Breaking News
24 Μαΐου 2020

Από το 1851, το America’s Cup έχει αναγνωριστεί ως το παλαιότερο πρωτάθλημα ανάμεσα στα διεθνή αθλήματα κι έχει γίνει το σημείο αναφοράς για τις πιο σφοδρές, ανταγωνιστικές και εντυπωσιακές διεθνής ιστιοπλοϊκές μονομαχίες.

Σήμερα, καθώς η 36η έκδοση του “Auld Mug” πλησιάζει, η Ελβετική ωρολογοποιός OMEGA ανακοινώνει το ρόλο της ως Επίσημου Χρονομέτρη της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που η OMEGA αναλαμβάνει αυτόν τον υψηλού κύρους ιστιοπλοϊκό ρόλο, από τότε που η μάρκα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας, το 1995. Επιστρέφοντας στη Νέα Ζηλανδία το 2021, η υπεροχή και μεγάλη εμπειρία στην ιστιοπλοϊκή χρονομέτρηση που διαθέτει η OMEGA θα εφαρμοστεί αναμφισβήτητα με νέες τεχνολογίες και μηχανήματα που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί αναδεικνύοντας έτσι κυριολεκτικά, κάθε δευτερόλεπτα του αγώνα.


Οι στιγμές αυτές θα δώσουν κι άλλη μια ευκαιρία στην OMEGA, να γιορτάσει την μακριά συνεργασία της με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση ξεκίνησε παράλληλα με το θρυλικό ιστιοπλόο Sir Peter Blake και συνεχίζεται εδώ και 25 χρόνια, με το ίδιο πάθος για πρωτοπορία, τεχνολογική υπεροχή, ταχύτητα και ακρίβεια.

Μιλώντας για αυτήν τη σημαντική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και CEO της OMEGA, Raynald Aeschlimann είπε, “Το America’s Cup κατέχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα σε όσα συνθέτουν τη μάρκα OMEGA. Από την εφευρετικότητα και την ακρίβεια, έως την ανταγωνιστική ενέργεια και την ιστορία, κάθε κομμάτι του απηχεί και στο δικό μας πνεύμα. Είμαστε ειλικρινά ενθουσιασμένοι για το ρόλο μας το ερχόμενο Μάρτιο αλλά και για την ευκαιρία να συνεργαστούμε και πάλι με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας.”


Ο CEO της ομάδας και υποστηρίκτριας του 36ου Americas Cup, Emirates New Zealand, Grant Dalton, είπε, “Έχουμε συνεργαστεί με την OMEGA για πολλά χρόνια και τη σεβόμαστε πραγματικά, για τα υψηλά της standards στην υπεροχή. Ξέρουμε ότι θα προσθέσουν τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση.”

“Στόχος μας είναι να έχουμε τους καλύτερους στο πλευρό του 36ου America’s Cup που παρουσιάζει η Prada. Η επιλογή της OMEGA ήταν προφανής. Όχι μόνο διαθέτουν μια διακεκριμένη ιστορία ως οι Επίσημοι Χρονομέτρες των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά έχουν κατακτήσει και την υπεροχή στην χρονομέτρηση στο νερό.”

Με αυτήν την ανακοίνωση έρχεται και το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition. Διαθέτοντας ένα στιβαρό λουράκι από καουτσούκ, αυτό το ρολόι των 43,5mm έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι και κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση 2.021 κομματιών. Αξιοσημείωτη είναι η μπλε κεραμική καταδυτική στεφάνη, που περιλαμβάνει ενδείξεις σε λευκό και κόκκινο από ρευστό κεραμικό σχηματίζοντας μια πεντάλεπτη αντίστροφη αγωνιστική μέτρηση.

Το γυαλισμένο λευκό κεραμικό καντράν του ρολογιού, αναγράφει το όνομα της διοργάνωσης στη θέση της ώρας 6. Ένα ειδικό λογότυπο του America’s Cup έχει τοποθετηθεί στο τελείωμα του δείκτη των δευτερολέπτων. Στη πίσω όψη του ρολογιού, το λογότυπο του America’s Cup έχει αποτυπωθεί στο κρύσταλλο σαπφείρου μέσω από το οποίο φαίνεται ο μηχανισμός OMEGA Master Chronometer Calibre 8900.


Το 36ο America’s Cup έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2021. Οι ομάδες θα πλεύσουν στο AC75, με σκάφη 75 ποδιών Monohulls, και πορεία που θα εκτείνεται κατά μήκος του Auckland’s Waitemata Harbour στη Νέα Ζηλανδία.
enalionoffshore.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics