Breaking News
03 Αυγούστου 2020

Οι υποψήφιοι παίρνουν θέση μέσω ανακοινώσεων


Σε εκλογικό αναβρασμό βρίσκεται η ιστιοπλοΐα εν όψει των εκλογών στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή το φθινόπωρο. Οι υποψήφιοι παίρνουν θέση μέσω ανακοινώσεων.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή της ΚΙ.Φ.Ι. στην οποία αναφέρει:

Η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας, ΚΙΦΙ, είναι σε όλους γνωστό, ότι από το 1991 μέχρι σήμερα αποτελεί ,με τα μέλη της, το Δ.Σ. και τις επιτροπές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο σύνολό τους, αφού έχει κερδίσει με ποσοστά 85-90% όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Για εμάς ,τα μέλη της ΚΙ.Φ.Ι., η εκλογική διαδικασία είναι γιορτή και χαρά και έτσι την αντιμετωπίζαμε μέχρι σήμερα και θα την αντιμετωπίσουμε και τώρα.

Οι σταθερές θέσεις της ΚΙ.Φ.Ι. :

1. Σεβόμαστε και αγαπάμε τους εν ενεργεία αθλητές ,αθλήτριες και προπονητές που με την συμπαράσταση των σωματείων τους και της Ομοσπονδίας, το δικό τους ταλέντο και την προσπάθειά τους αναδείχτηκαν στο άθλημά τους. Με την ιστιοπλοΐα ,λοιπόν, και μόνο μ΄ αυτήν θα πρέπει να ασχολούνται. Δυστυχώς , όμως, όπως παρακολουθείτε τον τελευταίο καιρό, για 1η φορά στην ιστορία, εν ενεργεία αθλητές, αθλήτριες και προπονητές μπλέκονται σε διάφορα παιχνίδια που καταλήγουν σε συκοφαντίες , πλαστογραφίες και διαψεύσεις με απρόβλεπτη κατάληξη. Γι’ αυτό και ξαναλέμε πως οι εν ενεργεία αθλητές, αθλήτριες και προπονητές πρέπει να είναι έξω και πέρα απ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει και το καταστατικό της Δ.Ο.Ε.

2. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή στο παρελθόν, όταν η ιστιοπλοΐα περιοριζόταν στο κέντρο και στο Μικρολίμανο και, τα λίγα τότε και πολλά σήμερα, σωματεία ήταν οι φτωχοί συγγενείς. Η ιστιοπλοΐα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, γιατί αυτό της αξίζει σε 14.000 χλμ. ακτογραμμής. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν.

3. Δεν υπάρχουν «μικρά» και «μεγάλα» σωματεία. Υπάρχουν πλούσια και φτωχά. Για να γίνει η σύγκριση , θα πρέπει σε όλα τα σωματεία να δοθούν οι ίδιες οικονομικές δυνατότητες , να υπάρχουν οι ίδιες προϋποθέσεις άμιλλας , να ξεκινούν δηλ. όλοι από την ίδια αφετηρία. Εμείς πιστεύουμε ότι τότε ίσως νικητής θα ήταν η περιφέρεια .

4. Είμαστε αντίθετοι στην «αρπαγή» αθλητών ,αθλητριών και προπονητών (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων ,όπως π.χ. μετοίκιση ή αναστολή λειτουργίας σωματείου κ.λ.π.) από σωματεία τα οποία έχουν επενδύσει από τα λιγοστά τους έσοδα στα παιδιά με την ελπίδα μελλοντικών διακρίσεων. Με όπλο αυτές τις διακρίσεις τα σωματεία θα προσέλκυαν κι άλλα παιδιά στην ιστιοπλοΐα και γιατί όχι και χορηγίες.

5. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης και οικειοποίησης χώρων που ανήκουν σε άλλα σωματεία , όπως επιχειρήθηκε να γίνει στο ένδοξο ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ολυμπιακού από το γειτονικό του σωματείο. Και ευτυχώς, η προσπάθεια έπεσε στο ΚΕΝΟ.

6. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο σε τουριστική επιχείρηση. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Το Κέντρο χρησιμοποιείται και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά:

· Για διοργάνωση camp με τη συμμετοχή σπουδαίων ξένων αθλητών ώστε να δίνεται η ευκαιρία αφενός μεν οι Ελληνες αθλητές να προπονούνται εδώ στην πατρίδα μας σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου να εξοικονομούνται χρήματα από προετοιμασίες στο εξωτερικό τα οποία χρήματα να διατίθενται στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

· Για διοργάνωση μεγάλων διεθνών αγώνων, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Finn που ανέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία στην Ε.Ι.Ο. όπου δόθηκαν και 4 προκρίσεις χωρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τον διεθνή αγώνα Athens International Sailing Week και για άλλους αγώνες, αν χρειαστεί..

· Για τα camp των αθλητών και αθλητριών της περιφέρειας που διακόπηκαν λόγω του κορωνοϊού και βέβαια θα συνεχιστούν . Στόχος μας οι αθλητές και οι αθλήτριες να μείνουν στα σωματεία τους και να ανεβάσουν το επίπεδο και των άλλων παιδιών της περιφέρειά τους.

7. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση σε οποιοδήποτε επίπεδο αθλητών/αθλητριών τον διαχωρισμό σε πρώτους και σε ουραγούς. Για εμάς οι αθλητές είναι ίδιοι και θα ήταν άδικο και ανήθικο να υπάρχουν αθλητές με 2 και με 3 σκάφη , ενώ οι ανταγωνιστές τους έχουν μόνο ένα. Εξασφαλίζουμε ίδιες προϋποθέσεις για όλους τους αθλητές.

Η καραμέλα της ανανέωσης

Κάθε τετραετία η ΚΙ.Φ.Ι ανανεώνει σε μεγάλο ποσοστό τα μέλη του Δ.Σ. και των επιτροπών.

Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση το Δ.Σ. θα ανανεωθεί σε ποσοστό 70% , ενώ από τα παλιά μέλη θα παραμείνουν 5 έως 6. Τα υπόλοιπα μέλη θα είναι στην πλειοψηφία τους νέα σε ηλικία άτομα- άνδρες και γυναίκες- με εμπειρία, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. σωματείων, παλιοί αθλητές και αθλήτριες τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας.

Το παραμύθι για τον 8χρονο «αέρα» της Ε.Ι.Ο.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κου Παπαδημητρίου να επισημάνουμε τα εξής:

1. Μετά από δικό του αίτημα προς την ΚΙ.Φ.Ι. , αυτή τον εξέλεξε για δύο τετραετίες στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν επί 8 ολόκληρα χρόνια να ήταν στο Δ.Σ. χωρίς να αντιληφθεί ότι ο αέρας της Ε.Ι.Ο. δεν ήταν φρέσκος, και να το κατάλαβε μόλις τώρα , με καθυστέρηση δηλ. 8 χρόνια! Για να το αντιληφθεί δηλαδή έπρεπε να περάσουν 8 ολόκληρα χρόνια!

2. Είναι ,επίσης ,πρωτοφανές μέλος του Δ.Σ. να υπογράφει χωρίς καμία επιφύλαξη όλα τα πρακτικά –περί τα 80- του Δ.Σ. ,να ψηφίζει ΝΑΙ σε όλα στις 18 Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας –ακόμα και στην τελευταία της 11ης Ιουλίου- και αυτός ο ίδιος άνθρωπος να κατηγορεί την Ομοσπονδία για απαξίωση της ιστιοπλοΐας , μικροπολιτικά παιχνίδια εξυπηρέτηση συμφερόντων, αδιαφανείς και μη αξιοκρατικές διαδικασίες, καθυστερημένα και εδώ ,μετά από 8 χρόνια! Δηλαδή επί της ουσίας να κατηγορεί τον ίδιο του τον εαυτό!

3. Επικαλείται «εξαίρετη ομάδα συνεργατών» μεταξύ των οποίων ένας πολύ παλιός πρόεδρος και μέλος για χρόνια του Δ.Σ. του σωματείου του, που κατάμουτρα με δηλώσεις και αναρτήσεις του προσβάλλει τα σωματεία, κατηγορώντας τα ότι πουλάνε την ψήφο τους για δύο πανάκια.

4. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ,μετά από 8 χρόνια στο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και 10 χρόνια πρόεδρος του σωματείου του, δεν γνωρίζει και δεν έχει κατανοήσει ακόμα τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό που λένε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέγεται από τα εκλεγμένα στο Δ.Σ. μέλη. Εκτός κι αν πιστεύει ότι θα τον κάνουν κατευθείαν πρόεδρο με κάποιο άλλο τρόπο!!!

Και για να κλείσουμε με χιούμορ αφού οι εκλογές για μας είναι γιορτή και χαρά, ο ανωτέρω, και κατά την αγγλο-ελληνική προσφώνηση κύριος “FRESH αήρ”, χρειάστηκε 8 ολόκληρα χρόνια για να …καταλάβει ότι ο αέρας στην Ε.Ι.Ο. ήταν μπαγιάτικος. Περιμένουμε ,λοιπόν, από τον κύριο “FRESH αήρ” να μας φέρει άλλον αέρα , δηλαδή αέρα κοπανιστό.

Αλήθεια τελικά, έχει καταλάβει ότι ψηφίζουν τα σωματεία στις εκλογές ή θα το εμπεδώσει και αυτό μετά από 8 χρόνια;

Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε ότι για την ΚΙ.Φ.Ι. διαχρονικά την επομένη των εκλογών δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics