Breaking News
02 Ιουλίου 2020

Σήμερα ή το αργότερο αύριο Παρασκευή θα λάβουν πάνω από 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι το επίδομα 534 ευρώ ή 300 ευρώ για το μήνα Μάιο.

 

Το επίδομα 534 ευρώ ή 300 ευρώ θα πληρωθούν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η πληρωμή ξεκινάει πιθανότατα εντός της ημέρας ή αύριο, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν έχει αλλάξει η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για ύφεση έως 8%, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Εμείς αυτή τη στιγμή μένουμε σταθεροί στις εκτιμήσεις που είχαμε τέλος Απριλίου για ύφεση μέχρι 8%. Αυτές είναι οι δικές μας πρώτες εκτιμήσεις χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο Παρασκευή (3/7) θα λάβουν πάνω από 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο και ακόμη 2.000 δικαιούχοι από την προηγούμενη φάση.

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η κυβέρνηση αναμένει να την δει και να την ποσοτικοποιήσει αλλά σε κάθε περίπτωση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. «Όταν συνεπώς βγουν οι όποιες αποφάσεις, θα αξιολογηθούν, θα αποτιμηθούν και ανάλογα θα ενεργήσουμε. Προφανώς θα σεβαστούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός.

 

Για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι καταβολές στους συνταξιούχους και εάν θα γίνουν τμηματικά, απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει πως ακριβώς θα παρέμβει στο θέμα η κυβέρνηση.

Επίδομα 534 ευρώ και 300 ευρώ: Η πληρωμή

Με μια σχετική καθυστέρηση, στα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να δώσει επίδομα 534 ευρώ και επίδομα 300 ευρώ σε ορισμένους ελέυθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ωστόσο εκτός έμειναν οι επιστήμονες και αρκετοί ακόμη που πήραν μόνο το επίδομα των 600 ευρώ με τα περιβόητα voucher που κατέληξαν σε φιάσκο.

Σε κάθε περίπτωση περίπου 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν στους λογαριασμούς τους το επίδομα 534 ευρώ ή 300 ευρώ σήμερα ή αύριο.

Περίπου 200.000 επαγγελματίες που δεν λειτούργησαν τον Μάιο, περιμένουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 300 και 534 ευρώ, ανάλογα το πότε άνοιξαν οι επιχειρήσεις τους εντός του προηγούμενου μήνα.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 300 ευρώ και 534 ευρώ αντίστοιχα και ανάλογα με τις ημέρες που ήταν κλειστοί, είναι όσοι επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο με κρατική εντολή και κατά τη διάρκεια του Μαίου.

Όσοι έμειναν κλειστοί έως τις 18 Μαίου δικαιούνται 300 ευρώ ενώ όσοι έμειναν κλειστοί για όλο τον μήνα, 534 ευρώ.

Για αυτούς έως και τις 25 Ιουνίου ήτανν ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ για να υποβάλλουν αιτήσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ ή 300 ευρώ.

Ποιοι δικαιούνται την αποζημίωση

Ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι

Ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων

Επιχείρηση με τη μορφή ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης εταιρείας, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής (ΙΚΕ), με μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους ή χωρίς καθόλου εργαζομένους,
Συμπλοιοκτησία, κοινωνία αστικού ή κληρονομικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα (εξαιρούνται οι κοινωνίες κληρονόμων εταίρων ΕΠΕ

Όσοι έχουν έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και ενεργό στις 20.03.2020 Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έναν από τους αναγραφόμενους στους πίνακες (Ι ή ΙΙ)της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 134/16.6.2020, είτε ως κύριο ή ως δευτερεύοντα του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

Επιχείρηση που στις 20.3.2020 εντασσόταν στην γενική κατηγορία πληττόμενων δραστηριοτήτων και των οποίων η δραστηριότητα υπάγεται στις περιγραφικές (χωρίς αναγραφή ΚΑΔ) δραστηριότητες που αναφέρονται στο τέλος του συνημμένου πίνακα Ι ή ΙΙ της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 134/16.6.2020.
eidiseis.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics