Breaking News
29 Οκτωβρίου 2020

Η παγκόσμια ομοσπονδία σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα του Λος Άντζελες το 2028

 

Η παγκόσμια ομοσπονδία της Παρα-σκοποβολής προτείνει μια σειρά αλλαγών στο πρόγραμμά των Παραολυμπιακών Αγώνων, του Λος Άντζελες το 2028.

Ο οργανισμός σχεδιάζει να προσθέσει νέα αγωνίσματα για αθλητές με προβλήματα όρασης (VI) και για τουφέκι (Para trap), αλλάζοντας ελαφρώς τα υπάρχοντα αγωνίσματα για τα τουφέκια.

Έχει δοθεί ερωτηματολόγιο σε αθλητές, προπονητές, εκπροσώπους της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να εκφέρουν τις απόψεις τους σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές. Η προθεσμία για τις παρατηρήσεις λήγει στις αι 30 Νοεμβρίου.

Η παγκόσμια ομοσπονδία της Παρα-σκοποβολής επιδιώκει να συνδυάσει τις διοργανώσεις R1 / R2 και R7 / R8 και να τις κάνει μικτές, και για τα δύο φύλα, αντί για ξεχωριστούς αγώνες ανδρών και γυναικών.

Η κίνηση αυτή θα σήμαινε ότι θα δίδονται λιγότερα μετάλλια, αλλά ο συνολικός αριθμός των αγώνων και των ευκαιριών για μετάλλιο, στο τουφέκι SH1 δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία.

«Η βασική αλλαγή εδώ είναι ότι αυτά τα μετάλλια θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά με τον αυξανόμενο αριθμό αθλητών σε κάθε διοργάνωση», δήλωσε ο Τάιλερ Άντερσον, διευθυντής της παγκόσμιας ομοσπονδίας της Παρα-σκοποβολής. Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό για εμάς ότι με αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές οι αθλητές του τουφεκιού SH1 έχουν ακόμη την ευκαιρία να κερδίσουν μετάλλια σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα – αυτό δεν αλλάζει. Ο κύριος στόχος αυτής της αλλαγής είναι να παρέχουμε πρόσθετες ευκαιρίες για κατάκτηση μεταλλίων στους νέους και αυξανόμενους πληθυσμούς αθλητών μας».

Η παγκόσμια ομοσπονδία υιοθέτησε για πρώτη φορά το Para trap, το 2017, παρέχοντας νέες ευκαιρίες για αθλητές με σωματική αναπηρία, ενώ οι αθλητές της σκοποβολής με VI εντάχθηκαν το 2019.

Στο Para trap, οι αθλητές χρησιμοποιούν ένα κυνηγετικό όπλο για να χτυπήσουν στόχους, που πετούν στον αέρα ειδικές συσκευές, από το έδαφος. Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para Trap πραγματοποιήθηκε στο Λονάτο ντελ Γκάρντα, στην Ιταλία το 2018.

Στην σκοποβολή VI, οι αθλητές χρησιμοποιούν ένα ηχητικό σήμα για να τους καθοδηγήσουν καθώς το σήμα φθάνει στο γήπεδο, όταν το σημείο του στόχου κινείται πιο κοντά στο κέντρο του.

Ο Άντερσον πρόσθεσε: «Στη σκοποβολή VI μας δίνουν μια συναρπαστική ευκαιρία να επεκτείνουμε τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουμε το άθλημά μας στον κόσμο και μας επιτρέπει να αναπτύξουμε το άθλημά μας καλωσορίζοντας νέους αθλητές.

Το τουφέκι είναι μέρος της οικογενειακής μας αθλητικής σκοποβολής και μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε νέους ενδιαφερόμενους και να αναπτύξουμε το άθλημά μας μαζί», κατέληξε.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics