Breaking News
16 Οκτωβρίου 2021

Τετρασέλιδο αφιερωματικό κομμάτι στον Κώστα Παπαγεωργίου παρουσιάζει το περιοδικό Swaythling Club της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF), με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της

Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από τον πρώην αρχηγό της εθνικής μας ομάδας. Με τον τίτλο «από αθλητής έγινε πρόεδρος» δημοσιεύει συνέντευξη του 42χρονου επικεφαλής της νέας διοίκησης, αναφέρει σημαντικά σημεία στην καριέρα του και φιλοξενεί φωτογραφίες του από τον καιρό της διεθνούς καριέρας του, από την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το αγωνιστικό προσκήνιο, αλλά και με την οικογένειά του. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μίλησε στον επί χρόνια αρχισυντάκτη της ITTF Ιάν Μάρσαλ, ο οποίος έχει αναλάβει και την επεξεργασία του Swaythling Club από τον Οκτώβριο του 2018. Το περιοδικό δημοσιεύεται δύο φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο και είναι διαθέσιμο on -line στον ιστότοπο του Swaythling Club, - https://swaythlingclub.com/, ενώ βγαίνει και σε αντίγραφα σε έντυπη μορφή (αυτό το τεύχος είναι στο λινκ https://www.yumpu.com/en/document/read/65890270/online-spread-111-1-96 και η συνέντευξη βρίσκεται στη σελίδα 32).

«Ο Κώστας Παπαγεωργίου ανέλαβε δουλειά στο γραφείο. Ο οκτώ φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό ανδρών εξελέγη χωρίς αντίπαλο, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης», σημειώνει το κομμάτι στον πρόλογο. Ακολούθως αναφέρει ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε το ντεμπούτο του με τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ νέων της Ουγγαρίας το 1989, είχε την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1999 στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας και την τελευταία το 2018 στο Χάλμσταντ της Σουηδίας.

Σημειώνει το πως άρχισε το πινγκ πονγκ, σε κατασκευή τραπεζιού πινγκ πονγκ στο σπίτι του, στην Αθήνα, και ότι μετά πήγε στον κοντινό Ηρακλή Ηρακλείου. «Έπαιξα όλα τα είδη των αθλημάτων με μπάλα, αλλά απλώς για διασκέδαση. Το γιατί επέλεξα το πινγκ πονγκ δεν μπορώ να το εξηγήσω, πάντως εθίστηκα σε αυτό», είναι μία δήλωση του Κώστα Παπαγεωργίου, που προτάσσει το περιοδικό.

Από τις συμμετοχές στα Παγκόσμια πρωταθλήματα ξεχωρίζει εκείνη του 2003 στο Παρίσι. Ο λόγος φυσικά η μεγάλη έκπληξη, που δημιούργησε όταν κατέβαλλε με 4-3 σετ το μεγάλο «αστέρι» της διεθνούς επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τον πρωταθλητή κόσμου, Ευρώπης και «χρυσό» Ολυμπιονίκη Σουηδό Γιαν Όβε Βάλντνερ και μπήκε στον 2ο γύρο του απλού ανδρών. Το περιοδικό μάλιστα, προσθέτει ότι έναν χρόνο μετά το «ιερό τέρας» του αθλήματος από τη Σουηδία, είχε μπει στην 4άδα του Ολυμπιακού τουρνουά στην Αθήνα, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου θυμήθηκε στη συνέντευξη ότι «στα προκριματικά χρειάστηκε να γυρίσω την κατάσταση από 0-3 πίσω στα σετ και 3-7 στους πόντους κόντρα στον Ούγγρο Φαζέκας. Μετά με τον Βάλντνερ δεν ένιωθα τίποτα στη διάρκεια του ματς και συνειδητοποίησα τι πρόκειται να γίνει μόνο όταν πήρα τη μεγάλη διαφορά στο 7ο σετ με 10-1. Τελικά επικράτησα με 10-8. Ήμουν νούμερο 370 στον κόσμο και μόλις 24 ετών».

Αναφορά γίνεται επίσης στην ιστορική επιτυχία του 2013 με το ασημένιο μετάλλιο της εθνικής ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, αλλά και στον ρόλο του τρίτου παίκτη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία. Και δεν ήταν μόνο οι καταπληκτικές εμφανίσεις του πριν από 8 χρόνια στην Αυστρία, αλλά και η επικράτηση απέναντι στον Κέντα Ματσουντάιρα, στην ιστορική νίκη επί της Ιαπωνίας με 3-2 μέσα στο Τόκιο, στο Παγκόσμιο του 2014 και πολλές ακόμα καλές στιγμές.

«Ένα ακόμα ματς, που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το εντός έδρας με την Αγγλία τον Ιανουάριο του 2017 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρώτον γιατί νίκησα ξανά τον Λίαμ Πίτσφορντ και δεύτερον γιατί ήταν η καλύτερη εμφάνισή μου μπροστά στο ελληνικό κοινό».

Από μεγάλα παιχνίδια, στα οποία δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη, μένει φυσικά στη μνήμη εκείνο με τον θρυλικό Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2015 όταν έχασε δύο ματς μπολ σε αγώνα του ομαδικού. Ο συντάκτης θύμισε και την καριέρα του Παπαγεωργίου σε συλλογικό επίπεδο, ενώ στάθηκε και σε χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς του στο τραπέζι. «Είμαι πάντοτε πειθαρχημένος και μπορώ να μείνω συγκεντρωμένος και ήρεμος σε διαφορετικές καταστάσεις».

Φυσικά έγινε αναφορά στη νεότερη εποχή της εθνικής ομάδας ανδρών και τον «ανηφορικό δρόμο», που ακολουθεί σε συνέχεια της σπουδαίας τριάδας των Κρεάνγκα, Γκιώνη, Παπαγεωργίου, όπως επίσης σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της νέας διοίκησης. Ο πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ομοσπονδία επενδύει στο μάρκετινγκ και θέλει να προσελκύσει χορηγούς. Να φέρει έτσι κάποια έσοδα στο άθλημα και να στηρίξει περισσότερο την ανάπτυξη. Παράλληλα ν’ αυξήσει την προβολή του αθλήματος και κατ’ επέκταση να φέρει νέα παιδιά. Ο πρόεδρος μίλησε επίσης για την ανάγκη επένδυσης στους προπονητές ώστε μέσα από μία σωστή διαδικασία να πάρουν τα παιδιά τις σωστές βάσεις, όπως και τη θέληση της ομοσπονδίας να βοηθήσει τα σωματεία της σε όλη τη χώρα.

Το κείμενο τέλος, αναφέρει τις σπουδές του Κώστα Παπαγεωργίου και την εργασία του ως πολιτικός μηχανικός, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τη σύζυγό του Χριστίνα και τα παιδιά του Γιώργο και Αλεξάνδρα.

Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics