Breaking News
12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Κώστας Μίσσας τόνισε πως η Ρωσία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους τομείς, ενώ στάθηκε στους Αλεξέι Σβεντ και Τιμοφέι Μοζγκόφ.

Τι είπε για τους στόχους της Εθνική μας ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στην Συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος τεχνικός: «Οι οκτώ ομάδες που έχουν φτάσει εδώ είναι όλες πολύ καλές. Όλες θέλουν να προχωρήσουν, παίζει ρόλο ποιος το θέλει πάρα πολύ και ποιος θα κάνει την υπέρβαση. Η μαχητικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και θα πρέπει η Ρωσία να μη βρει ρυθμό. Η επιθετική άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για να τους αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Θεωρώ πως έχουμε πιθανότητες, αν προσεγγίσουμε το ματς με λογική και σοβαρότητα. Θέλουμε να τρέξουμε, από τη στιγμή που θα έχουμε τη συγκέντρωση να πάρουμε τα ριμπάουντ. Η Ρωσία παίζει επίσης επιθετικά στην άμυνα και θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να χτυπάμε στη δεύτερη και τρίτη γραμμή άμυνας. Θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των λαθών μας, που είναι κοντά στα 10. Σε αυτή τη λογική υπάρχει συγκεκριμένη προετοιμασία. Ο Σβεντ πρέπει να αποκοπεί από την ομάδα και ένα άλλο στοιχείο είναι πως η Ρωσία παίζει κάποιες φορές με δύο τεσσάρια και χωρίς σέντερ. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα στοιχεία για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η συγκέντρωση και το θέλω, περισσότερο από τους αντιπάλους, είναι πολύ σημαντικά για να τρέξεις, να πάρεις ένα ριμπάουντ και στη συνέχεια να έχεις την υπομονή να χτυπάς σε συγκεκριμένους παίκτες, κάτι που έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κάνουμε».

Σχετικά με την αντιμέτωπιση του Αλεξέι Σβεντ, ο Κώστας Μίσσας ανέφερε: «Θα πρέπει να παίξουμε με το μυαλό του αποκόπτοντάς τον από την ομάδα. Θέλει επιθετική άμυνα, για να μπει σε μια άλλη διαδικασία. Το πιο βασικό είναι να μην εμπλακεί πολύ με την μπάλα στα χέρια του. Η άμυνα είναι βάση, αλλά η ατομική άμυνα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για να κερδίσεις εσύ ψυχολογία και να περάσεις αρνητική ψυχολογία στον αντίπαλο. Αυτό γίνεται με επιθετική άμυνα. Δεν πρέπει να βρει ρυθμό η Ρωσία κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το τρανζίσιον αλλά και στο σετ παιχνίδι. Αν εστιάσουμε μόνο σε 1-2 παίκτες υπάρχει κίνδυνος από άλλους παίκτες που είναι για παράδειγμα καλοί σουτέρ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους».

Για την άμυνα πάνω στον Τιμοφέι Μοζκγόφ, είπε: «Πάντα ξεκινάμε με άμυνα ένας εναντίον ενός, που τα παιδιά έδειξαν πως μπορούν να το κάνουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο».

Για το παιχνίδι κυριαρχίας απέναντι στη Λιθουανία είπε: «Η Κροατία ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και στο ματς με τη Ρωσία είχε μια διαφορετική εικόνα. Είναι θέμα προσέγγισης. Δεν μπορείς να έχεις την απόλυτη κυριαρχία σε κάθε παιχνίδι. Χρειάζεται συγκέντρωση για να κάνεις αυτά που θες σε άμυνα κι επίθεση. Μια ομάδα που μπορεί και βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι με διάφορες μορφές, μπορεί κάποια στιγμή και στην άμυνα να μην είναι τόσο καλή, αλλά αν έχεις συχνότητα εκεί θα βρεθεί το τρίλεπτο-τετράλεπτο που θα σε βοηθήσει μέσω και της άμυνας να αλλάξεις το σκορ. Γενικά εμείς σε όλα τα παιχνίδια, από τη στιγμή που πάρουμε τα καθαρά ριμπάουντ και ανοίξουμε το γήπεδο, έχουμε πλεονέκτημα. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό με διάφορες μορφές. Στα τελευταία ματς έχουμε βάλει κι άλλα plays, ώστε να μην μπορεί πολύ εύκολα να μας διαβάσει ο αντίπαλος. Όμως δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά υπάρχει και αντίπαλος. Άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κι άλλα λιγότερη».

Σχετικά με την επίδραση των Ελλήνων προπονητών στο παιχνίδι της Ρωσίας, ο Κώστας Μίσσας τόνισε: «Αναμφισβήτητα η επίδραση από Έλληνες προπονητές είναι δεδομένη. Αυτό έχει να κάνει με τη σοβαρότητα στο σετ παιχνίδι, γιατί όλες αυτές οι ομάδες είχαν ικανότητα στο γρήγορο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, αν θέλουμε να πούμε κάτι ιδιαίτερο για αυτή τη ρωσική ομάδα, είναι η σοβαρότητα που έχει σε σχέση με τις προηγούμενες».

Τέλος, για τον στόχο της Εθνικής στο Eurobasket, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε: «Όταν είχα μιλήσει για μετάλλιο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ομάδα. Πάμε βήμα-βήμα, αυτή είναι η λογική μας, δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη λογική».

sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics