Breaking News
12 Δεκεμβρίου 2019

Το φινάλε στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών 2019-2020 γράφτηκε ουσιαστικά χτες βράδυ και είχε τριπλή ελληνική παρουσία.

Στις συναντήσεις της 6ης αγωνιστικής πήραν Aggelakis Hennebont_CL_aminaμέρος τόσο ο Παναγιώτης Γκιώνης με την πολωνική Μπογκόρια, όσο και οι Γιώργος Σταματούρος (φωτό αριστερά), Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό δεξιά) με τη γαλλική Ενεμπόν κι αυτό αποτελεί ένα ακόμα τιμητικό σκηνικό για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ειδικά από τη στιγμή, που οι δύο τελευταίοι δεν είναι βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας του κλαμπ. Πολύ σημαντικό επίσης ότι και τα δύο σωματεία περνάνε στον προημιτελικό γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης με τη 2η θέση από τα γκρουπ C και D αντίστοιχα. Για να κλείσει και τυπικά η πρώτη φάση απομένει ένα ματς αύριο στο γκρουπ της Μπογκόρια, όμως το αποτέλεσμα δεν θ’ αλλάξει κάτι, καθώς τα βαθμολογικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Το βράδυ της Τρίτης η Μπογκόρια έχασε 3-2 στη Γερμανία από την 1η του ομίλου, τη Σααρμπρίκεν, πάντως πάλεψε πολύ για την πρωτιά με κορυφαίο τον Γκιώνη. Στην ίδια χώρα η Ενεμπόν κάμφθηκε με 3-1 από τη κυρίαρχη του γκρουπ D Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, που αγωνίστηκαν τρεις Έλληνες την ίδια αγωνιστική ή και ημέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τη φάση των ομίλων το ίδιο έγινε επίσης πέρσι στην 3η, την 5η και την 6η αγωνιστική. Τότε είχαν ματς ο Γκιώνης με την Μπογκόρια, ο Γιάννης Σγουρόπουλος με τη σουδική Έσλοβ και ο Σταματούρος με την Ενεμπόν.

Βαθμολογικά παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον χτες η αναμέτρηση της Σααρμπρίκεν με την Μπογκόρια. Αν η πρωταθλήτρια Πολωνίας ανέτρεπε την εντός έδρας ήττα του 1ου γύρου (2-3) τότε θα κατακτούσε εκείνη την 1η θέση στο γκρουπ C και πιθανότατα θα εξασφάλιζε πιο βατό αντίπαλο στην επικείμενη κλήρωση της 8άδας. Ο Γκιώνης εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, σημείωσε δύο νίκες από τη θέση 1 απέναντι στον Τσέχο Τόμας Πολάνσκι και τον Κινέζο Κουν Σανγκ, ωστόσο δεν ήταν αρκετές.

Ο αγώνας πήγε στο 2-2, οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να επικρατήσουν με 3-0 σετ για να έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (10-8 υπέρ των Γερμανών ήταν τα σετ του πρώτου αγώνα), οπότε μόλις χάθηκε το 1ο σετ όλα είχαν κριθεί… Αύριο η Σααρμπρίκεν παίζει στη Γαλλία με τη Βιλνέβ απλά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει 10 βαθμούς με το απόλυτο των νικών και είναι σίγουρα 1η. Η Μπογκόρια έχει 10 βαθμούς σε 6 αγώνες κι επίσης προκρίνεται, ενώ την 3η θέση και το εισιτήριο για το ETTU Cup παίρνει η Βιλνέβ, που χτες κατέβαλλε μέσα στην Πορτογαλία τη Γιούνκαλ με 3-2.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σααρμπρίκεν-Μπογκόρια 3-2:

Κουν Σανγκ-Μάρεκ Μπαντόφσκι 3-0 (11-6, 11-8, 11-6)

Τόμας Πολάνσκι-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (11-6, 9-11, 11-13, 10-12)

Ντάρκο Γιόργκιτς-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-1 (5-11, 11-5, 12-10, 11-4)

Κουν-Γκιώνης1-3 (11-6, 5-11, 9-11, 9-11)

Πολάνσκι-Μπαντόφσκι 3-0 (11-7, 11-4, 13-11)

Σε άλλο γερμανικό έδαφος, στο Ντίσελντορφ, ο αγώνας της Μπορούσια με την Ενεμπόν είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το νούμερο 2 της διοργάνωσης είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στο γκρουπ, ενώ και οι Γάλλοι είχαν σιγουρέψει από την προηγούμενη βδομάδα την πρόκριση ως 2οι.

Αυτός ήταν και ο λόγος, που αγωνίστηκαν και οι δύο ομάδες με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Το τεχνικό επιτελείο της Ενεμπόν είχε ειδοποιήσει από καιρό τον Σταματούρο ότι θα τον χρησιμοποιούσε σε αυτό το ματς, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι δόθηκε πάλι η ευκαιρία της συμμετοχής στον Αγγελάκη, σημάδι ότι άφησε θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του, στο πρόσφατο ματς με την κροατική Σταρ για την 5η αγωνιστική. Οι νεαροί διεθνείς μας έδωσαν από ένα παιχνίδι κι έκαναν μία ακόμη πολύ καλή προσπάθεια. Ο Σταματούρος, που επανεμφανίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις περσινές τρεις συμμετοχές στην ίδια φάση, τοποθετήθηκε στη θέση 3 και ηττήθηκε φυσιολογικά με 3-0 σετ από τον τοπ Ευρωπαίο Κρίστιαν Κάρλσον από τη Σουηδία.

Ο Αγγελάκης με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού ήταν στη θέση 2, μπήκε πρώτος στο τραπέζι και είχε μία ακόμα καλή εμπειρία κόντρα στον Γερμανό διεθνή Ρικάρντο Γουόλτερ (επίσης 3-0 το σκορ).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια Ντίσελντορφ-Ενεμπόν 3-1:

Ρικάρντο Γουόλτερ-Κωνσταντίνος Αγγελάκης 3-0 (11-5, 11-9, 11-2)

Άντον Σέλμπεργκ-Κουεντέν Ρομπινό 2-3 (12-10, 13-15, 7-11, 11-8, 7-11)

Κρίστιαν Κάρλσον-Γιώργος Σταματούρος 3-0 (11-4, 11-6, 11-9)

Γουόλτερ-Ρομπινό 3-0 (11-9, 12-10, 11-9)

Η Μπορούσια συγκέντρωσε 12 βαθμούς με το απόλυτο των νικών. Η Ενεμπόν την ακολούθησε με 9 και ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τη Σπόρτιγκ Λισαβώνας. Επίσης στο χτεσινό φινάλε το πορτογαλικό κλαμπ (που θα συνεχίσει στο ETTU Cup) νίκησε μέσα στην Κροατία με 3-1 την ουραγό Σταρ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics