Breaking News
21 Φεβρουαρίου 2020

Με πολύ κόπο μπήκε σήμερα στον 2ο γύρο του απλού ανδρών στο World Tour της Βουδαπέστης ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Στην αναμέτρηση του κεντρικού ταμπλό είχε με το μέρος του τις πιθανότητες κόντρα στον Ούγγρο Μπέντσε Μαγιόρος, αλλά είδε κι έπαθε μέχρι να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του και τελικά να επικρατήσει με 4-2 σετ. Βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ, ενώ μετά την ισοφάριση χρειάστηκε να σώσει σετ μπολ. Ο πρωταθλητής μας μπήκε στους «16» του δυνατού όπεν, έχει ήδη σημειώσει τέσσερις νίκες, που θα του δώσουν και πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και τώρα επιδιώκει τη διάκριση. Επόμενος αντίπαλός του είναι αύριο ο φορμαρισμένος Γερμανός Μπένεντικτ Ντούντα (δεν είναι ακόμα γνωστά ώρα και τραπέζι). Νωρίς το μεσημέρι στο μεταξύ, η πορεία της Κατερίνας Τόλιου και της Αιγύπτιας Ντίνα Μεσρέφ στο διπλό γυναικών σταμάτησε στη 16άδα. Ύστερα από τις δύο νίκες στα προκριματικά ηττήθηκαν από πολύ δυνατό ιαπωνικό ζευγάρι στον 1ο γύρο του ταμπλό.

Στο απλό ανδρών μετά το διήμερο των προκριματικών άρχισε σήμερα το απόγευμα το κυρίως ταμπλό των «32». Ο Γκιώνης (νούμερο 48 στην παγκόσμια κατάταξη του Φεβρουαρίου) ήταν φαβορί απέναντι στον Μπέντσε Μαγιόρος (Νο 70), αλλά πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να το επιβεβαιώσει. Ο… οικοδεσπότης έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του κόντρα στον κορυφαίο αμυντικό, έβγαλε ποικιλία επιθετικών χτυπημάτων, ενώ χρησιμοποιούσε συχνά το μπρος-πίσω. Σε αυτό τον ρυθμό ο Γκιώνης δεν ανταποκρίθηκε καλά στην αρχή, έκανε λάθη κι έχασε το 1ο σετ.

Στο 2ο βρέθηκε 1-5 πίσω. Ισοφάρισε σε 6-6, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί σε καμία στιγμή και τελικά έχασε και αυτό το σετ στην παράταση. Συνέχισε απτόητος και στο 3ο σετ πήρε διαφορά από νωρίς (6-1) για να φτάσει εύκολα στη μείωση του σκορ. Με πολύ «τρέξιμο» στο τραπέζι και εξαιρετικά ράλι ισοφάρισε όταν έχανε 3-4 και ξέφυγε με επτά πόντους στη σειρά!

Στο ακόμη πιο κρίσιμο 5ο σετ είχε νέο… ξέσπασμα στο 3-5, πήρε τρεις σερί πόντους και «υποχρέωσε» την ουγγρική πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο-πόντο και οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Γκιώνης έσωσε σετ μπολ (το οποίο ήρθε για τον Μαγιόρος με τυχερό πόντο φιλέ και μέσα) και βασικά επιθέσεις όπως και επιστροφές από μακριά με το forehandτού έδωσαν το προβάδισμα.

Σε εκείνο το σημείο ήταν και η ψυχολογία υπέρ του. Έπαιξε υπέροχα ράλι και στο 6ο σετ, προηγήθηκε με 5-1 και μετά με 7-2. Όταν ο Ούγγρος πλησίασε σε 8-5 ο Κώστας Βατσακλής ζήτησε τάιμ αόυτ. Ο αθλητής του συνέχισε απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη (8-11, 10-12, 11-2, 11-6, 14-12, 11-6).

Στον γύρο των «16» ο Γκιώνης αντιμετωπίζει τον δυνατό αριστερόχειρα Μπένεντικτ Ντούντα (No42), με τον οποίο είχε και νίκη και ήττα κατά τη δίχρονη θητεία του στην Μπουντεσλίγκα (2014-2016). Ο Γερμανός πρωταθλητής πέρασε τα προκριματικά χωρίς να χάσει σετ, ενώ σήμερα, στον 1ο γύρο, συνέτριψε με 4-0 και τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα, νούμερο 12 στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης! Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό κι αν επικρατήσει αύριο τότε το Σάββατο θα συναντήσει πιθανότατα τον καταπληκτικό νεαρό Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο, ο οποίος είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος.

Εξάλλου, στις θέσεις 9-16 του διπλού γυναικών πλασαρίστηκαν εν τέλει η Κατερίνα Τόλιου και η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ. Είχαν περάσει με δύο νίκες τη διαδικασία των προκριματικών και σήμερα, στον 1ο γύρο του αγωνίσματος, έχασαν φυσιολογικά με 3-0 σετ από τις σπουδαίες Γιαπωνέζες Μίου Χιράνο/Κασούμι Ισικάουα. Στην πρώτη τους συνεργασία σε διεθνές τουρνουά πάντως, πραγματοποίησαν μία ακόμη καλή εμφάνιση, στάθηκαν αξιοπρεπέστατα απέναντι σε αθλήτριες τοπ κλάσης. Είναι ενδεικτικό ότι το 1ο και το 3ο σετ τα έχασαν με την ελάχιστη διαφορά (9-11, 5-11, 10-12). Ισικάουα και Χιράνο έχουν κορυφαίες διακρίσεις στα διπλά και χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η πρώτη έχει αναδειχτεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο διπλό μικτό, ενώ η δεύτερη είχε γίνει στα 13 της η νεότερη (μαζί με την τότε συμπαίκτριά της, την Ίτο), που πανηγύρισε πρωτιά σε World Tour.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics