Breaking News
13 Δεκεμβρίου 2019

Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών δίνει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στο καλεντάρι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Αγώνες θα γίνουν συνολικά σε πέντε πόλεις της χώρας και θ’ αναδείξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα προκριθούν στα τελικά των Χανίων (29 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου). Με συνολικά κάτι λιγότερο από 200 τελικές δηλώσεις συμμετοχής (144 άνδρες και 48 γυναίκες) θα διεξαχθούν προκριματικά στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, την Πάτρα και την Ορεστιάδα. Στις πρώτες τρεις περιοχές θ’ αφορούν και στις δύο κατηγορίες, ενώ στις δύο τελευταίες θ’ αγωνιστούν μόνο άνδρες εξαιτίας του πολύ μικρού αριθμού συμμετοχών. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει ανακοινώσει όλα τα βασικά στοιχεία για την προκριματική φάση, η οποία θυμίζουμε ότι έχει να κάνει και φέτος μόνο με το αγώνισμα του απλού (τα διπλά της τελικής φάσης θα σχηματιστούν από τους προκριθέντες). Επίσης, οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες από τους πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών (εξ αυτών φυσικά, που δήλωσαν συμμετοχή), περνάνε απευθείας στην τελική φάση). Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται και φέτος στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Πέρα Αθηνών.

Μία αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, είναι ότι οι επόμενοι 8 πρώτοι αθλητές (θέσεις 9-16) και οι επόμενες 6 πρώτες αθλήτριες (7-12) του πίνακα αξιολόγησης ανδρών-γυναικών δεν θα αγωνιστούν στους ομίλους της προκριματικής φάσης του απλού, αλλά θα τοποθετηθούν αμέσως ως φαβορί στο τελικό ταμπλό πρόκρισης.

Για την Αττική και κάποια νησιά οι αγώνες θα φιλοξενηθούν μεθαύριο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θα πάρουν μέρος 65 άνδρες και 25 γυναίκες.

Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας θ’ αγωνιστούν, επίσης το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη και την αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 42 άνδρες και 16 γυναίκες

Οι αθλητές για τα προκριματικά Χίου και Μυτιλήνης θα συγκεντρωθούν την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλούτας. Θα είναι 12 άνδρες και 7 γυναίκες από 6 σωματεία των δύο νησιών.

Μόνο άνδρες τέλος, θα περιλαμβάνουν τα παιχνίδια για τη Θράκη και την Πελοπόννησο. Στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας θ’ αγωνιστούν 8 αθλητές, ενώ 10 θα είναι στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας. Οι συναντήσεις εδώ θα λάβουν χώρα την Κυριακή.

Στην τελική φάση θα προκριθούν συνολικά 56 άνδρες και 32 γυναίκες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα φαβορί, που περνούν απευθείας στα νοκ άυτ για τα Χανιά. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε από τώρα τα ονόματά τους και είναι (κατά σειρά από τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης) οι 8 αθλητές Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Τάσος Ρηνιώτης και Νίκος Αντωνιάδης και οι 6 αθλήτρις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Χριστίνα Φίλη, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics