Breaking News
01 Δεκεμβρίου 2020

Η ανοιχτή επιστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ

Με το λαμπρό και καινοτόμο WTT Macao, που έγινε κυρίως για διαφημιστικούς λόγους, ολοκληρώθηκε χτες η επανεκκίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο διεθνές στερέωμα. Το λεγόμενο #RESTART, όπως το παρουσίασε η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, έγινε μέσα στον Νοέμβριο σε ασιατικά εδάφη και αρχικά περιλάμβανε τις κορυφαίες εκδηλώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων και τους ITTF Finals.

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εποχή, λόγω της νέας εξάπλωσης του κορωνοϊού, το άθλημα κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αγώνες. Με περιορισμούς μεν, αλλά με όλα τα υγειονομικά μέτρα και απόλυτη ασφάλεια. Η ITTF εμφανίζεται περήφανη για την πετυχημένη επιστροφή σε μεγάλα τουρνουά ύστερα από 8 ολόκληρους μήνες απραξίας και αισιοδοξεί για καλή συνέχεια το 2021. Ο διευθύνων σύμβουλος της ITTF Στιβ Ντέιντον χαρακτήρισε «ιστορική τη σειρά restart, που επανάφερε την επιτραπέζια αντισφαίριση στη διεθνή σκηνή» και τόνισε ότι οι αγώνες, που οργανώθηκαν σε ειδικές συνθήκες «είναι από τα σημαντικότερα πράγματα, που έχει καταφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία και το άθλημα γενικά». Επιπλέον, ο κορυφαίος παράγοντας υπογράμμισε ότι η προσοχή μεταφέρεται τώρα στο νέο έτος και παρά τις δυσκολίες από την υγειονομική κρίση υπάρχει ανυπομονησία για το εξ αναβολής Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μπουσάν της Κορέας.

Το μήνυμα του Ντέιντον απευθύνεται σε όλα τα αρμόδια τμήματα της ITTF (και είναι τιμή για την Ελλάδα, που ανάμεσα σε όσους δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα στις τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις, ήταν και ο competition manager Δημοσθένης Μεσσήνης) τις ομοσπονδίες-μέλη και ιδιαίτερα την κινεζική, καθώς ανέλαβε να οργανώσει τους αγώνες σε προστατευμένα περιβάλλοντα.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή

«Μετά από 66 ημέρες στον δρόμο, ολόκληρη η ομάδα επιστρέφει στο σπίτι. Προσωπικά, ανυπομονώ πραγματικά να δω τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Πριν φτάσω, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις και συναισθήματα.

Ουάου! Πόσο υπέροχοι αυτοί οι λίγοι μήνες.

Δώσαμε στον αθλητισμό και στον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ελπίδα ότι ακόμη και σε μια κρίση μπορούμε να επικρατήσουμε. Όταν η πλειονότητα των Ολυμπιακών αθλημάτων σε όλο τον κόσμο προσπαθεί ακόμα να επιστρέψει στον διεθνείς αγώνες – η επιτραπέζια αντισφαίριση το έκανε.

Από την ιδέα, στον προγραμματισμό και στην Εκτελεστική Επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρό μας Τόμας Βέικερτ, ο οποίος συμφώνησε να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος – και το καταφέραμε. Όλα, με ένα μόνο πρόβλημα υγείας κατά την πανδημία και μηδέν περιπτώσεις COVID-19.

Για όσους από εσάς ήσασταν εδώ, αλλά και εκείνους που δεν ήταν εδώ: Η δουλειά, ο ιδρώτας, τα δάκρυα και η απόλυτη χαρά βλέποντας τους αγαπημένους μας αθλητές να ανταγωνίζονται για τα κορυφαία έπαθλα της σειράς #RESTART θα καταγραφούν στην ιστορία ως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει επιτύχει ποτέ η ITTF και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Οι αθλητές ήταν επίσης εκπληκτικοί – είχαν επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά χωρίς σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς – το κάναμε αυτό κυρίως για αυτούς και είμαστε ευγνώμονες για τη θυσία τους.

Όμως, όλοι πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι. Χωρίς εσάς θα ήταν αδύνατο. Ακόμη και το να γράφω αυτό το email και να σκέφτομαι τι έχετε κάνει όλα με κάνει να κλαίω. Για το μεγαλύτερο μέρος του 2020 αγωνιζόμαστε απλώς για να επιβιώσουμε, αλλά τους τελευταίους μήνες όχι μόνο επιβιώσαμε – κάναμε περισσότερα – δείξαμε στον κόσμο ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι καλά, πραγματικά ζωντανή και με πολύ λαμπρό μέλλον.

Ευχαριστώ, Κίνα. Ευχαριστώ CTTA (σ.σ. κινεζική ομοσπονδία του αθλήματος). Ευχαριστώ Λιου Γκουολιάνγκ (σ.σ. ο πρόεδρος της CTTA). Χωρίς την πλήρη ισχυρή υποστήριξη της Κίνας για τις εκδηλώσεις και το άθλημά μας, κανένα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Το άθλημά μας έχει πλούσια ιστορία στη χώρα σας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελός του σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε επίσης, τις ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ταϊλάνδης, που συμφώνησαν με την κίνηση για τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Αν και ορισμένοι εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία μας, απλά πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο τη σκληρή δουλειά, το πάθος, τον επαγγελματισμό και το πιο σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι όλα όσα κάνουμε έχουν την επιτραπέζια αντισφαίριση ως το κύριο ενδιαφέρον. Αν το διασφαλίζουμε πάντα, τότε θα αποδείξουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Μεταφέρουμε γρήγορα την προσοχή μας στο 2021 ότι τώρα με την εμπιστοσύνη του #RESTART θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα και καλύτερα γεγονότα και θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δραστηριότητές μας. Ανυπομονούμε να δούμε και να είμαστε όλοι μαζί στο Μπουσάν της Κορέας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ευχαριστώ και πάλι. Είστε όλοι ήρωες. Ήρωες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

sports3.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics