Breaking News
20 Ιανουαρίου 2021

Θα διεξαχθούν στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα
Αγγελική Βύζικα  

 

Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (EOC) ανακοίνωσαν ότι το μπάντμιντον είναι το τελευταίο άθλημα που προστίθεται στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα το 2023.
Σήμερα επιτεύχθηκε η συμφωνία μεταξύ της EOC και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάντμιντον, στο Σπίτι του Αθλητισμού στην Κοπεγχάγη, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της EOC Νιλς Νίγκααρντ και το γενικό γραμματέα Μπρίαν Ατζερμπάκ.

Το μπάντμιντον συμμετέχει μαζί μ’ έναν αυξανόμενο αριθμό αθλημάτων στο πρόγραμμα για την Κρακοβία-Μαλοπόλσκα, μετά την επιβεβαίωση του μπιτς χάντμπολ, του κανό, του καράτε, του σύγχρονου πεντάθλου και του ταεκβοντό. Η διοργάνωση στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα είναι η 3η συνεχόμενη στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες για το μπάντμιντον, μετά από πετυχημένες εμφανίσεις του, στο Μπακού το 2015 και στο Μινσκ το 2019.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το μπάντμιντον επιστρέφει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το 2023», δήλωσε ο Νίγκαρντ. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Πήτερ Τάρκαλα υπογράμμισε την καλή σχέση μεταξύ της Ομοσπονδίας του και των EOC, και δήλωσε, ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες το 2023 θα προσελκύσουν και πάλι τα κορυφαία ταλέντα από όλη την Ευρώπη. «Είναι σημαντικό να είσαι μέλος της οικογένειας των EOC και να είμαστε μέρος των μεγαλύτερων πολυ-αθλητικών Αγώνων στην ήπειρό μας, οι οποίοι για οποιοδήποτε άθλημα έχουν σχεδόν την ίδια σημασία με το να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι μας προσθέτει κύρος. Περιμένω ότι με εξαιρετική οργάνωση και συνεργασία θα είμαστε σε θέση να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες μας και να παρουσιάσουμε το μπάντμιντον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Το μπάντμιντον αναμένεται να παρουσιαστεί με την ίδια μορφή, του Μινσκ 2019 και στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα το 2023, με περίπου 160 αθλητές που θα αγωνιστούν σε πέντε αγωνίσματα: ανδρικό απλό, γυναικείο απλό, ανδρικό και γυναικείο διπλό.

Και οι πέντε διοργανώσεις θα υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάντμιντον (BWF) καθώς και στα προκριματικά για το Παρίσι το 2024, με τον αριθμό των πόντων που απονέμονται να είναι ισοδύναμοι με αυτόν που προσφέρεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες το 2023 θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σκαλοπάτι για τους αθλητές της ηπείρου πολλών ολυμπιακών αθλημάτων, στο δρόμο προς το Παρίσι 2024. Θα είναι επίσης μια «βιτρίνα» για μερικά νεότερα αθλήματα, όπως το μπιτς χάντμπολ, το οποίο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη πολυ-αθλητική διοργάνωση, μετά τους Παγκόσμιους Παράλιους Αγώνες, στο Κατάρ το 2019.

Η Επιτροπή Συντονισμού των EOC για τους Ευρωπαίους Αγώνες του 2023, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χασάν Αράτ, συνεργάζεται στενά με τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες για την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα. Με έξι αθλήματα που έχουν επιβεβαιωθεί και με περισσότερα να ακολουθούν, οι EOC δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, για τον κόσμο, που θα θελήσει να δει τους καλύτερους ευρωπαίους αθλητές το καλοκαίρι του 2023.

sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Mercedes: Ανάρτηση με πολλά υπονοούμενα- Για Χάμιλτον;

Σνόου βόλεϊ: Δεύτερη χαμένη σεζόν στην Ελλάδα, δύο τουρνουά στην Ελβετία (vid)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics