Breaking News
04 Μαρτίου 2020

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους άνδρες και η πατρινή Γεωργία Ζαβιτσάνου στις γυναίκες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στο πινγκ πονγκ.

 

Στη διοργάνωση είχαμε επιτυχίες πολλών γνώριμων στο κοινό της Πάτρας αθλητών, καθώς Ζαβιτσάνου, Παρίδη, Τόλιου και οι αδελφοί Κωνσταντινόπουλοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν με ομάδες γτης Πάτρας.

Ο 23χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού έφτασε πρώτη φορά στην καριέρα του στον σημαντικότερο τίτλο έπειτα από τα συνολικά 6 χρυσά μετάλλια στο απλό παίδων και νέων. Στον τελικό λύγισε με 4-1 τον συμπαίκτη του στο αθηναϊκό σωματείο και νικητή το 2018 και το 2019 Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Η αθλήτρια της ΑΕΚ πανηγύρισε δεύτερη φορά αυτή την πρωτιά μετά το 2016. Και τότε και τώρα έκαμψε στον τελικό την πολυνίκη στον θεσμό Χριστίνα Φίλη, σήμερα μάλιστα με συγκλονιστικό φινάλε. Στο διπλό ανδρών κατέκτησαν το χρυσό τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού, ενώ στο διπλό γυναικών διατήρησαν τα πρωτεία η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη από τον Δ.Α.Ο. Ταύρου και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Σε πρωτάθλημα γεμάτο απρόβλεπτα αποτελέσματα και σπουδαίους τελικούς δεν ξεχώρισαν μόνο οι νικητές. Στους άνδρες ο Νίκος Αντωνιάδης πιστοποίησε τη σημαντική πρόοδο των τελευταίων χρόνων. Εκτός του ότι δημιούργησε προϋποθέσεις για είσοδο στον τελικό του απλού (και κάμφθηκε στα επτά σετ από τον Αγγελάκη), απέκλεισε νωρίτερα με 4-3 σετ (και ανατροπή από 0-3) το 4ο φαβορί Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου επανεμφανίστηκε στα μετάλλια του απλού κι έπαιξε τελικό με τον Αντωνιάδη στο διπλό.

Η Τόλιου, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού και 1ο φαβορί στα Χανιά, έμεινε εκτός μεταλλίων (με οριακή ήττα 4-3 από τη Ζαβιτσάνου), ενώ το νούμερο 2, η Παρίδη, κάμφθηκε στα ημιτελικά με 4-2 από τη Φίλη.

Στο απλό ανδρών ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ήταν στην κορυφή του ταμπλό, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί στα προγνωστικά. Ο διεθνής αμυντικός όμως, είχε δείξει από το διασυλλογικό πρωτάθλημα της Α1 ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε στα Χανιά. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Γιώργο Σταματούρο του Ολυμπιακού, ενώ στα ημιτελικά ξεπέρασε με οριακή νίκη τον Νίκο Αντωνιάδη του τοπικού σωματείου. Στον τελικό συνάντησε τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, που είχε προχωρήσει στο ταμπλό χωρίς ανάλογη πίεση. Ο πρωταθλητής των προηγούμενων δύο χρόνων αποδίδει και απέναντι στην άμυνα κι έγινε συναρπαστικό ματς με το σκορ 1-1 στα πρώτα σετ. Στη συνέχεια ο Αγγελάκης είχε πολύ σταθερή απόδοση, πέρασε και τις ποιοτικές επιθέσεις του και πήρε τη νίκη με 4-1 σετ (11-8, 6-11, 11-3, 11-4, 11-8). Στα σημερινά αξιοσημείωτα αποτελέσματα η νίκη του Ιάσωνα Κορδούτη, στον γύρο των «16», επί του Χανιώτη Αντώνη Μαλινάκη με 3-2 σετ.

Στο απλό γυναικών μόνο το ζευγάρι του τελικού μεγάλωνε το ενδιαφέρον. Τα δύο πρώτα φαβορί κατ’ αρχάς, είχαν αποκλειστεί. Από τη μια πλευρά στεκόταν η Γεωργία Ζαβιτσάνου, που φέτος επέλεξε ν’ αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία, ενώ έχει μείνει για περισσότερο από 1,5 χρόνο εκτός διεθνών τουρνουά, επειδή προετοιμάζεται για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Από την άλλη ήταν η Χριστίνα Φίλη, η οποία όχι μόνο εξακολουθεί να τιμά τον θεσμό στα 40 της χρόνια και ύστερα από 8 τίτλους στο απλό γυναικών, αλλά είναι αξιοθαύμαστη με την αγωνιστική ποιότητα και το πάθος, που διατηρεί.

Ο τελικός ήταν διαφήμιση για το άθλημα και τη διοργάνωση και κρίθηκε στο φινάλε με 4-3 (σε πλήρη αντίθεση με το 4-0 για τη Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια πριν από τέσσερα χρόνια στο ΣΕΦ)! Στο καθοριστικό 7ο σετ η Ζαβιτσάνου βρέθηκε πίσω με 6-9, μετά έσωσε και τρία ματς μπολ στην παράταση και επικράτησε με 17-15. Η εξέλιξη του συναρπαστικού αγώνα 8-11, 2-11, 11-4, 11-8, 12-10, 9-11 και 17-15.

Στο διπλό ανδρών οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι επανήλθαν στους τίτλους. Άρχισαν το ταμπλό ως 1ο φαβορί κι έφτασαν στο 4ο χρυσό μετάλλιό τους στον θεσμό μετά την περσινή… παρένθεση. Στον αμφίρροπο τελικό ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος έκαμψαν με 3-1 σετ τους Νίκο Αντωνιάδη/Δημήτρη Παπαδημητρίου, που έκαναν πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι ως δεξιόχειρας με αριστερόχειρα (11-4, 9-11, 11-3, 15-13).

Στο διπλό γυναικών η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη επανέλαβαν την περσινή επιτυχία τους, επίσης στα Χανιά. Σε τελικό που πρόσφερε σασπένς και θέαμα ξεπέρασαν τις Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου με 3-2 σετ (9-11, 11-7, 9-11, 11-7, 11-8). Να προστεθεί για την Παρίδη ότι πήρε τη 3η σερί πρωτιά της στο αγώνισμα. Επίσης, οι Γερασιμάτου και Ζαβιτσάνου είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τις Τέρπου/Χριστοφοράκη.

Το πρόγραμμα πήγε πίσω λόγω των δυνατών αναμετρήσεων με μεγάλη διάρκεια και ολοκληρώθηκε γύρω στις 4.30μμ. Κύλησε χωρίς προβλήματα όμως, με την καλή οργάνωση από την ομοσπονδία και τον ΟΑ Χανίων. Μεταξύ άλλων κινήσεων μάλιστα, το τοπικό σωματείο φρόντισε ώστε ιδιωτικό λεωφορείο να κάνει για τους αθλητές δρομολόγια από και προς το ξενοδοχείο, ενώ μετά τη λήξη του πρωταθλήματος έκανε αμέσως δρομολόγιο για το αεροδρόμιο.

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Τοπικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τους αγώνες, για παράδειγμα βρέθηκε στο γυμναστήριο για ρεπορτάζ και πλάνα συνεργείο από τη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Παναθηναϊκός)

2. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)

3. Νίκος Αντωνιάδης (Ο.Α. Χανίων)

-. Δημήτρης Παπαδημητρίου (Α.Ο. Ταταύλα)

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Γεωργία Ζαβιτσάνου (AEK)

2. Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

-. Κωνσταντίνα Παρίδη (Ολυμπιακός)

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός)

2. Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Παπαδημητρίου (Ο.Α. Χανίων/Α.Ο. Ταταύλα)

3. Στράτος Δαμιανής/Αντώνης Μαλινάκης (Πέρα Αθηνών/Ο.Α. Χανίων)

-. Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός)

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

1. Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Ολυμπιακός)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου (Παναθηναϊκός/ΑΕΚ)

3. Μαρία Χριστοφοράκη/Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός)

-. Δήμητρα Τσεκούρα/Όλγα Γεωργοπούλου (Φοίνικας Πειραιά/Πέρα Αθηνών)

Τα αποτελέσματα από τα προημιτελικά έως το τέλος σε όλα τα αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Προημιτελικοί:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Γιώργος Σταματούρος 4-0

Νίκος Αντωνιάδης-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 4-3

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Τάσος Ρηνιώτης 4-1

Ιάσονας Κορδούτης-Δημήτρης Παπαδημητρίου 2-4

Ημιτελικοί:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Νίκος Αντωνιάδης 4-3

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Δημήτρης Παπαδημητρίου 4-0

Τελικός:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 4-1

ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Προημιτελικοί:

Κατερίνα Τόλιου-Γεωργία Ζαβιτσάνου 3-4

Χρυσή Φωτιάδου-Αλίκη Κιούφη 4-3

Χριστίνα Φίλη-Ελισάβετ Τέρπου 4-3

Κωνσταντίνα Παρίδη-Ελένη Γεωργιάδου 4-0

Ημιτελικοί:

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Χρυσή Φωτιάδου 4-2

Χριστίνα Φίλη-Κωνσταντίνα Παρίδη 4-2

Τελικός:

Γεωργία Ζαβιτσάνου-Χριστίνα Φίλη 4-3

ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Προημιτελικοί:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Δημήτρης Κορδούτης/Ιάσονας Κορδούτης 3-0

Στράτος Δαμιανής/Αντώνης Μαλινάκης-Κωνσταντίνος Λυκοστράτης/Δημήτρης Στάμου3-1

Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Παπαδημητρίου-Αλέξανδρος Μαδέσης/Ιάκωβος Αϊβατίδης3-0

Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος-Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης/Ζήσης Δουκέρης 3-0

Ημιτελικοί:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Στράτος Δαμιανής/Αντώνης Μαλινάκης 3-1

Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Παπαδημητρίου-Τάσος Ρηνιώτης/Γιώργος Σταματούρος 3-0

Τελικός:

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Νίκος Αντωνιάδης/Δημήτρης Παπαδημητρίου 3-1

ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Προημιτελικοί:

Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη-Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου3-1

Δήμητρα Τσεκούρα/Όλγα Γεωργοπούλου-Κορίνα Κουλιούρη/Κωνσταντίνα Παντερή 3-0

Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου-Ελένη Σοφρά/Χρυσή Φωτιάδου 3-0

Μαρία Χριστοφοράκη/Ελισάβετ Τέρπου-Μαρία Καλογιάννη/Θάλεια Κορδούτη 3-1

Ημιτελικοί:

Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη-Δήμητρα Τσεκούρα/Όλγα Γεωργοπούλου 3-1

Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου-Μαρία Χριστοφοράκη/Ελισάβετ Τέρπου 3-2

Τελικός:

Κατερίνα Τόλιου/Κωνσταντίνα Παρίδη-Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου 3-2
sportin.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics