Breaking News
20 Μαρτίου 2019

Δέκα Έλληνες διεθνείς μέχρι την ηλικία των 25 ετών μετρούν δυνάμεις σε δύο δυνατά όπεν διαφορετικού ηλικιακού επιπέδου, που γίνονται στο ίδιο χρονικό διάστημα σε χώρες της Giannoutsos reverΜεσογείου.

Από αύριο και μέχρι την προσεχή Κυριακή διεξάγονται το Challenge όπεν ανδρών-γυναικών της Ισπανίας στη Γκουανταλαχάρα και το Premium Event νέων της Ιταλίας στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο. Στην ιβηρική χερσόνησο θ’ αγωνιστούν ο 25άχρονος Γιάννης Παπαδάκης του Α.Ο. Πεύκης (φωτό αριστερά), ο 20άχρονος Δημήτρης Κορδούτης του Άρη Νικαίας και η 19χρονη Ελισάβετ Τέρπου του Γ.Α.Ο. Πειραιά. Στη γειτονική Ιταλία πάνε οι νέοι Γεράσιμος Πετρής, Κωνσταντίνος Στάμου του Γ.Α.Σ. Ελευσίς και Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης της Ε.Α. Βόχας, οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης του Π.Κ.Δ. Ταύρου και Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος του Γ.Α.Ο. Πειραιά (φωτό δεξιά) και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Όσον αφορά στην τεχνική καθοδήγηση, στην Γκουανταλαχάρα θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και στο Λινιάνο ο προπονητής της Ε.Α. Βόχας Αντώνης Πέρρας (για την ομάδα των εφήβων), ο προπονητής της Α.Ε.Κ. Κώστας Μαδέσης (για τους παίδες) και η προπονήτρια της Αθηνάς Νέου Φαλήρου Λάουρα Νικουλάε (για τις κορασίδες). Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες υπήρξε στο Λινιάνο ελληνική εκπροσώπηση για το ιταλικό όπεν των αθλητών με αναπηρίες (ήρθε μάλιστα και το ασημένιο μετάλλιο της Φωτεινής Μπούσιου στο ομαδικό των κλάσεων 1-2) και ότι τώρα η ίδια αποστολή πήγε στην Ισπανία για το αντίστοιχο τουρνουά, που αρχίζει επίσης αύριο στην Κόστα Μπράβα.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ CHALLENGE

Στο Palacio Multiusos Guadalajara το Challengeτης Ισπανίας θα συγκεντρώσει σχεδόν 250 αθλητές κι αθλήτριες και φυσικά είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Οι αθλητές μας παίρνουν μία ακόμα χρήσιμη εμπειρία κι επιδιώκουν να προχωρήσουν όσο γίνεται περισσότερο μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Ο Κορδούτης και η Τέρπου θ’ αγωνιστούν και στην κατηγορία Under 21. Νωρίς σήμερα διενεργήθηκαν και οι κληρώσεις.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 32 προκριματικά γκρουπ. Τα παιχνίδια γίνονται αύριο και μεθαύριο και οι νικητές των γκρουπ θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό. Ο Παπαδάκης βρέθηκε στο 29ο και συναντά τον Ρώσο Πετρ Φεντότοφ (επικεφαλής), τον Γάλλο Ιρβίν Μπερτρά και τον κινεζικής καταγωγής πολιτογραφημένο Ισπανό Χαν Κιγιάο.

Ο Κορδούτης είναι στο 30ο γκρουπ με επικεφαλής τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Καζάκου κι αντιπάλους ακόμα τον Ελβετό Λαρς Πος και τον Πορτογάλο Ντιόγκο Πίνιο.

Στο απλό γυναικών τα αντίστοιχα γκρουπ είναι 20. Οι ισάριθμες νικήτριες προκρίνονται κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό και μετά οι 20 αθλήτριες, που τερμάτισαν στη 2η θέση, παίζουν έναν προκριματικό γύρο. Οι 10 νικήτριες περνάνε στο ταμπλό, ενώ από τις ηττημένες κληρώνονται και 2 luckylosers! Η Τέρπου κληρώθηκε στο 11ο και αντιμετωπίζει το προσεχές διήμερο τη Γερμανίδα Σαντάλ Μανζ (επικεφαλής), την Κόρι Τελέζ από την Κολομβία και την Έβα Γιούρκοβα από τη Σλοβακία.

Στην κατηγορία για αθλητές έως 21 ετών σχηματίστηκαν 8 προκριματικά γκρουπ και οι αγώνες γίνονται κι εδώ το προσεχές διήμερο. Ο Κορδούτης πήγε στο 8ο και θα συναντήσει (ξανά) τον Ελβετό Λαρς Πος (που εδώ είναι επικεφαλής), τον πολιτογραφημένο Αμερικανό Τιαν Γε και τον Γκάμπριελ Γκρίξτι από τη Μάλτα. Στους αντίστοιχους αγώνες των αθλητριών έγιναν 6 γκρουπ και η Τέρπου βρέθηκε στο τελευταίο. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θ’ αναμετρηθεί με την Κροάτισσα Κλάρα Τσακόλ (επικεφαλής), τη Σλοβάκα Νικολέτα Πουκοβάνοβα και τη Ρωσίδα Αναστασία Ζιμπέροβα. Στους άνδρες προκρίνονται στο ταμπλό οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ. Στις γυναίκες περνάνε οι νικήτριες, αλλά γίνεται και κλήρωση ανάμεσα στις 2ες για δύο luckylosers.

Στο διπλό ανδρών ο Κορδούτης και ο Παπαδάκης αγωνίζονται μαζί. Στον 1ο προκριματικό γύρο αντιμετωπίζουν μεθαύριο τους Αλεξάντερ Τσεν/Κρίστιαν Φρίντριχ από την Αυστρία. Η Τέρπου δεν μετέχει στο διπλό. Να σημειωθεί ακόμα ότι competition manager του ισπανικού Challenge είναι ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΙΑΝΟ

Το καθιερωμένο όπεν νέων του Λινιάνο είναι από τα πιο δυνατά του World Junior Circuit κι εμφανίζει κάθε χρόνο πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Φέτος θα πάρουν μέρος κάτι λιγότερο από 400 αγόρια και κορίτσια και η Ελλάδα, που συνηθίζει να είναι παρούσα, θα εκπροσωπηθεί σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού. Αρχίζει αύριο με το απλό στην εφηβική κατηγορία. Όλα τα παιδιά έχουν ουσιαστική διεθνή εμπειρία, βρίσκονται σε τοπ θέσεις στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης και μέσα από θετικές εμφανίσεις μπορούν να κυνηγήσουν υψηλά πλασαρίσματα στις κατηγορίες τους. Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου είναι 9ο φαβορί και απευθείας στο ταμπλό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων, η Φωτιάδου, ο Γιαννούτσος και ο Μαδέσης θα δοκιμαστούν και στα ατομικά αγωνίσματα των νέων και των νεανίδων αντίστοιχα. Επίσης, στο διπλό νέων ο Χατζηλυγερούδης θα συνεργαστεί με τον Άγγλο Ναπάτ Μπουνιαπράπα, ενώ τα ελληνικά ζευγάρια θα είναι Πετρής/Στάμου και Γιαννούτσος/Μαδέσης. Στο διπλό νεανίδων και το διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου θα έχει συμπαίκτρια σ’ ένα ακόμα τουρνουά την Κροάτισσα Χάνα Αράποβτς (στη δεύτερη περίπτωση είναι 3ο φαβορί). Η Φωτιάδου θα παίξει στο διπλό νεανίδων με τη Ρωσίδα Αναστασία Ιβάνοβα και στο διπλό κορασίδων με την Τυνήσια Μαράμ Ζογκλάμι. Τέλος, στα seedingτου ομαδικού κορασίδων η Ελλάδα βρίσκεται στο νούμερο 8.

Στο απλό νέων ο Χατζηλυγερούδης βρέθηκε στο 9ο γκρουπ με αντιπάλους τον Κινέζο Τσεν Γιουανγιού (επικεφαλής) και τον Πολωνό Μιχάλ Μαλασόβσκι. Ο Στάμου είναι στο 15ο των 4ων αθλητών και συναντά τον Βούλγαρο Μαρτίν Πετρόφ (επικεφαλής), τον Ρώσο Νταμίρ Αχμετσαφίν και τον Ιταλό Αντόνιο Πελεγκρίνι, ο Μαδέσης στο 17ο με τον Κροάτη Λόβρο Ζόβκο (επικεφαλής), τον Άγγλο Έθαν Γουόλς και τον Τυνήσιο Χαμπίμπ Αμέρ, ο Πετρής στο 20ο με τον Κινέζο Χουάνγκ Γιουζένγκ (επικεφαλής), τον Ισπανό Άλμπερτ Βιλαρντέλ και τον Ιταλό Λούκα Σέπα και ο Γαννούτσος στο 23ο και προτελευταίο με τον Κιουένγκ Γιονγκ Ιζάακ από τη Σιγκαπούρη (επικεφαλής), τον Φάμπιο Ρακοτοαριμανάνα από τη Γαλλία και τον Χέγε Κέπκε από τη Γερμανία.

Επίσης 24 είναι τα προκριματικά γκρουπ και στο απλό νεανίδων. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 21ο με τη Σέρβα Ρέκα Μπέζεγκ (επικεφαλής), τη Βέρα Βολκάβα από τη Λευκορωσία και την Έμυ Μάριοτ από την Αγγλία και η Φωτιάδου στο 24ο με την Ιταλίδα Βαλεντίνα Ρονκάλο (επικεφαλής), τη Μολδαβή Βλάντα Καραουλνάια και την Τυνήσια (συμπαίκτριά της στο διπλό κορασίδων) Μαράμ Ζογκλάμι.

Στο απλό παίδων, που αρχίζει το Σάββατο, σχηματίστηκαν άλλα 24 γκρουπ. Ο Γιαννούτσος κληρώθηκε στο 15ο και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Ιταλό Λεονάρντο Μπάσι (επικεφαλής) και τον Τυνήσιο Χαμπίμπ Αμέρ. Ο Μαδέσης είναι στο 23ο γκρουπ με αντιπάλους τον Σέρβο Τζόρντιε Πέτροβιτς (επικεφαλής), τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ολεσκέβιτς και τον Ιταλό Λούκα Τόπο. Άλλα τόσα τα γκρουπ στην προκριματική διαδικασία του απλού κορασίδων. Η Φωτιάδου τέθηκε επικεφαλής στο 17ο και αναμετριέται το Σάββατο με τη Σλοβάκα Ελίσκα Στουλέροβα και την Ιταλίδα Κιάρα Ζανέτα. Σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες περνάνε στο ταμπλό των «64» οι δύο πρώτοι/ες αθλητές/τριες. Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι κληρώσεις των υπόλοιπων αγωνισμάτων.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σχετικό με τις νεαρές ηλικίες και το επόμενο θέμα. Αύριο τη νύχτα ολοκληρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το 10o αναπτυξιακό πρωτάθλημα της χρονιάς, που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου. Το διοργανώνουν η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Φάρο Αλεξανδρούπολης και τόπος διεξαγωγής είναι το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη από την προπερασμένη Δευτέρα, υποβάλλονται στο on-line σύστημα δηλώσεων της ομοσπονδίας και η προθεσμία λήγει αύριο. Για κάθε αθλητή – αθλήτρια το παράβολο συμμετοχής είναι 25 €.

* Το ισπανικό όπεν για τους αθλητές με αναπηρίες διεξάγεται από αύριο μέχρι την Παρασκευή στην Κόστα Μπράβα. Θυμίζουμε ότι από το Λινιάνο συνεχίζουν εκεί η Φωτεινή Μπούσιου (κλάση 2 με αμαξίδιο), ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Μουχθής (κλάση 6 ορθίων) και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος (κλάση 10 ορθίων), όλοι τους αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α.. Μαζί τους είναι ο προπονητής του σωματείου και εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. Α.με.Α.) Πολυχρόνης Πολίτσης
httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics