Breaking News
16 Οκτωβρίου 2019

Τη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση στη σκοποβολή, το πανελλήνιο πρωτάθλημα τριών όπλων (ραβδωτό τυφέκιο, λειόκανο τυφέκιο, πιστόλι), διοργανώνουν στα Γιάννενα η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ιωαννίνων BUDO, στις 26-28 Οκτωβρίου.


Γεωργία Χαλάτση15/10/2019
Οι αγώνες, που δοκιμάζουν τη σκοπευτική ικανότητα, τη δεξιοτεχνία, την ταχύτητα, την ακρίβεια, τη φυσική κατάσταση και την τακτική εφαρμογή των αθλητών, θα πραγματοποιηθούν στο Σκοπευτήριο στο Πέραμα, από τις 9 το πρωί.
Πρόκειται για τον «μαραθώνιο» σκοποβολής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Ομίλου BUDΟ Ντίνος Σουμαλεύρης, εκτιμώντας ότι και αυτός ο αγώνας, όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα πιστολιού με 350 συμμετοχές τον περασμένο Ιούνιο, θα καταγράψει ρεκόρ συμμετοχών.
«Ευελπιστούμε πως θα πάει πολύ καλά και η διοργάνωση αυτή είναι δείγμα της εμπιστοσύνη που δείχνει η Ομοσπονδία σε μας. Είμαστε και ως Όμιλος πολύ ευχαριστημένοι και για την πορεία των αθλητών μας», σημείωσε, προσθέτοντας πως ο Όμιλος διοργανώνει ετησίως επτά με οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις. «Θεωρούμε ότι προσφέρουμε και εμείς στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού, όπου η πόλη τα τελευταία χρόνια πηγαίνει πολύ καλά. Όποτε έχουμε διοργανώσεις, δυσκολευόμαστε να βρούμε καταλύματα», σημείωσε, προσθέτοντας την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Ένωση Ξενοδόχων.
Το μέγεθος του αγώνα, αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλεται για τη διοργάνωση, τόνισε ο αντιπρόεδρος και διευθυντής του αγώνα Μιχάλης Ζαφειρίδης. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 28 στάδια, όταν ένας πανευρωπαϊκός έχει 24 και ένας παγκόσμιος αγώνας 30 στάδια. «Αντιλαμβάνεστε την προσπάθεια, τα υλικά, τον σχεδιασμό που χρειάζεται για να φτάσουμε στο σημείο να περάσει όλους τους ελέγχους και να πάρουμε την έγκριση. Όμως έχουμε πλέον την τεχνογνωσία να διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες. Ο Όμιλος είναι πρωτοπόρος σε τέτοιους αγώνες», σημείωσε.
Μάλιστα, ο Σ.Ο. Budo έχει τη δυνατότητα, ακόμη και σε αυτούς τους αγώνες τριών όπλων, που απαιτούν πολλά μέσα και εξοπλισμό, να καλύψει τους δικούς του αθλητές, με ό,τι χρειάζονται. Ο κ. Ζαφειρίδης χαρακτήρισε τη διάκρισή τους δεδομένη. «Ο Όμιλος έχει μακρά παράδοση στις πανελλήνιες νίκες. Θα έλεγα πως ό,τι είναι ο ΝΟΙ στην κωπηλασία, είμαστε εμείς στη σκοποβολή, τηρουμένων των αναλογιών, βέβαια. Ο Όμιλος φέρνει το 90% των μεταλλίων που λαμβάνει η χώρα», σημείωσε και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Τέλος, η πρωταθλήτρια και προπονήτρια στο αεροβόλο πιστόλι και τυφέκι Μιχαέλα Ζαφειρίδου αναφέρθηκε στα παιδικά τμήματα του Ομίλου, για παιδιά από 8 ετών, όπου παίρνουν τις βάσεις του αθλήματος, μαθαίνουν να εξοικειώνονται με τα όπλα και τους κανονισμούς, καθώς και να λειτουργούν όπως πρέπει και αρμόζει στο αγώνισμα.
«Έχουμε ακόμη και πανελληνιονίκες σε μικρές ηλικίες», σημείωσε και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τις προπονήσεις στο κλειστό Σκοπευτήριο του Ομίλου.
agon.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics