Breaking News
25 Μαρτίου 2020

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή και μπροστά στην τραγική κατάσταση, που βιώνει ο πλανήτης με τη διασπορά του κορωνοϊού, ήταν φυσικό κι επόμενο ν’ αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 και φυσικά και οι Παραολυμπιακοί.

Η ιστορική απόφαση πάρθηκε τέσσερις ολόκληρους μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης, ωστόσο οι εξελίξεις με τον Covid-19 δεν άφηναν περιθώρια να διεξαχθεί με ασφάλεια και να την απολαύσουν συμμετέχοντες και θεατές. Για τη νέα ημερομηνία είναι νωρίς να υπάρξει απόφαση, πάντως θα επιλεγεί ένα χρονικό διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή έγινε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» ύστερα από την τελευταία σύσκεψη των διοργανωτών, της Δ.Ο.Ε. και της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το θέμα προβάλλεται εκτενώς από τα ελληνικά και διεθνή media και για την ενημέρωσή σας επιλέγουμε το σχετικό δελτίο Τύπου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 αναβλήθηκαν, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020». Οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, μεταφέρθηκαν στο επόμενο έτος λόγω της εξελισσόμενης παγκόσμιας κατάστασης με την πανδημία του Covid-19. Ωστόσο, θα διατηρήσουν το όνομα του Τόκιο 2020. Η ανακοίνωση ήρθε 122 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη Τελετή Έναρξης.

Η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί προκειμένου να συζητήσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αναφορικά με τον Covid-19 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020....

Ο πρόεδρος Μπαχ και ο πρωθυπουργός Άμπε εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για την παγκόσμια πανδημία Covid-19, για το τι προκαλεί στις ανθρώπινες ζωές και τον σημαντικό αντίκτυπό της στις προετοιμασίες των αθλητών παγκοσμίως για τους Αγώνες.

Η πρωτοφανής και απρόβλεπτη εξάπλωση της επιδημίας έχει δει την κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο να επιδεινώνεται. Χθες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε ότι η πανδημία COVID-19 ‘επιταχύνει’. Υπάρχουν περισσότερα από 375.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και σχεδόν σε κάθε χώρα και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε ώρα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε σήμερα ο ΠΟΥ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας».

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ: "ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ, ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ"

Αργότερα, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δημοσιεύτηκαν και δηλώσεις, που έκανε ο Σπύρος Καπράλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και μέλος της Δ.Ο.Ε. χαρακτήρισε επιβεβλημένη αυτή την απόφαση. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν επιβεβλημένη, κατά τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Προέχει η υγεία τόσο των αθλητών, όσο και όσων είναι στην Ολυμπιακή οικογένεια και μετέχουν στους Αγώνες. Βεβαίως είναι δυσάρεστη η απόφαση αυτή και πολλές λεπτομέρειες θα πρέπει να διευθετηθούν το επόμενο διάστημα. Που αφορούν τις προκρίσεις των αθλητών, αλλά και διάφορα οικονομικά θέματα. Νομίζω είναι χρέος όλων όσων ασχολούνται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί νομίζω κανένας δεν ήθελε να φύγουν οι Αγώνες από το διάστημα που έπρεπε να γίνουν. Τα γεγονότα, όμως, κανένας δεν μπορούσε να τα προβλέψει όταν ξεκίνησε ο ιός. Εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και σε τόσες πολλές χώρες που πια ήταν αναπόφευκτο κι έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics