Breaking News
19 Ιουνίου 2017

Πάλεψε ηρωικά, αλλά «έπεσε» με 70-63 απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία η Εθνική Γυναικών και κατετάγη τρίτη στο Γ’ Γκρουπ. Την Τρίτη με Ρωσία η μάχη για τα προημιτελικά. Κορυφαία η Μάλτση με 25π.

 

Κοντά σε ένα ακόμη θαύμα, μετά από αυτό της πρεμιέρας απέναντι στη Σερβία, βρέθηκε η Εθνική Γυναικών, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχασε με 70-63 από τη Γαλλία και συνάμα την ευκαιρία να περάσει απευθείας στα προημιτελικά ως πρώτη του ομίλου της. Αντιθέτως, τερμάτισε τρίτη στο Γ’ Γκρουπ και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την οκτάδα την Τρίτη (21:30) κόντρα στην πολύ δυνατή Ρωσία, που πάντως στις 8 Ιουνίου κέρδισε με 76-74 στο τουρνουά της Πάτρας.

Κορυφαία σε ένα ακόμη ματς ήταν η Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές η Στέλλα Καλτσίδου, παράπονα από τη διαιτησία για την ελληνική πλευρά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της επόμενης φάσης:

Ουκρανία - Σλοβακία (Ο νικητής αντιμετωπίζει στους 8' τη Γαλλία)
Ιταλία - Ουγγαρία (Ο νικητής αντιμετωπίζει στους 8' το Βέλγιο)
Ρωσία - Ελλάδα (Ο νικητής αντιμετωπίζει στους 8' την Τουρκία)
Σερβία - Λετονία (Ο νικητής αντιμετωπίζει στους 8' την Ισπανία)

Το ματς

Η ελληνική ομάδα άρχισε ονειρεμένα το παιχνίδι και βρέθηκε στο τέλος της πρώτης περιόδου να προηγείται με πέντε (14-19). Σταδιακά η Γαλλία, με την καθοδήγηση της Ντουμέρκ και εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της σε αθλητικά προσόντα, άρχισε να ισορροπεί και έφτασε στο +7 (33-26) λίγο πριν το ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για το ελληνικό συγκρότημα, καθώς στο πρώτο λεπτό η Καλτσίδου χρεώθηκε με flopping και διαμαρτυρόμενη δέχτηκε τη δεύτερη τεχνική ποινή στο ματς, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Οι «τρικολόρ» έδειχναν να απομακρύνονται και ξέφυγαν με 43-34, αλλά τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά δεν κατέθεσαν τα όπλα. Με ένα επί μέρους σκορ 18-4, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο της Μάλτση, η Εθνική πέρασε με πέντε (47-52). Η κόπωση επηρέασε τις προσπάθειες των διεθνών και οι Γαλλίδες, που είχαν περισσότερες λύσεις και δυνάμεις, ανέκτησαν τα ηνία και ξέφυγαν με οκτώ (64-56). Η ελληνική ομάδα το πάλεψε μέχρι τέλους (μειώνοντας στο 66-63 στα 21’’), αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεκάλεπτα: 14-19, 35-30, 49-52, 70-63.

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου, Σπυριδοπούλου 3, Μάλτση 25 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Νικολοπούλου 4 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 10 (3 ριμπ.), Καλτσίδου 5, Χριστινάκη 10, Φασούλα 2.
sport-fm.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics