Breaking News
26 Ιουνίου 2020

Το βράδυ της Τρίτης, ανήμερα του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πραγματοποίησε μία ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση για τη σημερινή κατάσταση στο άθλημα μέσα στην υγειονομική κρίση.

Η ITTF πήρε νέα ενημερωτική έκθεση από την Ομάδα Εργασίας COVID-19, συζήτησε με βασικούς ενδιαφερόμενους και αποφάσισε οριστικά ότι το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών, που είχε μετατεθεί για το διάστημα 27/09-04/10, αναβάλλεται για τους πρώτους μήνες του 2021. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την κορυφαία διοργάνωση στο Μπουσάν της Κορέας θα καθοριστούν στην επόμενη on-line συνεδρίαση της διοίκησης, την 8η, που κανονίστηκε για τις 10 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει αναπόφευκτα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του 2021. Έχει οριστεί για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η ITTF εξετάζει ήδη εναλλακτικές ημερομηνίες, καθώς δεν είναι δυνατό να τηρήσει το πρόγραμμα έχοντας ακόμη σε εκκρεμότητα τη διοργάνωση του 2020… Η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε στο ρεπορτάζ της τα βασικά αποτελέσματα από τη συνεδρίαση:

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ EVENTS

# Το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε με την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή (LOC) του Μπουσάν ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2020 θα αναβληθεί για τους πρώτους μήνες του 2021, διότι είναι απίθανο η πλειοψηφία των ομάδων να είναι σε θέση να ταξιδέψει στη Δημοκρατία της Κορέας στις ημερομηνίες, που είχαν δοθεί προκαταρκτικά για τον Σεπτέμβριο του 2020. Η ακριβής ημερομηνία του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Ιουλίου 2020.

# Όσον αφορά στο καλεντάρι του 2020, η ITTF διερευνά τη δυνατότητα διοργάνωσης εναλλακτικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για το υπόλοιπο του 2020, σε περίπτωση που η πανδημία COVID-19 δεν επιτρέψει τη διοργάνωση ανοιχτών τουρνουά, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού, η Εκτελεστική Επιτροπή θα περιμένει την κατάσταση να βελτιωθεί περαιτέρω πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

# Η ITTF παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε σχέση και με τη διοργάνωση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου ανδρών και γυναικών.

# Η ITTF εξετάζει τις πιθανές επιλογές για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2021 στις ΗΠΑ. Δεν θα είναι δυνατό να φιλοξενήσει το κορυφαίο event στις αρχικές του ημερομηνίες (17-26 Ιουνίου 2021) εν αναμονή των τελικών ημερομηνιών για το αντίστοιχο πρωτάθλημα στο Μπουσάν. Όλες οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν, θα ακολουθήσουν αυστηρό πρωτόκολλο COVID-19, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

# Η ITTF θα προχωρήσει στη διοργάνωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή.

# Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του 2019 και συμφώνησε να υποβληθούν στις Ενώσεις Μελών και για έγκριση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

# Η Εκτελεστική Επιτροπή ενημερώθηκε ότι η επιτροπή επιλογής για το Σπίτι της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες και θα καθορίσει ένα αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics