Breaking News
12 Μαρτίου 2020

Υλοποίησαν δύσκολο στόχο στο Challenge όπεν της Πολωνίας, που συνεχίζεται στην πόλη Γκλίβιτσε, ο Γιώργος Σταματούρος και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Πήραν αμφότεροι την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών και χωρίς κανένα άγχος θα προσπαθήσουν αύριο για το βήμα παραπάνω. Ο 21χρονος Σταματούρος κατέκτησε χωρίς ήττα την πρωτιά στο 18ο γκρουπ. Σήμερα στην τελευταία αγωνιστική είχε άνευ αγώνα νίκη απέναντι στον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ. Ο Αγγελάκης έχασε στο φινάλε του 17ου γκρουπ από τον Ρώσο Βλάτσεσλαβ Μπούροφ με 3-0 σετ, αλλά προκρίθηκε με τη 2η θέση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Η δεύτερη προκριματική φάση με το ένα νοκ άουτ ματς για τους 2ους δεν αφορούσε τελικά όλα τα γκρουπ κι έτσι ο Αγγελάκης προχώρησε χωρίς να περάσει από αυτή τη διαδικασία. Θυμίζουμε ότι στον γύρο των «64» είναι απευθείας ο Παναγιώτης Γκιώνης ως νούμερο 2 του τουρνουά. Οι τρεις πρωταθλητές μας έμαθαν το βράδυ τους αντιπάλους τους και αγωνίζονται αύριο το μεσημέρι.

Στο απλό ανδρών είχαν σχηματιστεί 21 προκριματικά γκρουπ. Οι ισάριθμοι νικητές μπήκαν άμεσα στον γύρο των «64» για να πλαισιώσουν τα 32 seeding. Για να συμπληρωθεί το ταμπλό το σύστημα προκρίσεων περιλάμβανε κι έναν προκριματικό γύρο για αθλητές, που κατέκτησαν τη 2η θέση στους ομίλους τους. Για κάποια γκρουπ όμως, η 2η θέση έδινε πρόκριση στο ταμπλό κι αυτό ξεκαθάρισε στην πορεία, καθώς η προκήρυξη του τουρνουά δεν το ανέφερε. Ο Αγγελάκης ήταν σε αυτούς που ευνοήθηκαν κι έτσι πέρασαν και οι δύο Έλληνες πρωταθλητές στο ταμπλό, αν και προέρχονταν από την 4η σειρά των γκρουπ.

Οι προκριματικοί όμιλοι του απλού ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι. Ο Σταματούρος κατέκτησε αήττητος την πρωτιά στο 18ο γκρουπ (6 βαθμοί) χωρίς να χρειαστεί ν’ αγωνιστεί σήμερα. Ο λόγος είναι ότι δήλωσε τραυματισμό και δεν μπήκε στο τραπέζι ο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ. Θυμίζουμε ότι ο αριστερόχειρας Βούλγαρος είναι διακεκριμένος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στο κομμάτι των ατόμων με αναπηρίες (σ.σ. αγωνίζεται στην κλάση 10) κι έχει τιμήσει με την παρουσία του και την ελληνική Α1 κατηγορία. Την Τετάρτη ο Σταματούρος είχε νικήσει τον Αυστριακό Μασιέλ Κολοντιέτσικ με 3-1 σετ και τον Πολωνό Έντουαρντ Ούφναλ με 3-0. Αύριο στον 1ο γύρο αναμετριέται με τον Γερμανό Κιου Ντανγκ.

Ο Αγγελάκης πήρε τελικά τη 2η θέση στο 17ο γκρουπ. Μετά τις χτεσινές νίκες απέναντι στον Πολωνό Μασιέ Κούμπικ με 3-1 σετ και τον Δανό Πέτερ Σβένιγκσεν με 3-0 αναμετρήθηκε για την 1η θέση με τον Ρώσο Βλάτσεσλαβ Μπούροφ. Προσπάθησε από τη θέση του αουτσάιντερ κόντρα στον επικεφαλής του γκρουπ αλλά λύγισε με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 5-11). Ένας άλλος αθλητής από αυτούς που δεν πήραν μέρος στα προκριματικά, ο Αργεντινός Γκαστόν Άλτο, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αγγελάκη. Το ματς αρχίζει στις 13:15 ώρα Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 2 και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/livestream/oman-open-table-2/1928203 το λινκ).

Ο Γκιώνης συναντά στη βάση του ταμπλό τον Ιάπωνα Σατότσι Έιντα, ο οποίος προκρίθηκε ύστερα από δύο προκριματικές φάσεις. Αν νικήσει θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή από το ματς του Γερμανού Ντένις Κλέιν με τον Βέλγο Φλοριάν Κνούντε.

* Εφαρμόζονται μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού στο Gliwice Arena. Υπάρχουν παντού μπουκαλάκια με αντισηπτικά, οι αθλητές πέρασαν από τσεκ για πυρετό, ενώ αποφεύγονται οι χειραψίες.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics