Breaking News
04 Ιουλίου 2020

Ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο στους παίδες και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στις κορασίδες αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας ομαδικού 2020 κατά Pane paidon_Covid19_Kavala_protathlitria_omadikou_korasidonτο πρώτο μέρος της

διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κι αποτελεί παράλληλα την επιστροφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αγωνιστική δραστηριότητα μετά την καραντίνα. Το Γυμνάσιο, σωματείο που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο και τα τελευταία χρόνια ανήκει στη δύναμη της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πεύκης, επιβεβαίωσε απόλυτα τον ρόλο του νούμερο 1 φαβορί κι έφτασε στην τρίτη πανελλήνια πρωτιά του στο αγώνισμα μετά το 2007 και το 2009. Στον τελικό κατέβαλλε το 3ο φαβορί, τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας με 3-0 και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ. Στις κορασίδες η Καβάλα προχώρησε ως 1ο φαβορί, έδωσε αμφίρροπο τελικό με το νούμερο 2, τον Α.Ο. Νέου Φαλήρου και τελικά με νίκη 3-2 είχε την ιδανική συνέχεια στον περσινό της τίτλο στις παγκορασίδες. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το απλό και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι πάντα σε ειδικές συνθήκες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με αντισηπτικά παντού, θερμομέτρηση, απολυμαντικά, κάρτες εισόδου, κατάσταση εισερχομένων, αποστάσεις και άλλα απαραίτητα μέτρα.

Στο ομαδικό παίδων πήραν μέρος 15 σωματεία. Οι νικητές δικαίωσαν τα προγνωστικά, που τους έδιναν ξεκάθαρο προβάδισμα, καθώς έχασαν μόλις ένα επιμέρους παιχνίδι στο διήμερο. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Άτλαντα, που πρώτη φορά βρέθηκε να διεκδικεί χρυσό σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το Γυμνάσιο είχε μία ακόμα συνολικά πολύ καλή απόδοση και νίκησε 3-0.

Την Παρασκευή επιβλήθηκε στο 1ο γκρουπ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη με 3-0. Στα προημιτελικά ξεπέρασε με 3-1 τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και στα ημιτελικά τον Αίαντα Ευόσμου με 3-0. Η ομάδα είχε προπονητή τον Σωτήρη Κανναβό και πέρσι με την ίδια σύνθεση είχε κατακτήσει την 3η θέση.

Ως επικεφαλής του 3ου γκρουπ ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας πήρε την πρωτιά με νίκες εναντίον της Φιλίας Ορεστιάδας (3-1), του Νηρέα Καρδαμύλων από τη Χίο και του Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων (3-0). Στην 8άδα απέκλεισε τις Σάρισες Φλώρινας με 3-0 και στην 4άδα τον περσινό πρωταθλητή Φάρο Αλεξανδρούπολης με 3-2. Τέταρτος παίκτης της ομάδας ήταν ο Βασίλης Κοασίδης, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση βρισκόταν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας-Α.Σ. Γυμνάσιο 0-3:

Γιάννης Μαλαμούδης-Γιώργος Κατσαπρακάκης 0-3 (5-11, 8-11, 6-11)

Αλέξανδρος Αλεξόπουλος-Ευστάθιος Μανωλόπουλος 0-3 (9-11, 9-11, 6-11)

Δημήτρης Σωτηρόπουλος-Δημοσθένης Νασιούλας 0-3 (3-11, 5-11, 5-11)

Ο Αίας Ευόσμου και ο Φάρος Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο προπονητής Γιώργος Κρυωνάς στηρίχτηκε στους Βασίλη Τζιότζιο, Ανδρέα Καρυπίδη και Δανιήλ Χατζηιωαννίδη. Ο Φάρος, μετά την περσινή πρωτοφανή διάκριση, μπήκε ξανά στα μετάλλια με τους Κίμωνα Μήτκα Γιάννη Πιστόλα, Νίκο Μαρασλή, Πρόδρομο Γκογκάκη και προπονητή τον Ανδρέα Νικολακάκη.

Στο ομαδικό κορασίδων μετείχαν 9 ομάδες. Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό, αφού πρώτα ένιωσαν την …αμφισβήτηση στα προγνωστικά. Μία φορά η Καβάλα και δύο ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου. Στο καθοριστικό ματς η μακεδονική ομάδα υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες και μετά από διακυμάνσεις στο σκορ έφτασε στην τελική επικράτηση με 3-2. Πέρσι στη Φλώρινα η ομάδα του Γιάννη Σταύρου είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο και φέτος έκανε το βήμα παραπάνω.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Ο. Νέου Φαλήρου-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας 2-3:

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη-Φωτεινή Δημητριάδη 3-0 (11-3, 11-6, 11-9)

Βασιλεία Χάλαρη-Λεμονιά Γκαϊντατζή 2-3 (11-9, 11-9, 6-11, 2-11, 4-11)

Ερμιόνη Γκόγκα-Δήμητρα Πετσίβα 1-3 (4-11, 5-11, 17-15, 6-11)

Μεραμβελλιωτάκη-Γκαϊντατζή 3-0 (13-11, 13-11, 11-7)

Χάλαρη-Δημητριάδη 1-3 (11-7, 6-11, 6-11, 10-12)

Η Καβάλα κυριάρχησε στο 1ο γκρουπ όταν επιβλήθηκε με 3-0 του Πανιώνιου Α.Ο. Χίου και του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας. Στο ταμπλό προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα και στην 4άδα λύγισε σε εντυπωσιακό παιχνίδι τη Δύναμη Λάρισας με 3-2.

Το Φάληρο στη φάση των γκρουπ πρώτευσε στο 2ο με νίκες 3-2 επί της Δύναμης Λάρισας και 3-0 επί του Ρουφ 80. Είχε byeστους «8» και στα ημιτελικά επικράτησε του ΠΑΟ Φυλής με 3-1. Τέταρτη παίκτρια του Α.Ο.Ν.Φ. ήταν η Χαρίκλεια Σκαφίδα και υπεύθυνος προπονητής ο Γιώργος Χριστοφοράκης. Με την ίδια ακριβώς σύνθεση η ομάδα είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2019.

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο ΠΑΟ Φυλής (Ευγενία Καραθανάση, Φωτεινή Τράκα, Νεφέλη Καφάτου και προπονητής ο Κώστας Μαδέσης) και η Δύναμη Λάρισας, που στον συναρπαστικό προημιτελικό έκαμψε με 3-2 τις περσινές πρωταθλήτριες Σάρισες Φλώρινας. Το θεσσαλικό σωματείο βασίστηκε στις Στέλλα Τζαρίδου (τη μοναδική αήττητη, πρώτη παίκτρια ομάδας, στο αγώνισμα), Ελένη Ζησούλη και Βάια Κοκκινίδου, ενώ προπονητής είναι ο Στέφανος Αμπελακιώτης. Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν έγιναν απονομές, ενώ θυμίζουμε ότι οι αθλητές/τριες δεν αλλάζουν πλευρά μετά το τέλος του κάθε σετ. Όλα τα αποτελέσματα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://app.ttscore.io/customer/24).

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics