Breaking News
27 Ιουνίου 2020

Ο παλαίμαχος Ροδίτης σκοπευτής Νίκος Καβουκλής μίλησε για όλους και για όλα στο περιοδικό της σκοποβολής και της παγκόσμιας Ομοσπονδίας I.P.S.C. World. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις εμπειρίες του, στα… πρότυπα του, αλλά και μίλησε για τα μυστικά ενός καλού σκοπευτή. Αναλυτικά, τα όσα είπε:


Πόσα χρόνια ασχολείστε με την σκοποβολή;
«Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η σκοποβολή δεν είναι παραδοσιακό άθλημα, η εμπειρία μου στο αντικείμενο ξεκίνησε το 1994, σε ηλικία 25 ετών. Πολύ σύντομα έφτασα σε κορυφαίο επίπεδο και τερμάτισα στην 17η θέση, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1998. Από τότε είχα αρκετούς τίτλους στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, σε όλες τις κατηγορίες. Εργάστηκα ως προπονητής σκοποβολής για την ελληνική ομοσπονδία, σε διάφορους συλλόγους και συμμετείχα ενεργά στο άθλημα τα τελευταία 20 χρόνια».
-Τι σας αρέσει περισσότερο στο περιοδικό IPSC;
«Μου αρέσει το γεγονός ότι δημιουργεί ένα δύσκολο περιβάλλον, ώστε να βελτιώσω τον αυτοέλεγχό μου. Με βοηθά επίσης να οικοδομήσω μια σταθερή, ισχυρότερη προσωπικότητα με πολύτιμες και αποτελεσματικές ψυχικές δεξιότητες για την καθημερινή ζωή»
-Πόσο συχνά κάνετε προπονήσεις;
«Στην πραγματικότητα δεν έχω ένα σταθερό πρόγραμμα εξάσκησης. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι, ενώ διδάσκω, οπότε αυτό με βοηθάει λίγο να διατηρώ τις δεξιότητές μου σε ένα καλό επίπεδο».
-Ποιο είναι το όπλο που χρησιμοποιείτε και τα πυρομαχικά σας;
«Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα Tanfoglio Stock III για το τμήμα παραγωγής και οπτικών. Για τα πυρομαχικά χρησιμοποιώ ότι είναι διαθέσιμο αφού στη χώρα μου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο εργοστασιακά πυρομαχικά και ο νόμος είναι πολύ αυστηρός».
-Πώς προετοιμάζεστε για έναν αγώνα;
Κάνω πολλή οπτικοποίηση που με βοηθάει πολύ να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για απόδοση στο μέγιστο. Δουλεύω συστηματικά για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες ψυχικών περισπασμών. Φροντίζω να κάνω ό, τι μπορώ για να ελέγξω τον εξοπλισμό μου και τα ανταλλακτικά ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και αν συμβούν, θα έχω ήδη βρει μια λύση. Σε γενικές γραμμές, εστιάζω μόνο στα πράγματα που μπορώ να ελέγξω και αποδέχομαι αυτούς τους παράγοντες που δεν με αποσπούν ψυχικά».
-Ποιους θεωρείτε εμπνευστές σας ή μέντορες σας;
«Δεν είχα ποτέ προσωπική εμπειρία με έναν μέντορα. Άρχισα να μαθαίνω τη σκοποβολή μόνος μου. Μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί θετικά από πολλούς χαρισματικούς ανθρώπους και κυρίως από τον Σωκράτη, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, τον Μπρους Λι και τον Ρομπ Λέθαμ».
-Πώς χαλαρώνετε στο τέλος της ημέρας;
«Απολαμβάνω κάθε στιγμή με την υπέροχη σύζυγο και τον γιο μου, λατρεύουμε να πηγαίνουμε στις φανταστικές παραλίες του νησιού μου, στη Ρόδο. Επίσης, μας αρέσει να πηγαίνουμε για μια βραδινή βόλτα και χαλαρώνω πολύ όταν δημιουργώ πράγματα στο εργαστήριό μου και διαβάζω βιβλία με τα ενδιαφέροντά μου».
-Τι συμβουλή δίνετε στους ανερχόμενους σκοπευτές;
«Να μάθουν να απολαμβάνουν την εξάσκηση με λιγότερη προσπάθεια».
12sports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics