Breaking News
03 Ιουλίου 2020

Η συζήτηση πάνω στον φυλετικό ρατσισμό που γίνεται τελευταία στην Αμερική, ίσως κάνει τη γνωστή ομάδα της Ουάσινγκτον να αλλάξει όνομα επειδή θεωρείται προσβλητικό.

 

Η ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου (ράγκμπι) Ουάσιγκτον Ρέντσκινς (=Ερυθρόδερμοι) έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για να αλλάξει το όνομά της, καθώς θεωρείται πως προωθεί τις ρατσιστικές προκαταλήψεις για τους Ινδιάνους.

Πανό στον αγώνα Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλεϊ
© AFP 2020 / SHAUN BOTTERILL
«White Lives Matter»: Αντιδράσεις για το πανό στο Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι
Οι πρόσφατες ταραχές που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ επανέφεραν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στις ΗΠΑ τον φυλετικό ρατσισμό και πιο πολύ από ποτέ θεωρείται πιθανό η ιστορική ομάδα να αλλάξει όνομα.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα και τα όσα έχουν γίνει, έφεραν πάλι στο τραπέζι την κουβέντα για την αλλαγή ονομασίας.

Διάφορες ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των Ιθαγενών Αμερικανών προσπαθούσαν για δεκαετίες να αλλάξει το όνομα και πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 67% που αυτοαναγνωρίζονται ως αυτόχθονες της Αμερικής θεωρούν το όνομα προσβλητικό.

Οι χορηγοί της ομάδας έχουν πρωτοστατήσει σε αυτήν την πρωτοβουλία και χαρακτηριστικό είναι ότι η ΝΙΚΕ από την Πέμπτη απέσυρε όλα τα προϊόντα της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics