Breaking News
09 Ιουλίου 2020

Ήταν 9 Απριλίου όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είχε ανακοινώσει ότι λόγω της πανδημίας αναβάλλει το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ζάγκρεμπ.

Μαζί με τη στενή παρακολούθηση των εξελίξεων οι αρμόδιοι αναζήτησαν νέες ημερομηνίες, πριν από λίγο καιρό έδωσαν επίσημα στις εθνικές ομοσπονδίες τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή υπάρχει ακόμη γύρω μας η απειλή του κορωνοϊού οδηγήθηκαν, δυστυχώς, στη ματαίωση της διοργάνωσης. Το διοικητικό συμβούλιο της E.T.T.U. ανακοίνωσε με λύπη σήμερα ότι αποφάσισε να ακυρώσει γι’ αυτή τη χρονιά το ετήσιο event λόγω του υψηλού επιπέδου στους κινδύνους από την εξάπλωση του Covid-19. Ομολογεί ότι «είναι μεγάλη η απογοήτευση για την ομοσπονδία της Κροατίας, που κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή την εκδήλωση μετά την αρχική αναβολή από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο» ωστόσο ο βασικός ανασταλτικός παράγων ήταν ακριβώς αυτή η ανησυχητική εξάπλωση στη συγκεκριμένη χώρα και γενικά σε εδάφη της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων είχε δηλώσει φυσικά και η Ελλάδα με πλήρεις ομάδες.

Προφανές είναι επίσης, μετά από αυτή την απόφαση, ότι υπάρχει κίνδυνος να μη διεξαχθεί φέτος ούτε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, παρά την υπέρμετρη αισιοδοξία, που εκφράστηκε πριν λίγες ημέρες από τους διοργανωτές… Και αυτό το μεγάλο ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο στη Βαρσοβία (15-20/09).

Ο πρόεδρος της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ δεν μπορούσε να κρύψει τη στεναχώρια του για την ακύρωση των αγώνων των μικρών ηλικιών: «Νιώθω μεγάλη λύπη. Όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο και όλοι όσοι ήλπιζαν ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2020 θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ, αισθάνονται πολύ λυπημένοι. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς και εκτεταμένης συζήτησης, αναλύσαμε κάθε προοπτική, ενδεχομένως όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών επιλογών. Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, που μετά την αναβολή του είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Ζάγκρεμπ, δεν θα πρέπει να διεξαχθεί φέτος. Πιστέψτε με, ευχαριστώντας τους εργατικούς φίλους μας από την Κροατία, προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο να διατηρήσουμε το EYC 2020 στο καλεντάρι μας».

Ο έμπειρος Ολλανδός παράγοντας συνέχισε:«Όλοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν, για όλους τους αθλητές της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας, για τους διαιτητές και άλλους αξιωματούχους, μαζί με την αίσθηση, που προέρχεται από τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων Covid-19 στην Κροατία, μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Την απογοητευτική για πολλούς λάτρεις του πινγκ πονγκ, απόφαση. Αισθανθήκαμε επίσης, ότι δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πια για να δώσουμε με σαφήνεια όλες τις οδηγίες στις ομοσπονδίες-μέλη. Ο χρόνος τελείωσε. Τώρα προσβλέπουμε στο πρωτάθλημα του 2021 και θα ελπίζουμε σε καλύτερα δεδομένα. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους δώδεκα μήνες ώστε ν’ αποκτήσουμε την απαραίτητη εμπειρία για να πραγματοποιήσουμε μία διοργάνωση, ακόμη και σε συνθήκες Covid-19, το καλοκαίρι του 2021».

* Ακυρώσεις διεθνών αγώνων έχουμε κι εκτός Ευρώπης. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος και η ομοσπονδία της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν χτες ότι δεν πρόκειται να γίνει το ιαπωνικό World Tour του 2020 εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Αρχικά ήταν στο καλεντάρι για τον Απρίλιο, μετά τη γενική παύση της αγωνιστικής δράσης αναζητήθηκαν νέες ημερομηνίες, ώσπου οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να το ακυρώσουν.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics