Breaking News
06 Μαρτίου 2020

Πιάνει το τέλειο ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Βαραζντίν της Κροατίας, στις δύο πρώτες ημέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες μέχρι 21 ετών.

Μετά τις δύο νίκες στο στάδιο 1 του απλού ανδρών και την πρωτιά στο 4ο γκρουπ, σήμερα προχώρησε με δύο ακόμη νίκες στο 7ο γκρουπ του σταδίου 2 και εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό των «16». Είναι ισόβαθμός με τον Γερμανό Φανμπό Μενγκ και καθώς έχουν αφήσει δύο βαθμούς πίσω τους υπόλοιπους δύο αθλητές θα περάσουν σίγουρα στην τελική φάση και το αυριανό μεταξύ τους ματς θα κρίνει μόνο την πρωτιά στο γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος επικράτησε δύσκολα και στα δύο σημερινά παιχνίδια του, πέτυχε τον στόχο του πριν τελειώσουν οι αγωνιστικές κι έστειλε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα στην προσπάθεια να διατηρήσει τα ευρωπαϊκά σκήπτρα από την περσινή διοργάνωση. Η σημερινή μέρα είχε κι άλλο ευχάριστο νέο για την ελληνική αποστολή. Στο διπλό Νέων γυναικών η Ελισάβετ Τέρπου προχώρησε στον γύρο των «16» με τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία για να φανεί η πολύ καλή προοπτική, που δημιουργούσε από την αρχή η συνεργασία με τη 16χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού κορασίδων το 2019. Το ελληνορουμανικό δίδυμο παίζει αύριο για την είσοδο στα προημιτελικά. Αποκλεισμούς στον 1ο γύρο εξάλλου, είχαμε στο διπλό ανδρών με τον Σγουρόπουλο και τον Δημήτρη Κορδούτη να χάνουν με τους ξένους συμπαίκτες τους.

Στην έναρξη του σταδίου 2 και του 7ου γκρουπ ο Σγουρόπουλος (νούμερο 13 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των αθλητών έως 21 ετών) είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Πολωνό Αρτούρ Γκρέλα (Νο 43). Προηγήθηκε με 3-1 σετ, δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά με την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθηση, που συνηθίζει να βγάζει, όταν κρίσιμα ματς φτάνουν στο 7ο σετ, ήταν πάλι αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Στο 3ο σετ έχανε 6-8 και κατέκτησε πέντε πόντους στη σειρά. Στο 4ο σετ άρχισε 2-5 πίσω και πάλι ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και επικράτησε. Στο 5ο σετ ήρθε ξανά σε θέση να κυνηγά το σκορ και δεν κατάφερε την ανατροπή, ενώ στο 6ο έχασε εκείνος δύο ματς μπολ και τελικά το σετ. Έτσι όλα κρίθηκαν στο 7ο σετ με τον πρωταθλητή Ευρώπης να χάνει 3-5 στην αλλαγή των πλευρών, αλλά να συνεχίζει με την συνηθισμένη ηρεμία του. Αξιοποίησε το σερβίς του, είχε πολύ καλές επιλογές και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 8 πόντους στη σειρά (11-8, 4-11, 11-8, 11-8, 7-11, 10-12, 11-5)!

Το απόγευμα ήρθε ο αγώνας με τον Ντένις Ιβόνιν, τον επικεφαλής του γκρουπ ως νούμερο 7 του ευρωπαϊκού rankinglist. Με ιδανική ψυχολογία ύστερα από την οριακή νίκη στην πρεμιέρα ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή μπήκε δυνατά για να πάρει τον έλεγχο. Τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, μάλιστα ο Σγουρόπουλος κινδύνεψε άμεσα να βρεθεί πίσω με 3-2 σετ, αλλά τελικά επικράτησε με 4-2 και σε συνδυασμό με τη δεύτερη νίκη του Μενγκ πραγματοποίησε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε 8-6 και δέχτηκε μίνι ανατροπή. Στο κρίσιμο 5ο σετ έκανε κακό ξεκίνημα, αλλά μετέτρεψε το αρχικό 1-6 σε 9-7 υπέρ του και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Τι κι αν έκανε αρνητική αρχή και στο επόμενο σετ; Στο 3-6, ισοφάρισε άμεσα κι αφού έσωσε σετ μπολ στο 9-10 επικράτησε στην παράταση για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 (11-8, 9-11, 11-8, 6-11, 11-8, 13-11).

Ο Φανμπό Μενγκ No 24) είχε νικήσει οριακά στην 1η αγωνιστική του 7ου γκρουπ τον Ντένις Ιβόνιν με 4-3 σετ (12-10, 11-13, 11-5, 11-5, 6-11, 8-11, 11-7). Το απόγευμα έκαμψε και τον Γκρέλα με 4-1 σετ και διπλασίασε τις νίκες του (11-6, 11-7, 11-4, 10-12, 12-10). Συνεπώς ο Γερμανός και ο Σγουρόπουλος έχουν ήδη 4 βαθμούς με δύο νίκες και προκρίνονται εφόσον οι άλλοι δύο παίκτες έχουν μείνει στους 2. Το αυριανό μεταξύ τους ματς θα κρίνει την 1η θέση στο 7ο γκρουπ. Αρχίζει στις 14:30 ώρα Ελλάδας και την ολοκλήρωση των ομίλων θ’ ακολουθήσει η κλήρωση για τα νοκ άουτ ματς.

Στο διπλό Νέων γυναικών η Τέρπου και η Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία προχώρησαν στον 2ο γύρο και μπορούν να ελπίζουν σε υψηλό πλασάρισμα. Στις «32» κατέβαλλαν τις Σλοβένες Αλεξάνδρα Βοβκ/Καταρίνα Στράζαρ με 3-1 σετ με σταθερή απόδοση και πετυχημένη τακτική μετά το χαμένο 1ο σετ (5-11, 11-8, 11-4, 11-8). Σημαντικό επίσης, ότι επανήλθε πολύ γρήγορα η Τέρπου μετά το χτεσινό πρόβλημα, για το οποίο αποσύρθηκε από τα τελευταία παιχνίδια της στο απλό. Στον γύρο των «16» μεγαλώνει αύριο ο βαθμός δυσκολίας. Στις 17:00 ώρα Ελλάδας Τέρπου και Ζαχαρία αντιμετωπίζουν τις Αναστασία Κόλις/Τάνια Πλαϊάν από τη Ρωσία και τη Ρουμανία αντίστοιχα αθλήτριες με διεθνείς περγαμηνές.

Το πρωί άρχισε το ταμπλό των «32» στο διπλό Νέων ανδρών με τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών να γνωρίζουν άμεσα τον αποκλεισμό. Ο Σγουρόπουλος με τον αριστερόχειρα Ρώσο Λεβ Κάτσμαν είχαν υψηλές βλέψεις, όμως δεν μπόρεσαν να βγάλουν καλά στάνταρ απόδοσης και κάμφθηκαν με 3-1 σετ από τους Σεντρίκ Μέισνερ/Σάμπα Άντρας από τη Γερμανία και την Ουγγαρία αντίστοιχα (5-11, 11-9, 7-11, 9-11). Στο διπλό η αλήθεια είναι ότι, σε πλήρη αντίθεση με το ατομικό, δεν έχει βγει αποτελεσματικότητα για τον Σγουρόπουλο στα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού. Δυστυχώς ο Ελευσίνιος άσος δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μετάλλιο σε μία ακόμα διοργάνωση, μολονότι κλείνει δυνατά διπλά με ξένους αθλητές ή αθλήτριες.

Επίσης στο διπλό Νέων ανδρών ο Κορδούτης και ο Ρουμάνος Μπογκντάν Σινγκεορζάν αποκλείστηκαν με 3-1 σετ από τους Σλοβάκους Τιμπόρ Σπάνικ/Γιάκαμπ Ζελίνκα. Πήραν το 1ο σετ στην αναμέτρηση, που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ από το τραπέζι 1, αλλά στη συνέχεια έχασαν τον ρυθμό τους, επέτρεψαν στους αντιπάλους να περάσουν την τακτική τους και ηττήθηκαν στα τέσσερα σετ (11-9, 6-11, 5-11, 5-11). Να θυμίσουμε ότι ο Σινγκεορζάν είναι αδερφός της Αρίνα, η οποία στη φετινή περίοδο αγωνίστηκε στον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics