλια, αχλάδια, μαρούλι, μπάμιες και σπανάκι.

fosonline.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Σήμερα 24 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Την απόκτηση της Χανιώτισσας, Γεωργίας Τζαγκαράκη γνωστοποίησε η ομάδα βόλεϊ του Π.A.O

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics