Breaking News
01 Μαρτίου 2021

Αγωνία για την κατάσταση του Πορτογάλου αμυντικού που τραυματίστηκε στο γόνατο

 

Αν και δυσκολεύθηκε, ο Ολυμπιακός ύστερα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα επέστρεψε στις νίκες. Χρειάστηκε ένα γκολ του Γιαν Εμβιλά, το οποίο ο διαιτητής το είδε στο var προκειμένου να το μετρήσει και να δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους». Ετσι με 2-1 νίκησε τον Βόλο εκτός έδρας και έφθασε τους 61 βαθμούς, αφήνοντας τον δεύτερο Άρη στο -14. Η χαρά για τη νίκη μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Σεμέδο στο γόνατο, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών καθιστούν αναγκαία την παρουσία του.

Ο Πέδρο Μάρτινς επέλεξε τους «βασικούς» του προκειμένου να πάρει τους τρεις βαθμούς και τα κατάφερε αν και είδε την ομάδα του να πληρώνει για ακόμη μία φορά την αδυναμία της στις στημένες φάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως αποτελούν μία από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες του πρωταθλήματος και δίκαια βρίσκονται στην έβδομη θέση με 30 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εντυπωσιακό ρυθμό. Μόλις στο 4΄ ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κώστα Φορτούνη. ΄Ύστερα από άψογη συνεργασία των Καμαρά – Μπρούμα που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Βόλου, ο τελευταίος τη γύρισε στον διεθνή μεσοεπιθετικό που με απευθείας σουτ πέτυχε το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και μάλιστα με το… γνωστό τρόπο. Τις στημένες φάσεις. Όπως και στον αγώνα με την Αϊντχόφεν, έτσι και στον Βόλο οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τις αδυναμίες τους.

Στο 10΄ ο Μπαρτόλο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Γκρίλο από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά νικώντας τον Μπα για να γράψει το 1-1 για τους γηπεδούχους.

 Ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να κάνει την πολλή μεγάλη φάση. Οι πλαγιοκοπήσεις κυρίως του Λαλά δεν βρήκαν τον Ελ Αραμπί ή κάποιον άλλο ερυθρόλευκο με αποτέλεσμα να περάσουν ανεκμετάλλευτες.

Ο Ολυμπιακός ήταν επιθετικός αλλά και οι γηπεδούχοι έπαιξαν ανοιχτά ψάχνοντας και αυτοί ένα δεύτερο γκολ. Στον Ολυμπιακό πάγωσαν στο 35΄ όταν ο Σεμέδο σταμάτησε μόνος του τη φάση κι ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας και έπιασε το αριστερό του γόνατο. Τελικά ο Πορτογάλος αμυντικός έγινε αλλαγή με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να περνάει στη θέση του.

 Χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι προσπάθειες των δύο ομάδων έμειναν ημιτελής.

Στο 53΄ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου με το σουτ του Εμβιλά να μπλοκάρει με διπλή απόκρουση ο Κλέιμαν.
.
Στο 61΄ ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Κώστας Φορτούνης που έδωσε την ασίστ ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα πέρασε στον αγώνα ο ήρωας της πρόκρισης με την Αϊντχόφεν, Αχμέντ Χασάν, αντί του Βαλμπουενά. Ο Μάρτινς άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» να απειλήσουν και να βρουν το δεύτερο γκολ.
Στο 82΄ σε φάση διαρκείας μετά από φάουλ από τα δεξιά του Λαλά, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και διαγώνια αριστερά έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ολυμπιακού.

 Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR και μάλιστα για αρκετή ώρα καθώς την ώρα που έκανε το πλασέ ο Εμβιλά, ο Χασάν ήταν σε θέση οφσάιντ και έκανε μια κίνηση για να αποφύγει τη μπάλα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης πήγε ο ίδιος να ελέγξει το VAR για να δει κατά πόσο ο Αιγύπτιος επηρέαζε ή μη τη φάση και τελικά μέτρησε το γκολ.
Ο τραυματισμός του Σεμέδο
Όσον αφορά τον τραυματισμό του Σεμέδο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατό του. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Αρσεναλ την επόμενη Πέμπτη (11/1) στο Φάληρο, ενώ πριν από την αναμέτρηση με την αγγλική ομάδα, οι Ερυθρόλευκοι θα παίξουν εναντίον του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την προσεχή Πέμπτη (ρεβάνς του 2-1 στον Πειραιά) και εναντίον της Λαμίας εντός έδρας την Κυριακή, για την 25η αγωνιστική.

Βόλος-Ολυμπιακός

Γκολ: Γκρίλο (10′) – Φορτούνης (4΄), Εμβιλά (81′)
Διαιτητής: Βερίσιμο
Κίτρινες: Νίνης, Μπαριέντος, Μήτογλου, Φερράρι Εμβιλά, Καμαρά
Κόκκινες:


Βόλος (Άνχελ Λόπες): Κλέιμαν, Τέκιο (58’ Μαρτίνες), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριέντστρα, Τσοκάνης (85’ Μπουένο), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39’ λ.τρ. Παπασταθόπουλος), Ρεάμπτσουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (86’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (63’ Χασάν), Μπρούμα (86’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (86’ Μασούρας).

 sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics