Breaking News
08 Αυγούστου 2019

Τέσσερα παιδιά από δύο σωματεία της Περιφέρειας πήραν μέρος αρχές Αυγούστου στο καθιερωμένο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών, που έγινε στην περιοχή Αλμπένα, κοντά στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο Κίμωνας Μήτκας του Φάρου Αλεξανδρούπολης και οι Χρήστος Κοντοδήμας, Φίλιππος–Κωνσταντίνος Μανούσης και Γεώργιος Κοσμάς του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων είχαν ενθαρρυντικές εμφανίσεις και αποτελέσματα παίρνοντας μέρος στους αγώνες, που διοργανώνονται εδώ και 21 χρόνια, στη γειτονική χώρα από τα σωματεία της περιοχής. Φέτος διεξήχθησαν από τη 1 έως τις 4 Αυγούστου. Ο 14χρονος Μήτκας, που είναι στο νούμερο 6 του ελληνικού rankinglistπαίδων, αγωνίστηκε στις κατηγορίες Under 15 και Under18. Καλύτερη θέση του η 9η με τους παίδες. Στο κοουτσάρισμα είχε τον προπονητή του Φάρου Παύλο Τελόπουλο. Από τους Γιαννιώτες το υψηλότερο πλασάρισμα είχε ο Γιώργος Κοσμάς στην κατηγορία των παμπαίδων. Το Νο 17 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης κατέκτησε την 3η θέση. Επίσης στην κατηγορία U12 ο Μανούσης πήρε την 7η θέση, ενώ στην U15 ο Κοντοδήμας ολοκλήρωσε με νίκες σε ματς κατάταξης, που είχαν τον χαρακτήρα αγώνων «παρηγοριάς». Στην τεχνική καθοδήγηση των τριών αθλητών ήταν ο Βούλγαρος προπονητής του Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων Γκεόργκι Δασκάλοφ.

Παραθέτουμε τα βασικά στοιχεία από την πορεία των μικρών αθλητών σύμφωνα με την ενημέρωση, που πήραμε από τα δυο σωματεία:

Μέτρησε δυνάμεις ο Μήτκας

Albena tournament_2019_Mitkas_kathetaiΟ Κίμωνας Μήτκας μέτρησε τις δυνάμεις του και πήρε πολύτιμη εμπειρία μετά από την περσινή συμμετοχή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U21. Αντιμετώπισε αξιόλογους αθλητές από 14 χώρες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Αυτή των U15 και εκείνη των U18. Στην κατηγορία U15 πέρασε την πρώτη φάση ως νικητής του ομίλου του. Σημείωσε 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Προχώρησε στον γύρο των «16», όπου γνώρισε ήττα στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ από αθλητή της Ρουμανίας. Στη συνέχεια πετυχαίνοντας 3 ακόμα νίκες στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16 κατετάγη 9ος.

Στην απαιτητική κατηγορία U18 και τη φάση των ομίλων ο αριστερόχειρας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κερδίζοντας το 2ο φαβορί των αγώνων και πέρασε στο ταμπλό των «16» με τη 2η προνομιούχο θέση. Είχε απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα. Στον 1ο γύρο ηττήθηκε με 3-1 σετ από αθλητή του Καζακστάν και αργότερα κατέλαβε την 13η θέση στην κατηγορία στους αγώνες κατάταξης. Ο προπονητής Παύλος Τελόπουλος είχε σίγουρα την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα περίπου έναν μήνα μάλιστα, πριν αρχίσουν τα επίσημα ματς στο ελληνικό καλεντάρι.

Πολύτιμες παραστάσεις για τα παιδιά από τα Ιωάννινα

Albena tournament_2019_GiannenaΕίχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στο τουρνουά στην Αλμπένα και οι μικροί αθλητές από τα Ιωάννινα, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι ότι είχαν πρώτη φορά την ευκαιρία να παίξουν στο εξωτερικό και αποκόμισαν πολύτιμες παραστάσεις. Και στις πιο μικρές κατηγορίες οι συμμετοχές προέρχονταν από 14 χώρες και ο ανταγωνισμός ήταν υψηλός.

Ο Γιώργος Κοσμάς μετείχε στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, όπου οι συνολικές συμμετοχές ήταν 34. Αρχικά πρώτευσε σε όμιλο των 5 αθλητών καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει όλα τα παιχνίδια. Σημείωσε νίκες απέναντι σε αθλητές από τη Γεωργία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Στο ταμπλό των «16» απέκλεισε Βούλγαρο αθλητή με 3-0 σετ και στην 8άδα Ρουμάνο με 3-1. Με εξασφαλισμένο το μετάλλιο κυνήγησε την είσοδο στον τελικό αντιμετωπίζοντας έναν ακόμα Ρουμάνο αθλητή. Αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα με 3-0, πάντως και τα τρία σετ χάθηκαν με οριακή διαφορά. Έτσι κατέλαβε την 3η θέση, που συνιστά φυσικά, σημαντική κατάκτηση.

Ο Φίλιππος–Κωνσταντίνος Μανούσης αγωνίστηκε επίσης στην κατηγορία κάτω των 12 ετών. Προχώρησε ως 1ος από όμιλο των 4ων με το απόλυτο των νικών απέναντι σε αθλητές από Ρωσία και Βουλγαρία. Στη 16άδα αντιμετώπισε αθλητή από τη Γεωργία, επιβλήθηκε με 3-0 σετ και μπήκε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από Ρουμάνο αντίπαλο με 3-1. Ακολούθησαν αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8 όπου με 1 ήττα και 1 νίκη το νούμερο 27 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων είχε τελικά το πετυχημένο πλασάρισμα στην 7η θέση.

O Χρήστος Κοντοδήμας τέλος, πήρε μέρος στην κατηγορία έως 15 ετών, όπου συμμετείχαν 45 παιδιά. Ο 13χρονος αθλητής των Ιωαννίνων δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του κι έμεινε έξω από το κυρίως ταμπλό. Συνέχισε σε αγώνες κατάταξης, είχε νίκες και ήττες και ολοκλήρωσε θετικά τα παιχνίδια του αποκομίζοντας πολύτιμες εικόνες. Για την εμπειρία επίσης, οι 3 αθλητές δοκίμασαν και στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία από τη δική τους κι έτσι oπροπονητής της ομάδας Γκεόργκι Δασκάλοφ είχε την ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics