Breaking News
11 Απριλίου 2021

Κ. Παπαγεωργίου: «Ουσιαστική η συζήτησή μας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, άκουσε τα προβλήματά μας»

Απολύτως χρήσιμη κρίνεται η επαφή, που είχε προχτές η ανανεωμένη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τον Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων, που πραγματοποιεί ο υφυπουργός Αθλητισμού με νέα διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι εκτός από τον νέο πρόεδρο Κώστα Παπαγεωργίου προσκλήθηκαν και πήραν μέρος στην τηλεσυνάντηση όλα τα μέλη της διοίκησης, όπως και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Επιπλέον, σε πολύ καλό κλίμα υπήρξε ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία πάνω σε βασικά θέματα του αθλήματος για περισσότερο από μία ώρα. Σύσσωμη η διοίκηση αποχώρησε από την τηλεσυνάντηση με την πεποίθηση ότι αυτή η πρώτη επικοινωνία δεν κινήθηκε απλά στις γραμμές της γνωριμίας και του εθιμοτυπικού. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνάντηση. Έγινε ουσιαστική κουβέντα, ο κύριος Αυγενάκης άκουσε τα προβλήματά μας, τόνισε ότι θα είναι δίπλα μας και προχωράμε. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό κι ελπίζω να έχουμε καλή επικοινωνία και συνεργασία και στο μέλλον. Οι εντυπώσεις όλων μας στη διοίκηση από αυτή την πρώτη επαφή ήταν πολύ θετικές», υπογράμμισε ο νέος επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνόδευσε και με φωτογραφία. Η ομοσπονδία συνοψίζει τα κύρια σημεία της συνάντησης ως εξής:

  Ο υφυπουργός ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες του ίδιου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μίλησε για τα χρήματα, που κοιτάζει να εξασφαλίσει για τα ερασιτεχνικά σωματεία μέσα από τη φορολογία επί των κερδών στα τυχερά παίγνια, ενώ στάθηκε και στην τομή με τον νέο αθλητικό νόμο επισημαίνοντας αρχικά ως θετική εξέλιξη το ότι ανανεώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών, τονίζοντας βέβαια ότι η ανανέωση θα κριθεί επιτυχημένη, ή μη, από τα αποτελέσματα που θα φέρει.

  Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις του με τον Μανώλη Κολυμπάδη, τις οποίες χαρακτήρισε «αγάπης και μίσους». Για τις έντονες αντιπαραθέσεις τους στο παρελθόν τόνισε ότι δεν κρατάει καμία προσωπική κακία και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν αργότερα και τα λόγια του σημερινού εκπροσώπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ομοσπονδίας μάλιστα, παραδέχτηκε ότι ήταν απέναντι στον νέο νόμο, αλλά αφού ψηφίστηκε από τη Βουλή τελείωσε το ζήτημα και όλοι οφείλουν ν’ ακολουθήσουν τα όσα ορίζει.

# Ο Κώστας Παπαγεωργίου πήρε αργότερα τον λόγο και αναφέρθηκε στις βασικές έγνοιες της νέας διοίκησης: Αρχικά η επανεκκίνηση του αθλήματος κι έπειτα το οικονομικό. Για την επιστροφή στη δράση έγινε εκτενής συζήτηση με τη συμμετοχή και του A’ αντιπροέδρου Ευάγγελου Τέρπου, που είναι γιατρός με την ειδικότητα του αιματολόγου και ανέπτυξε και την επιστημονική του άποψη. Η συζήτηση κατέληξε με παρότρυνση του υφυπουργού να κάνει η ομοσπονδία έγγραφα ζητώντας με τεκμηρίωση την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας του αθλήματος. Να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, όπως ότι στην επιτραπέζια αντισφαίριση δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των αντίπαλων αθλητών, ότι γίνονται επίσημοι αγώνες σε όλο τον κόσμο, ότι μετέχουν και Έλληνες αθλητές σε διεθνείς διοργανώσεις χωρίς να εμφανίζονται κρούσματα κορωνοϊού και να τονίσει ότι λαμβάνοντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να δοθεί λύση και το άθλημα να προχωρήσει στην επανεκκίνηση.

  Για το οικονομικό ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι δεν ήθελε για προφανείς λόγους να δοθούν χρήματα στις ομοσπονδίες προεκλογικά . Για τις κρατικές τακτικές επιχορηγήσεις επισήμανε ότι το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων» είναι ένα αξιοκρατικό, διαφανές και εντέλει αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών, με απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνει δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες τους.

# Αρκετός χρόνος συζήτησης δόθηκε και στην ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από τη διάδοση στα σχολεία. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να γίνουν δράσεις κυρίως στα δημοτικά ώστε να μάθουν το άθλημα περισσότερα παιδιά, να το δουν, να παίξουν και να το αγαπήσουν. Μία σκέψη είναι οι εκδηλώσεις και σε ώρες διδασκαλίας ώστε να αναβαθμιστεί γενικότερα και ο ρόλος του μαθήματος της γυμναστικής. Επίσης, με αφορμή επισήμανση του υφυπουργού ότι πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και το ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων ο Κώστας Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι στα πλάνα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι να καταγράψει γυμναστήρια και διαθέσιμα τραπέζια σε σχολεία ώστε να προγραμματίσει επισκέψεις αθλητών και προπονητών.

# Προτεραιότητα της νέας διοίκησης να κοιτάξει και το ενδεχόμενο ανάληψης διεθνών διοργανώσεων. Εξετάζονται όλες οι παράμετροι για τη διεκδίκηση τέτοιων αγώνων και ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι και στα δύο ζητήματα το υπουργείο θα είναι δίπλα στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε ό,τι χρειαστεί. Τα μέλη της διοίκησης μίλησαν και για την ανακαινισμένη ομοσπονδιακή αίθουσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επισήμαναν στον εκπρόσωπο της πολιτείας ότι είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη κι ο τελευταίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα 11 Απριλίου γιορτάζουν

Κωπηλασία-Κυρίδου και Μπούρμπου κατέλαβαν την 4η θέση

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics