Breaking News
25 Μαρτίου 2020

Απολύτως σωστή και αναγκαία κρίνει την απόφαση μετάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021 ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο κορυφαίος πρεσβευτής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο αθλητής που έχει 4 σερί ολυμπιακές συμμετοχές (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016) κι ετοιμαζόταν για την 5η, τονίζει πως ήταν αυτονόητη η αναβολή μπροστά στις εφιαλτικές καταστάσεις, που βιώνουμε παγκοσμίως από την εξάπλωση του Covid-19. Όπως θεωρεί ότι πρέπει να κάνουν όλοι οι άνθρωποι αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο 3ος αθλητής της Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2013 κοιτάζει την κοινωνική και ατομική του ευθύνη για τον περιορισμό των συνεπειών του ιού, παράλληλα όμως ασχολείται και με την επόμενη μέρα για την κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Τονίζει ότι ελάχιστα θ’ άλλαζαν τα πλάνα του από την εξέλιξη αν γνώριζε από τώρα ότι είναι μέσα στους προκριθέντες στο Ολυμπιακό τουρνουά του απλού, όμως πλέον έχει την αγωνία να μην αργήσουν από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) οι ανακοινώσεις για τους τρόπους πρόκρισης, όπως και το χρονικό σημείο, στο οποίο αυτές θα κριθούν (σ.σ. στο ομαδικό είχαν ήδη βγει οι προκρίσεις και λογικά θα ισχύσουν).

«Η αναβολή ήταν επιβεβλημένη. Έγινε το αυτονόητο θεωρώ. Όσο δύσκολη κι αν ήταν η απόφαση των διοργανωτών, είναι η σωστή. Με την τραγική διάσταση, που έχει πάρει το πρόβλημα, όλος ο κόσμος δίνει προτεραιότητα στην υγεία, το ίδιο κι εμείς οι αθλητές. Αυτό που ελπίζουμε όλοι είναι να περιορίσουμε τη συμφορά και να περάσει αυτό το εφιαλτικό διάστημα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα», δήλωσε με έμφαση ο Γκιώνης.

Αν μπορούσε να δρομολογηθεί τελικά η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων έστω και με τις αναβολές σημαντικών διοργανώσεων, τα «εισιτήρια» συμμετοχής για την επιτραπέζια αντισφαίριση θα δίνονταν, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης και ο έμπειρος αμυντικός θα ήταν πιθανότατα στους προκριθέντες. Οι υποθέσεις αυτές δεν ισχύουν πια και κανένας δεν ξέρει ούτε ποια κριτήρια πρόκρισης και πότε θα ορίσει η I.T.T.F. ούτε φυσικά σε ποιο χρονικό διάστημα θα προκύψουν όλα τα ονόματα με δικαίωμα συμμετοχής.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τους τρόπους πρόκρισης για το απλό κι αν θα βγουν φέτος όλοι οι προκρινόμενοι, παρόλο που μετατέθηκαν οι Ολυμπιακούς Αγώνες για την επόμενη χρονιά. Θα σας έλεγα ότι πιο σημαντικό από το ότι η κορυφαία εκδήλωση θα διεξαχθεί το 2021, είναι να βγουν οι προκρίσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εννοείται ότι όσο καιρό συνεχίζεται η πανδημία και οι επιστήμονες αδυνατούν να προβλέψουν πότε θα έρθει η ύφεση, δεν είναι απλό ν’ ασχοληθούν οι αρμόδιοι με τέτοιες εκκρεμότητες και να τις τακτοποιήσουν. Θεωρητικά όμως, θα σημείωνα ότι για όλους τους αθλητές, που έχουν κάνει πολύ καλή προσπάθεια στον δρόμο για το Τόκιο 2020, θα ήταν πιο δίκαιο να μην αργήσει η παγκόσμια ομοσπονδία να βγάλει τις προκρίσεις», τόνισε ο Γκιώνης και στη συνέχεια στάθηκε στη μεγάλη αγωνία του: «Για μένα μπορώ με σιγουριά να πω ότι αν είχα ήδη πάρει την πρόκριση δεν θα άλλαζε πολύ το πρόγραμμά μου με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Σαφώς σ’ έναν χρόνο από τώρα και στο 41ο έτος της ηλικίας μου ίσως και να μην έχω τις ίδιες δυνάμεις με αυτό το καλοκαίρι, αλλά το βασικό είναι να μην πάρουν μεγάλη παράταση οι προκρίσεις και να κριθούν από το ranking list. Αν αυτό συνέβαινε τώρα, για παράδειγμα, θα ήμουν στους προκριθέντες, καθώς βρίσκομαι μέσα στους πρώτους 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κριθεί όμως, μέσα στο 2021, τότε θα πρέπει να κρατηθώ το ίδιο ψηλά στον πίνακα αξιολόγησης κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα δυσκολεύει τα πράγματα για μένα. Θα ήταν καλό να βγουν οι προκρίσεις σχετικά γρήγορα. Ξέροντας ότι έχω καλή θέση λογικά δεν θα μείνω εκτός κι έτσι θα μου φύγει η πίεση, ενώ παράλληλα θα βρω χρόνο και τρόπο να προετοιμαστώ σωστά όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στη φυσική κατάσταση. Δεν θα με πείραζε καθόλου η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή την περίπτωση, αλλά το να είσαι για καιρό στον «αέρα» σε αγχώνει κι άλλο. Φυσικά δεν αποκλείουμε την περίπτωση να προγραμματιστούν νέα Προολυμπιακά τουρνουά».

* Tην υποστήριξή τους στην απόφαση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο μεταξύ, εξέφρασαν χτες βράδυ και η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) με την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.). «Ως συνεργάτες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1988, εμείς στην I.T.T.F. έχουμε ζήσει πολύ όμορφες στιγμές. Έχουμε μεγαλώσει ως ολυμπιακό άθλημα και, περισσότερο από ποτέ, είμαστε εδώ για να πούμε ότι στηρίζουμε ολόψυχα την απόφαση της ΔΟΕ. Γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί κανείς με μία τόσο μεγάλη αθλητική εκδήλωση όσο οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ, ενώ ο ομόλογός του στην E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ, επισήμανε: «Το μόνο σωστό πράγμα, που έπρεπε να κάνουμε. Κατανοώ και υποστηρίζω όλους τους αθλητές, προπονητές και αξιωματούχους μας στη φιλοδοξία τους να αποδώσουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η ύψιστη προτεραιότητα είναι να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Συμφωνώ απόλυτα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις ιαπωνικές αρχές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ σοφό να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέχρι το καλοκαίρι του 2021».

* O Γκιώνης εξήγησε το άγχος του με τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, όμως η αναβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων πιθανώς να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στην ελληνική πλευρά. Είχαμε τονίσει πριν από λίγο καιρό ότι οι δύο κορυφαίοι αθλητές μας με αναπηρία, ο Μάριος Χατζηκυριάκος και ο Γιώργος Μουχθής, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουν σε προνομιούχες θέσεις στο ranking list της κλάσης 6 ύστερα κι από τις αναβολές διεθνών τουρνουά, στα οποία μπορούσαν να πάρουν μέρος. Με τη μετάθεση των Αγώνων για την επόμενη χρονιά όμως, ίσως αρχίσουν νέα προσπάθεια στον εξαιρετικά δύσκολο, έτσι κι αλλιώς, στόχο. Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι στον πίνακα αξιολόγησης του Απριλίου ο Χατζηκυριάκος προχώρησε άλλη μια θέση και βρίσκεται πλέον στο νούμερο 20 του κόσμου. Παράλληλα είναι στην 4η θέση του αντίστοιχου πίνακα για τους αθλητές κάτω των 23 ετών. Στους άνδρες σημείωσε την καλύτερή του επίδοση, που παράλληλα είναι η δεύτερη όλων των εποχών για τα ελληνικά χρώματα μετά από εκείνη του σημερινού ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση με τη 15η θέση το 2004 (επίσης στην κλάση 6). Ο Μουχθής είναι νούμερο 24 στον τελευταίο πίνακα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics