Breaking News
23 Φεβρουαρίου 2021

Οι Γκιώνης, Σγουρόπουλος και Τόλιο θα έχουν στην Ντόχα την πρώτη ευκαιρία ολυμπιακής πρόκρισης

 

Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος στους άνδρες και η Κατερίνα Τόλιου στις γυναίκες θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο τουρνουά του απλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα, που έφεραν οι αναβολές από την υγειονομική κρίση, το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού έρχεται πριν από τα ηπειρωτικά. Πρόκειται να διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ από τις 14 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Επικεφαλής θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής και η αποστολή θα φύγει από την Αθήνα αρκετές ημέρες πριν από τους αγώνες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαρτίου, λόγω φυσικά των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Τον Ιανουάριο του 2020 η εθνική ανδρών είχε μετάσχει χωρίς επιτυχία στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά για το ομαδικό.

Τα αντίστοιχα ατομικά τουρνουά είχαν αναβληθεί στην πορεία, μεταφέρθηκαν όλα στη φετινή χρονιά κι εκεί θα διεκδικήσει τώρα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση την 7η συνεχόμενη ολυμπιακή συμμετοχή της.

Μετά το Κατάρ έρχεται για την Ευρώπη το Προολυμπιακό τουρνουά στη Λισαβώνα από τις 21 μέχρι τις 25 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια υπάρχει και το κριτήριο προκρίσεων μέσα από τον ειδικό ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης.

Μέχρι δύο αθλητές και δύο αθλήτριες μπορεί να έχει κάθε χώρα στα Προολυμπιακά του απλού, καθώς αυτό είναι και το όριο των συμμετοχών στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Στην Ντόχα θα μεταβούν για την Ελλάδα οι αθλητές με τις υψηλότερες θέσεις στο παγκόσμιο ranking list ύστερα κι από την έγκριση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία παίρνει και την τελική απόφαση.

Ο Γκιώνης έχει μεγάλη εμπειρία από Προουμπιακά τουρνουά κι άλλωστε με αυτόν τον τρόπο έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά «εισιτήρια» (για το Πεκίνο και το Ρίο), η Τόλιου είχε πάρει μέρος σε αυτή τη διαδικασία το 2016, ενώ ο Σγουρόπουλος θα είναι πρωτοεμφανιζόμενος.

Να σημειωθεί ακόμη ότι μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα του Κατάρ τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα μείνουν αναγκαστικά σε καραντίνα 48 ωρών, αλλά μετά θα έχουν καλή ευκαιρία να προσαρμοστούν στις συνθήκες της «φούσκας», που ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Για τους αθλητές, που θα αγωνιστούν στο World Olympic Qualification, θα πραγματοποιηθεί εκεί προπονητικό καμπ από τις 9 έως τις 14 Μαρτίου, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει δηλώσει συμμετοχή και έχει εγκριθεί.
Διαβάστε επίσης:

Υπερπήδηση Εμποδίων: Εντυπωσίασε ο Τουλούπης στην Ιταλία

Formula E: Στοχεύει ψηλά η Nissan e.dams τη νέα σεζόν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics