Breaking News
31 Ιουλίου 2020

Τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έκαναν και στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση πολύ ιδιαίτερη τη φετινή περίοδο, που τελείωσε μόλις την περασμένη Κυριακή.

 

Αγωνιστική απραξία για τέσσερις ολόκληρους μήνες, σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις πρώτα για τα μέλη της Προολυμπιακής ομάδας, έπειτα για τους υπόλοιπους διεθνείς και τους αθλητές από τις νεαρές ηλικίες και πάνω και τέλος για τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες και επανέναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων με τους περιορισμούς και τους κανόνες που προέβλεπαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επιπλέον, ακυρώσεις αγώνων ή αλλαγές σε αρχικά πλάνα, έντονη ζέστη και Πανελλήνιο Εφηβικό μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις πρόσθεσαν ιδιομορφίες. Η σεζόν ολοκληρώθηκε τελικά ενάμιση μήνα πιο αργά απ’ ό,τι όριζε το καλεντάρι του περασμένου καλοκαιριού και μόνο με διοργανώσεις για τις μικρές ηλικίες.

Τον Ιούλιο, αγωνίστηκαν αθλητές κι αθλήτριες έως 18 ετών, είχαμε εκπλήξεις και πολλά αξιοσημείωτα αποτελέσματα και, καθώς προηγήθηκαν και τα αναπτυξιακά πανελλήνια τουρνουά, τα οποία τερματίστηκαν άδοξα, λόγω της πανδημίας, κάναμε μία ακόμη ειδική αναφορά στο μέλλον του αθλήματος και να βρούμε τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χρονιάς σε αυτές τις κατηγορίες.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα, λοιπόν, στα διαδοχικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα του μήνα, που αύξησαν την τροπαιοθήκη τους τα τρία παιδιά με το απόλυτο των επιτυχιών σε φετινούς τελικούς των αναπτυξιακών! Μιλάμε για την κορασίδα Λεμονιά Γκαϊντατζή, τον παίδα Αλέξανδρο Μαδέση και τον παμπαίδα Γιώργο Κοσμά.

Η 13χρονη αθλήτρια μετά τους πέντε τίτλους σε ισάριθμους τελικούς κορασίδων στα Οπεν ήταν φιναλίστ στον τελικό του απλού κορασίδων στο ΣΕΦ και κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό νεανίδων λίγες εβδομάδες μετά στον ίδιο χώρο.

Ο 15χρονος Μαδέσης είχε τρεις πρωτιές σε ισάριθμους τελικούς παίδων στην ανολοκλήρωτη σειρά των ανοιχτών τουρνουά. Τώρα, στις τελικές φάσεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, πρώτα στο απλό παίδων κι έπειτα στο απλό νέων.

Ο 12χρονος Κοσμάς πανηγύρισε μέχρι τη διακοπή του Μαρτίου τέσσερις πρώτες θέσεις σε ισάριθμους τελικούς παμπαίδων στα αναπτυξιακά τουρνουά. Πρόσφατα στη Φλώρινα αναδείχτηκε και πρωταθλητής Ελλάδας παμπαίδων.

Να προστεθεί ότι η Γκαϊντατζή φόρεσε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό κορασίδων με την Καβάλα, ενώ ο Μαδέσης αγωνίστηκε στον τελικό του ομαδικού νέων με το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Πέρα από κάθε αμφιβολία οι τρεις τους ήταν τα κεντρικά πρόσωπα από τις νέες γενιές στη φετινή σεζόν.

Μέσα στις ειδικές συνθήκες του Ιουλίου ξεχώρισαν πολύ κι άλλα παιδιά, που νωρίτερα είχαν να επιδείξουν κορυφαίες επιτυχίες και στα αναπτυξιακά τουρνουά.

Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (14 ετών) έδωσε ιδανική συνέχεια στη μία πρωτιά και τους δύο τελικούς της κατηγορίας στα πανελλήνιας εμβέλειας events. Μετείχε, επίσης, στον τελικό του ομαδικού κορασίδων με τον Α.Ο. Νέου Φαλήρου.

Η Γεωργία Σπανού κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παγκορασίδων όταν νωρίτερα είχε δείξει τη δυναμική της με δύο τίτλους σε τρεις τελικούς αναπτυξιακών.

Ο 18χρονος Γεράσιμος Πετρής αγωνίστηκε στον τελικό του απλού νέων και ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο ομαδικό νέων με τον Α.Ο. Ταταύλα. Στα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών είχε φέτος δύο τίτλους σε τέσσερις τελικούς.

Η 16χρονη Χρυσή Φωτιάδου ήταν νικήτρια στο ομαδικό νεανίδων με τις Σάρισες Φλώρινας και τρίτη στο απλό νεανίδων. Στα αναπτυξιακά, είχε απολογισμό τρία χρυσά σε πέντε τελικούς.

Τέλος, οι παίδες Γιώργος Κατσαπρακάκης, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, που στον ίδιο θεσμό είχαν φέτος από έναν τίτλο σε έναν τελικό, αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό παίδων, ενώ ο 15χρονος Κίμωνας Μήτκας με δύο τελικούς και μία πρωτιά στα Οπεν, ήταν φιναλίστ στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων και τρίτος στο ομαδικό παίδων με τον Φάρο Αλεξανδρούπολης.
sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics