Breaking News
25 Φεβρουαρίου 2021

Η επιτραπέζια αντισφαίριση μετρά πάλι αντίστροφα για να επιστρέψει στη διεθνή δράση με τα πρώτα επαμειβόμενα τουρνουά ανδρών-γυναικών του 2021 και η ελληνική πλευρά κάνει το ίδιο για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Ως γνωστόν, η νέα αρχή στη διεθνή σκηνή θα σηματοδοτηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 28 του μήνα, με το WTT Contender της I.T.T.F. στην Ντόχα του Κατάρ και στο ίδιο μέρος θ’ ακολουθήσει από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου το Παγκόσμιο Προολυμπιακό, το οποίο θα έχει φυσικά και ελληνική συμμετοχή. Χτες η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε τους αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ και είναι οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος και Κατερίνα Τόλιου.

Σήμερα θα γίνει εκτενής αναφορά στο σύστημα διεξαγωγής των αγώνων με την απαραίτητη σημείωση ότι είναι ακόμη αδιευκρίνιστο πόσες θέσεις θα δοθούν για το Τόκιο από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Ali Bin Hamad Al Attiya Arena και θα το διοργανώσει η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Κατάρ υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.).

Το Παγκόσμιο Προολυμπιακό αφορά στο απλό ανδρών και το απλό γυναικών. Η κλήρωση για το αρχικό στάδιο θα γίνει στις 13 Μαρτίου και την επόμενη μέρα θ’ αρχίσουν οι αγώνες. Όσον αφορά στις προκρίσεις για το Τόκιο, σύμφωνα με την προκήρυξη δεν θα είναι λιγότερες από 2 και όχι περισσότερες από 8 για κάθε φύλο. Ο ακριβής αριθμός των αθλητών και των αθλητριών, που θα πάρουν το «εισιτήριο» για το απλό του Ολυμπιακό τουρνουά, θα καθοριστεί μία μέρα πριν από την κλήρωση ανάλογα με το μάξιμουμ των διαθέσιμων θέσεων (quota) εκείνη τη χρονική στιγμή.

Η κλήρωση για το δεύτερο στάδιο θα λάβει χώρα μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Τα seeding της κλήρωσης για το πρώτο στάδιο θα βγουν με βάση τον Ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης (ITTF Olympic Qualification Ranking Lists). Τα seeding της κλήρωσης για το δεύτερο στάδιο θα στηριχτούν βασικά στα αποτελέσματα από το πρώτο μέρος των αγώνων.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο World Singles Olympic Qualification θα διαγωνιστούν σε νοκ άουτ ματς. Στο πρώτο στάδιο θα σχηματιστούν μίνι ταμπλό ανδρών και γυναικών παρά ένα ίσα με τον αριθμό των προκρίσεων. Το λιγότερο 1 δηλαδή, θα είναι το ταμπλό. Σαν παράδειγμα η προκήρυξη αναφέρει ότι αν πρόκειται να δοθούν 7 ολυμπιακά «εισιτήρια» από το Παγκόσμιο Προολυμπιακό, τότε θα παιχτούν 6 μίνι ταμπλό και οι νικητές από το κάθε ένα θα πάρουν την πρόκριση για το αγώνισμα του απλού στο Τόκιο.

Στο δεύτερο στάδιο των αγώνων θα γίνει ένα ακόμη ταμπλό και ο τελικός νικητής θα εξασφαλίσει την παρουσία του στο Ολυμπιακό τουρνουά. Εδώ οι συμμετοχές εξαρτώνται από τον αριθμό των προκρίσεων.

Η προκήρυξη σημειώνει ότι:

# Εάν δοθούν από 2 προκρίσεις για το Τόκιο τότε θα μετάσχουν ο φιναλίστ του τελικού από το πρώτο στάδιο, οι ηττημένοι των ημιτελικών και οι χαμένοι των προημιτελικών (7 αθλητές/τριες)

# Εάν δοθούν 3 ή 4 προκρίσεις τότε θα μετάσχουν οι φιναλίστ των τελικών και οι ηττημένοι των ημιτελικών από το πρώτο στάδιο (6 και 9 αθλητές/τριες αντίστοιχα)

# Εάν δοθούν περισσότερες από 4 προκρίσεις τότε θα μετάσχουν οι φιναλίστ των τελικών από το πρώτο στάδιο (ανάμεσα σε 4 και 7 οι αθλητές/τριες).

Κι ένας διαχωρισμός για τις κληρώσεις:

• Στο πρώτο στάδιο οι αθλητές από την ίδια Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα κληρωθούν σε διαφορετικά νοκ άουτ ταμπλό.

• Στο δεύτερο στάδιο θα υπάρξει μέριμνα ώστε αθλητές, που διεκδίκησαν αρχικά την πρόκριση από το ίδιο μίνι ταμπλό να μην ξαναπέσουν μαζί, τουλάχιστον άμεσα.

 Διαβάστε επίσης:

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Το ανέκδοτο της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics