Breaking News
27 Σεπτεμβρίου 2019

Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει αύριο έντονη συμμετοχή στην «6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», την οποία η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε φέτος με την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019».

Σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα θα γίνουν εκδηλώσεις εορτασμού, μία κεντρική εκδήλωση θα γίνει αύριο για την Αθήνα στο στάδιο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι και το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα θα έχει παρουσία και εκεί σε συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το κεντρικό σύνθημα του υπουργείου είναι «αγαπώ την άθληση, αγαπώ την υγεία μου». Η επιτραπέζια αντισφαίριση θα παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις σε διάφορες σχολικές μονάδες στη χώρα. Η δράση στο ΟΑΚΑ αρχίζει στις 09:30 και ολοκληρώνεται στη 1μ.μ..

Στους χώρους του σταδίου αναμένεται να προσέλθουν περίπου 4.000 μαθητές από Γυμνάσια της Αττικής. Αρχικά θα πάνε στο κεντρικό γήπεδο όπου θα γίνουν ομιλίες από επίσημους. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην αψίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου θα παρουσιαστούν πολλά αθλήματα, ανάμεσά τους και ορισμένα που είναι μόνο για άτομα με αναπηρίες όπως το μπότσια. Τα παιδιά θα ενημερωθούν με όλα τα βασικά στοιχεία για κάθε άθλημα και θα διασκεδάσουν με άφθονο παιχνίδι υπό τους ήχους μουσικής.

Στη δική της… γωνιά η επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει δύο τραπέζια. Υπεύθυνοι για την οργάνωση θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Επίσης, τα μέλη της εθνικής μας ομάδας ανδρών και πρωταθλητές Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος θα κάνουν επίδειξη, θα δώσουν τις βασικές πληροφορίες για το άθλημα και θα παίξουν με μαθητές. Στην εκδήλωση μετέχει και η εθνική ομοσπονδία των αθλητών με αναπηρίες, γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να υπάρχει στην εκδήλωση εκπροσώπηση και με τον Γιώργο Μουχθή ή τον Μάριο Χατζηκυριάκο, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο αναδείχτηκαν δευτεραθλητές Ευρώπης στο ομαδικό της κλάσης 6.

Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη οι αθλητές της εθνικής ομάδας των ανδρών οργάνωσαν… υποδοχή, τρόπον τινά, στους δύο θριαμβευτές του Χέλσινμποργκ. Ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος έκαναν προχτές την πρώτη τους προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην είσοδό τους οι διεθνείς αθλητές και οι προπονητές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τούς χειροκρότησαν θερμά κι έσπευσαν ένας-ένας να τους συγχαρούν. Ήταν κίνηση που συγκίνησε τους νεαρούς πρωταθλητές και φυσικά δείχνει το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ομοσπονδίες.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics