Breaking News
13 Μαΐου 2021

Για την ελληνική ιστιοπλοΐα είναι ξεχωριστή χρονιά το 2021

Το 2021 είναι ξεχωριστό και για την ελληνική ιστιοπλοΐα, διότι συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής. 70 χρόνια γεμάτα επιτυχίες που οφείλονται στον σκληρό και διαρκή αγώνα των σωματείων, των αθλητών, των προπονητών τους και όσων ασχολούνται με το άθλημα σε καθημερινή βάση.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης της ομοσπονδίας για τα 70 χρόνια ζωής της ελληνικής ιστιοπλοΐας αναφέρεται: «Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία συγκαταλέγεται δικαιωματικά στις 4 κορυφαίες Ομοσπονδίες της χώρας με 160 ομίλους και 35.000 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν κατακτήσει περισσότερα από 430 ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια!

Μόνο τα τελευταία χρόνια οι ιστιοπλόοι μας φέρνουν στην χώρα κάθε αγωνιστική σεζόν 25 μετάλλια περίπου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που γέννησε η πανδημία στον αθλητισμό και ειδικότερα στην ιστιοπλοΐα, στο σύστημα αξιολόγησης Ομοσπονδιών «ΧΙΛΩΝ» της ΓΓΑ η ΕΙΟ κατάφερε να αναρριχηθεί από την 6η στην 5η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 27 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών.

Προηγούνται οι ημιεπαγγελματικές Ομοσπονδίες, όπως είναι το μπάσκετ, το βόλεϊ, η κολυμβητική με 6 αθλήματα και το ΣΕΓΑΣ. Ουσιαστικά, δηλαδή, σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο η Ιστιοπλοΐα είναι 2η μετά την αρχαιότερη των Ομοσπονδιών.

Αυτή η αξιολόγηση είναι αποτέλεσμα τεσσάρων παραμέτρων που αφορά το μέγεθος, τη δραστηριότητα, τις διακρίσεις και τη διακυβέρνηση, η οποία αξιολογεί τη διοικητική και οικονομική διαχείριση κάθε Ομοσπονδίας.

Σ’ αυτή την κατηγορία η ΕΙΟ βρίσκεται στην τιμητική 3η θέση κι αυτό τα λέει όλα για κάποιους… Να τονίσουμε ότι όσον αφορά τις διακρίσεις, η Ιστιοπλοΐα βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ των 27, παρά το γεγονός ότι μέσα στο 2020 έγιναν ελάχιστοι διεθνείς αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΙΟ έκανε το ακατόρθωτο και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της. Όπως και για την αξιοποίηση εγκαταλελειμένων κτιρίων του 2004 που μετατράπηκαν σε ένα σύγχρονο Διεθνές ιστιοπλοϊκό Κέντρο.

Η προσφορά του «Athens International Sailing Center» είναι ανεκτίμητη. Και για τους Έλληνες αθλητές που έχουν τη δυνατότητα να ετοιμάζονται σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις και να προπονούνται σε ιδανικό θαλάσσιο στίβο με πολύ καλές καιρικές συνθήκες μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα ξένων ιστιοπλόων, αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Διότι όλοι οι ξένοι αθλητές που έρχονται στην Ελλάδα και μένουν αρκετό χρονικό διάστημα είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Αυτοί μας προβάλλουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης είναι να εκσυγχρονίσει ακόμα περισσότερο το Διεθνές Κέντρο που θα εκτινάξει το άθλημα και τον αθλητικό τουρισμό στη χώρα μας.

Μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θα διοργανώσει μια ακόμη «Βραδιά των Πρώτων» η οποία θα εξελιχθεί σε γιορτή της Ιστιοπλοΐας για τα 70 της χρόνια. Εκτός από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες θα βραβευτούν όλοι όσοι έχουν συμβάλει στην τεράστια ανάπτυξη του αθλήματος που μας κάνει όλους υπερήφανους. Και για την μεθοδική δουλειά που γίνεται απ’ όλους και για τα αποτελέσματα στη θάλασσα».

sports3.gr
Διαβάστε επίσης

ΟΦΗ: Δουλειά στα τελειώματα φάσεων πριν τον Παναιτωλικό

 

«Χάλκινες» στο τεχνικό ντουέτο οι αδελφές Αλεξανδρή

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics