Breaking News
06 Ιουλίου 2019

Στην αφετηρία ενός ακόμα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων μπαίνουν οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης.


Αναχωρούν το πρωί με τελικό προορισμό την Οστράβα, η οποία θα φιλοξενήσει ξανά την κορυφαία διοργάνωση μετά από 6 χρόνια και θ’ αναδείξει τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου από μεθαύριο μέχρι τις 16 του μήνα.

Με τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το 2017 και το 2018, Γιάννη Σγουρόπουλο, να έχει ολοκληρώσει την παρουσία του στον θεσμό, οι στόχοι δεν είναι το ίδιο υψηλοί, αλλά υπάρχουν πάντα οι φιλοδοξίες και οι βλέψεις για καλά πλασαρίσματα. Στο RT Torax Arena της πόλης της Τσεχίας θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οι νέοι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Ιάσονας Κορδούτης, Γεράσιμος Πετρής, Ζήσης Δουκέρης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Ευαγγελία Τρωαδίτη, Ελισάβετ Χατζηκύρκα, οι παίδες Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Αλεσσάντρο Φέλτσερ και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Στην τεχνική καθοδήγηση των τεσσάρων εθνικών ομάδων θα είναι αντίστοιχα ο προπονητής του Α.Ο Διονύσου Αλέξανδρος Μπακόλας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.
Έπειτα από 12 μέρες οι διεθνείς ολοκλήρωσαν σήμερα τις κοινές προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Νωρίς αύριο παίρνουν το αεροπλάνο για την Κρακοβία κι από εκεί θα μεταβούν οδικώς στον τόπο τέλεσης των αγώνων. Στην Οστράβα είναι από μέρες η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου, οι οποίες προετοιμάστηκαν εκεί με την επίβλεψη της προσωπικής τους προπονήτριας Λάουρα Νικουλάε. Η τελευταία διαπιστεύθηκε επίσης από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αλλά μόνο για τα ατομικά της διοργάνωσης ώστε να κοουτσάρει τα δύο κορίτσια.
Στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης θα γίνει το ομαδικό όπου οι αντίπαλοι είναι από καιρό γνωστοί και στο δεύτερο τα ατομικά αγωνίσματα, όπου οι κληρώσεις θα διενεργηθούν τις προσεχείς ημέρες. Στο ομαδικό όλες οι εθνικές μας ομάδες πλην των εφήβων βρίσκονται στο επίπεδο Β (στη 2η κατηγορία δηλαδή).
Η εθνική νέων, με εντελώς διαφορετική σύνθεση από πέρσι, βρίσκεται στο 4ο γκρουπ και για την 1η κατηγορία θα συναντήσει το Βέλγιο (επικεφαλής), τη Σουηδία και τη Σερβία. Οι νεάνιδες (με τρία νέα πρόσωπα στο ρόστερ) είναι στο 7ο γκρουπ (το 3ο του επιπέδου Β) και αντιμετωπίζουν την Αγγλία και τη Μολδαβία. Οι παίδες, με διαφορετική κατά τα 2/3 ομάδα, σε σχέση με το 2018) τέθηκαν επικεφαλής στο 9ο γκρουπ (το 5ο της 2ης κατηγορίας) και θα βρουν μπροστά τους τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τη Λετονία. Οι κορασίδες είναι επικεφαλής στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) και θα κοντραριστούν με τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Γεωργία και την Ισλανδία. Στην πρεμιέρα τους την Κυριακή οι νέοι θ’ αναμετρηθούν με τη Σουηδία (στις 10:00 ώρα Ελλάδας και 09:00 τοπική), οι νεάνιδες με την Αγγλία (12:10), οι παίδες με τη Λετονία (17:30) και οι κορασίδες με την Ισλανδία (10:00). Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων των ελληνικών ομάδων θα δημοσιευτεί αύριο.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ήταν υπεύθυνος της κοινής προετοιμασίας στην Αθήνα και μίλησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για την Τσεχία. «Όλα τα παιδιά είχαν πολύ καλή διάθεση μολονότι επικρατούσε αρκετή ζέστη και δεν υπήρχε εξαερισμός στην αίθουσα. Οι αθλητές ήταν συνεπέστατοι στο πρόγραμμα, το έβγαλαν στους ρυθμούς που θέλαμε και θεωρώ ότι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για θετικά αποτελέσματα», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Το ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής αποστολής είναι τα πολλά νέα πρόσωπα. Έχουμε συνολικά οκτώ παιδιά, περισσότερα από τα μισά δηλαδή, που θ’ αγωνιστούν πρώτη φορά στη διοργάνωση. Είναι μία ακόμα πρόκληση λοιπόν, να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Σίγουρα μετά τις κορυφαίες διακρίσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου, την τελευταία διετία στον θεσμό, έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενώ και οι ξένοι μάς βλέπουν διαφορετικά. Ελπίζουμε να μας βοηθήσει η θετική ψυχολογία και να βγάλουμε στους αγώνες τις πραγματικές μας δυνατότητες».
Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε αργότερα στους στόχους του ομαδικού: «Οι έφηβοι έχουν το πιο δύσκολο έργο γιατί είναι στην πρώτη κατηγορία. Μπορούν να φτάσουν στην παραμονή πάντως και θα κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες για να το πετύχουν. Οι κορασίδες έχουν βλέψεις για κάτι καλό κι έχουν βάλει στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Δυνατό σύνολο έχουμε και στους παίδες. Θα κοιτάξει μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις να φτάσει σε θέσεις από τις οποίες θα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Οι νεάνιδες μπαίνουν από την αρχή στα βαθιά γιατί βρίσκονται σε δύσκολο όμιλο. Είναι κι αυτές έτοιμες όμως, να τα δώσουν όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα».
Όσο για το ατομικό ο ομοσπονδιακός προπονητής τονίζει ότι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου μπορεί να φτάσει σε υψηλό πλασάρισμα: «Είναι 9ο φαβορί στο απλό κορασίδων και μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει καλή θέση. Ελπίζουμε να προχωρήσει γενικά στα ατομικά αγωνίσματα, καθώς έχει και στα διπλά καλούς ξένους παρτενέρ».

Μετά την επιστροφή του από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ εξάλλου, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης επισκέφτηκε τα παιδιά στην προχτεσινή προπόνηση. Τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, τους τόνισε ότι πιστεύει στις δυνατότητες τους και στο ότι μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα και τους επέστησε την προσοχή στη συμπεριφορά εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου διότι εκπροσωπούν και τη χώρα και τα παιδιά, που βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

- Θυμίζουμε ότι οι αγώνες του ομαδικού κρίνονται υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες. Το σύστημα διεξαγωγής στην πιο μικρή ηλικιακή κατηγορία είναι το κορμπιγιόν, συνεπώς οι ομάδες μπορούν να παίξουν και με δύο αθλητές/τριες και στη μέση υπάρχει διπλό, ενώ στην εφηβική κατηγορία την κάθε ομάδα αποτελούν το λιγότερο τρεις αθλητές/τριες και το σύστημα δεν περιλαμβάνει διπλό.

- Να δούμε και τα ζευγάρια με τους Έλληνες αθλητές στα διπλά των ατομικών. Στο διπλό νέων ο Δουκέρης θ’ αγωνιστεί με τον Πετρή και ο Κορδούτης με τον Χατζηλυγερούδη. Στο διπλό νεανίδων η Τρωαδίτη με τη Χατζηκύρκα, η Γραμματοπούλου με την Ιταλίδα Ελίζα Αρμανίνι και η Γερασιμάτου με την Ιβόνα Πέτριτς από το Μαυροβούνιο. Στο διπλό παίδων ο Γιαννούτσος με τον Μαδέση και ο Φλέτσερ με τον Σλοβένο Μίχαελ Κόγιανσιτς. Στο διπλό κορασίδων η Φωτιάδου με τη Μεραμβελλιωτάκη και η Παπαδημητρίου με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς, που επίσης βρίσκεται πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη κι έχει αποτελέσει συμπαίκτριά της σε πολλά διεθνή τουρνουά.

- Στο διπλό μικτό νέων ο Χατζηλυγερούδης θα είναι δίδυμο με τη Γραμματοπούλου, ο Πετρής με τη Γερασιμάτου, ο Κορδούτης με την Τρωαδίτη και ο Δουκέρης με τη Χατζηκύρκα. Στο διπλό μικτό παίδων τέλος, ο Γιαννούτσος θα παίξει με τη Φωτιάδου, ο Μαδέσης με τη Μεραμβελλιωτάκη, ο Φέλτσερ με την Ισπανίδα Γιάνα Ριέρα, ενώ η Παπαδημητρίου θα συνεργαστεί, όπως στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τον Τσέχο Σιμόν Μπέλικ.
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics