Breaking News
17 Σεπτεμβρίου 2021

Οι δύο Γάλλοι αθλητές, που θα πάρουν μέρος στο Pomegranate Europe Top 16 Cup, ο Σιμόν Γκοζί και ο Εμανουέλ Λεμπεσόν, ήταν οι μόνοι αθλητές, οι οποίοι στη σημερινή ανεπίσημη μέρα για προπόνηση,

βρέθηκαν το βράδυ στην αίθουσα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης για μία πρώτη επαφή με το χώρο. Νωρίτερα, η αγέρωχη Νι Ξια Λιαν από το Λουξεμβούργο ήταν η μοναδική αθλήτρια, που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις από την Πέμπτη για την πρώτη προπόνηση. Εν όψει της μεθαυριανής έναρξης του Τοπ 16 η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εξασφάλισε λίγες δηλώσεις κι από τα τρία μεγάλα ονόματα του διεθνούς στερεώματος κι άκουσε τους Γάλλους πρωταθλητές να τονίζουν ότι «η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη άξιζαν αυτή την ευκαιρία για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου τουρνουά και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν οργανωτικά». Γκοζί και Λεμπεσόν αναφέρθηκαν και στους στόχους τους στο Τοπ 16, ενώ η απίστευτη Νι Ξια με τους τρεις σερί τίτλους στον θεσμό (1996, 1997, 1998) δήλωσε πολύ χαρούμενη που έχει το κίνητρο να μετέχει στα 58 της σε αυτό το μεγάλο τουρνουά.

«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Το Τοπ 16 της Ευρώπης επρόκειτο να γίνει στην Ελβετία, ξέρουμε ότι εκεί θα γυρίσει τα επόμενα χρόνια, αλλά στο μεταξύ άξιζαν την ευκαιρία μίας τέτοιας διοργάνωσης η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν οργανωτικά», υπογράμμισαν οι σπουδαίοι Γάλλοι αθλητές.

Σε ξεχωριστές ερωτήσεις αμέσως μετά, επισημάνθηκε αρχικά προς τον Γκοζί ότι κυνηγά χρόνια έναν τίτλο σε μεγάλη ατομική διοργάνωση: «Σίγουρα όταν είσαι μέσα στα τέσσερα πρώτα φαβορί σκέφτεσαι μόνο το μετάλλιο. Έχω φτάσει σε τελικό και σε 4άδα του απλού σε κορυφαία πρωταθλήματα και θέλω όντως και μία πρωτιά. Αυτό εξαρτάται από διάφορα πράγματα όμως, και θέλω πρώτα απ’ όλα ν’ αρχίσω καλά και να παρουσιαστώ στην κατάλληλη κατάσταση». Όταν τον …πειράξαμε με το ερώτημα αν θέλει να κληρωθεί αύριο με τον Παναγιώτη Γκιώνη, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον συγκλονιστικό «μικρό» τελικό του 2015 με 4-3 χαμογέλασε και είπε: «Εντάξει, είναι εκπληκτικός παίκτης και καλός φίλος. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και φυσικά θυμάμαι το ματς στο Μπακού. Είναι απόλαυση να παίζεις μαζί του. Δεν κοιτάζω όμως, τις κληρώσεις. Αν πέσω μαζί του θα είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα, με όποιον παίκτη κι αν κληρώνομαι προσπαθώ ν’ αποδώσω το ίδιο καλά».

Ο Εμμανουέλ Λεμπεσόν είχε φτάσει το 2016 στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του όταν είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών (με αντίπαλο τον Γκοζί στον τελικό) και θέλει πολύ μία διάκριση και στο Τοπ 16. «Κατ’ αρχάς δεν είμαι στα 8 πρώτα φαβορί. Αυτό μεγαλώνει τη δυσκολία. Πρέπει να πάω βήμα-βήμα λοιπόν, να περάσω τον 1ο γύρο και μετά βλέπουμε. Ναι, θέλω μία καλή πορεία και σε αυτόν τον θεσμό, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσα κάποια ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και σε ατομικό επίπεδο υπάρχει τώρα το Τοπ 16. Είχαμε και χρόνο για ξεκούραση και ορεξάτοι αρχίζουμε τη νέα σεζόν. Οι αγώνες στη Θεσσαλονίκη θα είναι για μας και γερά τεστ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο έρχεται σε λίγες ημέρες με τη Γαλλία να έχει πολύ υψηλούς στόχους», δήλωσε ο αριστερόχειρας άσος.

Η Νι Ξια Λιαν πήγε στο γυμναστήριο με χαρά …μικρού παιδιού. «Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ. Φτάσαμε πριν από λίγες ώρες κι αφού επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο θελήσαμε να έρθουμε για λίγο και στον χώρο των αγώνων να πάρουμε άμεσα μία πρώτη γεύση. Το ξενοδοχείο είναι εξαιρετικό, το φαγητό υπέροχο και όλοι εξυπηρετικοί. Βλέπω τώρα ότι και το γυμναστήριο εξασφαλίζει πολύ καλές συνθήκες. Χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά εδώ σε μεγάλη αθλητική εκδήλωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και φαντάζομαι ότι είναι πολύ σημαντική και για την Ελλάδα αυτή η διοργάνωση», τόνισε η Νι Ξια Λιαν, που αγωνίζεται σε ένα εύρος 25 ετών στον θεσμό και συμπλήρωσε: «Το κίνητρό μου παραμένει πολύ ψηλό. Χαίρομαι πολύ που αγωνίζομαι ακόμα και το απολαμβάνω, νιώθω και τυχερή γιατί ξέρω ότι άλλοι βετεράνοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα».

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ

Το Τοπ 16 διεξάγεται φέτος για 50η χρονιά κι έχει και επετειακό χαρακτήρα. Η μεγάλη αθλητική εκδήλωση όμως, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία και για την οικοδέσποινα ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, διότι συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή της. Επιπλέον, είναι τεράστια η παράδοσή της στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά η ΧΑΝ υπήρξε σκαπανέας στην καλλιέργεια του αθλήματος στην Ελλάδα.

Η ΧΑΝΘ πραγματοποίησε χτες την κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής και οι άνθρωποί της δηλώνουν με χαρά ότι η ανάληψη ενός κορυφαίου event, όπως το Τοπ 16, σε αυτό το χρονικό σημείο αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση της με το άθλημα και τα όσα έχει καταφέρει σε κοινωνικό και αθλητικό τομέα.

* Μία άλλη σύμπτωση είναι ότι σήμερα έκλεισε έναν χρόνο στην προεδρία της ETTU ο Ιγκόρ Λεβίτιν. Ο Ρώσος παράγοντας, που θα παρακολουθήσει από κοντά τη διοργάνωση, υποστήριξε από την αρχή με θέρμη την πιθανότητα να διεξάγει η Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Τοπ 16.

* Αναμφίβολα η ΧΑΝΘ ετοιμάζεται για τους πιο σημαντικούς και απαιτητικούς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που φιλοξενούνται στις νέες εγκαταστάσεις της, πάντως εκτός από αγώνες στην Α1 κατηγορία γυναικών, έχει ως πολύτιμη εμπειρία τα αναπτυξιακά τουρνουά , που εμφανίζουν και τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών (πάνω από 300 παιδιά).

* Ξεπερνούν τα 50 άτομα οι εθελοντές και το προσωπικό της ΧΑΝΘ, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Τοπ 16.

* Αθλητές, προπονητές, επίσημοι θα κινούνται σε συνθήκες «φούσκας» και το σωματείο δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε όλοι αυτοί να μην έρχονται ε επαφή με υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν για παράδειγμα ειδικές αίθουσες για ξεκούραση αθλητών, προπονητών και επισήμων, ενώ οι ίδιοι θα χρησιμοποιούν διαφορετικά ρεστοράν και κυλικεία της ΧΑΝΘ από εκείνα, που θα είναι για τους θεατές. Έγιναν κι άλλες παρεμβάσεις στον χώρο ώστε οι συνθήκες αγώνα να είναι οι καλύτερες δυνατές, όπως πχ με τον φωτισμό.

* Δημιουργήθηκε μία αψίδα για την είσοδο των αθλητών, θα τοποθετηθούν φωτεινές διαφημίσεις, ενώ θα υπάρχει DJ για να βάζει μουσική πριν από την έναρξη των αγώνων και στα διαλείμματα.

* Πέρα από τον μεγάλοχορηγό της διοργάνωσης, το Pomegranate Wellness Spa Hotel, το εγχείρημα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στηρίζουν αρκετοί ακόμα χορηγοί για το Τοπ 16. Είναι η εταιρία αθλητικών ειδών Donic, η εταιρία logistics και μεταφορών Transcombi Exprese, ο Μακεδονικός Χαλβάς, τα έπιπλα Mexil Σαρηκεχαγιάς, η εταιρία φρούτων Dole, το εμπoρικό κέντρο Οne Salonica, το ξενοδοχείο Potidea Palace και οι χορηγοί επικοινωνίας Μetropolis, Metrosport και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Ντούσκος: Ξεκινάει το «ταξίδι» για Παρίσι [vid]

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics