Breaking News
19 Μαΐου 2018

Στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου).



Πρόσκληση στους φιλάθλους της Βόρειας Ελλάδας, ώστε να βρεθούν μαζικά στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας και να απολαύσουν μοναδικό θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου), απεύθυναν οι πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων, ενόψει της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης της χρονιάς.

Όλοι οι αστέρες της ελληνικής ενόργανης, ακόμα και όσοι δεν θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λόγω κάποιου τραυματισμού ή επειδή είναι ανέτοιμοι, βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη και θα δώσουν ιδιαίτερη αίγλη στη διοργάνωση με την παρουσία τους, δίνοντας σε φιλάθλους όλων των ηλικιών την ευκαιρία να τους δουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί τους και φυσικά να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές τους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η υψηλή δημοτικότητα των Ελλήνων πρωταθλητών της Γυμναστικής, αλλά και του ίδιου του αθλήματος στη χώρα μας, αποτυπώθηκε στην Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (18/05) στο Ολυμπιακό Μουσείο - Protergia, με την ευγενική υποστήριξη της Διοίκησης του Μουσείου.

Ενώπιον εκπροσώπων δεκάδων Μ.Μ.Ε., ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών Λευτέρης Πετρούνιας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης και οι πρωταθλήτριες της Εθνικής γυναικών Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη και Ιωάννα Ξουλόγη κάλεσαν τον κόσμο στη Μίκρα, για να μυηθεί και να αφεθεί στην ομορφιά της ενόργανης γυμναστικής...

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει αύριο (Σάββατο 19/05) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» με τον γενικό προκριματικό αγώνα, μέσω του οποίου θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων (Νεανίδες: 10:00 - 12:00, Γυναίκες: 13:00 - 15:00, Άνδρες-Έφηβοι: 16:30 - 19:30), ενώ την Κυριακή (20/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών (Έφηβοι-Νεανίδες: 10:00 - 12:10, Άνδρες - Γυναίκες: 13:00 - 15:00).

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης:

Θανάσης Βασιλειάδης: «Χαιρόμαστε που φιλοξενούμε στη Θεσσαλονίκη τα αστέρια της ενόργανης γυμναστικής, τους αθλητές που μας έχουν κάνει περήφανους, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον και μας στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, γιατί η υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μεγαλώνει διαρκώς. Πρόκειται για μία ευχάριστη ευθύνη για όλους εμάς στο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο.. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσουμε να δείξουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί για αρκετούς αθλητές αυτή η διοργάνωση αποτελεί πρόβα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Η έννοια της οικογένειας που επισήμανε ο Λευτέρης, η ηρεμία, αλλά και η πίστη ότι οι αθλητές μας έχουν πολύ καλούς δασκάλους -δηλαδή προπονητές που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, δεν λειτουργούν βάσει ωραρίου και δεν δέχονται να χάνουν ποτέ- είναι στοιχεία που οδηγούν στην σωστή κατεύθυνση. Η φιλία που υπάρχει, από τον πρώτο που είναι θεωρητικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μέχρι τον τελευταίο αθλητή που εντάσσεται σ’ αυτή την οικογένεια, νομίζω ότι αποτελεί το κλειδί. Μαζί βέβαια με την αδιάκοπη δουλειά που κάνει ο καθένας στον τομέα του, η διοίκηση από την πλευρά της, οι προπονητές από τη δική τους και φυσικά οι αθλητές. Ευχαριστούμε τα παιδιά, τους προπονητές τους, τα σωματεία και όλο τον κόσμο του αθλήματος, που νιώθουν ικανοποιημένοι με όσα μπορούμε να τους προσφέρουμε. Οπωσδήποτε μπορούμε να δώσουμε περισσότερα και πάντοτε θα προσπαθούμε για να πετυχαίνουμε το κάτι παραπάνω».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Για άλλη μία χρονιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, η μεγαλύτερη διοργάνωση της ενόργανης που έχουμε στη χώρα μας, φιλοξενείται εδώ στη Θεσσαλονίκη. Με μεγάλη μας χαρά βρισκόμαστε εδώ, νιώθουμε τη Μίκρα σαν δεύτερο σπίτι μας. Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει σ’ αυτούς τους αγώνες, γιατί έχει πολλά να δει. Θα μπορέσετε να δείτε το μέλλον του αθλήματος, γιατί έχουμε πολλά παιδιά που πιστεύω ότι θα παίξουν σύντομα πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές στερέωμα και αξίζει να τα χειροκροτήσετε. Το χειροκρότημα και η στήριξη του κόσμου είναι αυτά που μας κρατάνε σ’ ένα ερασιτεχνικό άθλημα όπως είναι η ενόργανη γυμναστική.

Η δική μου συμμετοχή στο πανελλήνιο είναι αμφίβολη, επειδή η φετινή μου προετοιμασία έχει πάει πίσω, καθώς θα έχουμε πολλούς μαζεμένους διεθνείς αγώνες μέσα στους επόμενους μήνες. Σίγουρα, πάντως, θα βρίσκομαι στο στάδιο για όλο τον κόσμο και για να στηρίξω τους συναθλητές μου. Έχουμε μπροστά μας τους Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν τα παγκόσμια κύπελλα, που θα γίνονται κάθε μήνα μέχρι τον Μάιο του 2019 και θα είναι κριτήρια για την Ολυμπιακή πρόκριση. Γι’ αυτό, έχω διαμορφώσει κατάλληλα την προετοιμασία μου, αποφεύγοντας κάποιες επιβαρύνσεις. Θα βρίσκομαι πάντως ανάμεσα στους φιλάθλους αυτό το Σαββατοκύριακο και θα απολαύσουμε μαζί τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής.

Είναι πολύ σημαντικό ότι δουλεύουμε ομαδικά και δεν ‘τρωγόμαστε’ μεταξύ μας, όπως ίσως συμβαίνει αλλού, αλλά όχι στη δική μας Ομοσπονδία. Αυτό είναι καλό και θα πηγαίνουμε μπροστά όσο υπάρχει αυτό το κλίμα.

Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω, θα είμαι ικανοποιημένος και με ακόμα περισσότερα. Αυτό ισχύει συνολικά, για τις παροχές, για την υποστήριξη, για την αγάπη του κόσμου, για τα επιτυχημένα αποτελέσματα... Εξάλλου, εάν ήμασταν απολύτως ικανοποιημένοι μέσα στον κόσμο που ζούμε, θα σταματούσαμε να προσπαθούμε».

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα αγωνιστούν, είμαστε όλοι δίπλα ο ένας στον άλλον. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους διεθνείς αγώνες, να πετύχουμε διακρίσεις και να πάρουμε προκρίσεις και να βρεθούμε όσο πιο πολλοί αθλητές γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχουμε πολύ καλούς αθλητές, έχουμε Ολυμπιονίκες όπως ο Λευτέρης που είναι τιμή μου να βρίσκομαι δίπλα του και αποτελεί οδηγό για τους νεότερους αθλητές. Με σκληρή προσπάθεια, πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Μιχάλης Δουλκερίδης: «Για μένα, η Μίκρα είναι το σπίτι μου και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην αίθουσα ‘Ιωάννης Μελισσανίδης’. Το πανελλήνιο είναι για πολλούς αθλητές ο πρώτος αγώνας της χρονιάς μέσα σ’ αυτόν τον μεγάλο κύκλο που ξεκίνησε με ορίζοντα το Τόκιο. Είναι ένα τεστ προετοιμασίας για όλους μας, για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, αν και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και μέσα από τις προπονήσεις, κάθε εβδομάδα που περνάει. Περιμένουμε πολλή θετική ενέργεια και στήριξη από τον κόσμο, που θέλουμε να γεμίσει το στάδιο, για να μπορέσουμε κι εμείς από την πλευρά μας να μεταφέρουμε στον κόσμο το πόσο όμορφο είναι το άθλημά μας».

Βασιλική Μιλλούση: «Ευχαριστούμε το Ολυμπιακό Μουσείο για την παραχώρηση αυτού του υπέροχου χώρου, αποτελεί μεγάλη μας τιμή. Η γυμναστική φέρνει κόσμο στη Θεσσαλονίκη και εύχομαι να φανεί αυτό και στο στάδιο. Είναι μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε φιλάθλους στο γήπεδο, έχουμε ανάγκη την παρουσία και την υποστήριξή τους. Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι μια πόλη που αγαπώ, εδώ βρίσκονται οι προπονητές μου και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την προηγούμενη προ-Ολυμπιακή προετοιμασία μου. Ήρθα να συνεχίσω τη φετινή προετοιμασία μου και να χειροκροτήσω τους νέους αθλητές, έστω και αν και εγώ προσωπικά μπορεί να μην αγωνιστώ, καθώς βρίσκομαι ακόμα στη διαδικασία της επανένταξής μου έπειτα από το περσινό διάλειμμα που έκανα. Ετοιμάζομαι πάντως να κάνω την επάνοδό μου στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ιουνίου και κατόπιν, αν όλα πάνε καλά, στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ώστε να προσφέρω όσο μπορώ ακόμα στην Εθνική γυναικών».

Αργυρώ Αφράτη: «Μαζευτήκαμε όλοι μας αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και ελπίζουμε να δώσουμε ευχαρίστηση στους φιλάθλους και να τον κάνουμε να θελήσει να συμμετάσχει μαζί μας με τον τρόπο του. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχα κερδίσει τον τίτλο στο σύνθετο ατομικό, αλλά φέτος θα αγωνιστώ σε δύο από τα τέσσερα όργανα, στο έδαφος και το άλμα. Θέλω να δείξω τις δυνάμεις μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τους επόμενους αγώνες που έρχονται, ώστε να βοηθήσω την Εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς, στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να έρθει στη Μίκρα και να παρακολουθήσει το όμορφο θέαμα που ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε. Θα αγωνιστώ και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού και θα προσπαθήσω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, όπως είχα πετύχει και το 2015. Αυτή η διοργάνωση είναι ένα καλό τεστ ενόψει των σημαντικών διεθνών αγώνων που θα ακολουθήσουν».
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics