Breaking News
05 Απριλίου 2019

 

Όπως ο ημιτελικός, έτσι και ο τελικός των πλέι οφ στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας άρχισε με ήττα για τη Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου.

Αν αυτό μπορεί ν’ αποδειχτεί… γούρι για να γίνει ανατροπή στα επόμενα ματς θα φανεί στην πορεία, πάντως η σημερινή πρωταθλήτρια Σουηδίας έχασε χτες βράδυ εκτός έδρας από την παραδοσιακά δυνατή Έσλοβ με 5-2. Ο δεύτερος τελικός διεξάγεται αύριο στην έδρα της Στόρφορς κι αν προκύψει ισοπαλία 1-1 στις νίκες τότε όλα θα κριθούν σε τρίτο τελικό, στο ίδιο μέρος, το Σάββατο. Ο αυριανός αγώνας αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας και θα έχει live streaming από το ιντερνετικό κανάλι της σουηδικής ομοσπονδίας (https://solidsport.com/pingiskanalen/watch/final-storfors-btk-eslovs-pk). Την Τετάρτη στον πρώτο τελικό η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε τρία ατομικά παιχνίδια και είχε 1 νίκη και 2 ήττες.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν απόσταση ενός πόντου. Η Στόρφορς είχε κατακτήσει την πρωτιά με 24 βαθμούς και η Έσλοβ πήρε τη 2η θέση με 23. Στα μεταξύ τους ματς η Στόρφορς δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη. Στον 1ο γύρο είχε αποσπάσει ισοπαλία 5-5 εκτός έδρας, στον 2ο έχασε 6-3 εντός, πάντως επικράτησε απέναντι στην Έσλοβ στους περσινούς τελικούς των πλέι οφ με πρωταγωνίστρια την Τόλιου. Στον χτεσινό τελικό η Έσλοβ είχε καλύτερη απόδοση και φτάνοντας στη νίκη με 5-2 φυσιολογικά πέρασε μεγαλύτερη πίεση στη Στόρφορς.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης έχασε αρχικά από τη Φιλίπα Μπέργκαντ με 3-0 σετ. Στο δεύτερο παιχνίδι της ξεπέρασε με 3-2 σετ τη Ρεμπέκα Μούσκαντορ Τβέιτ και τέλος έχασε με 3-1 από την πολιτογραφημένη Σουηδέζα Λι Φεν, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών.

Η Στόρφορς εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον τίτλο της και αύριο το απόγευμα φιλοξενεί την Έσλοβ στον δεύτερο τελικό. Αν φτάσει στη νίκη, τότε όλα θα παιχτούν το μεσημέρι του Σαββάτου (12:00 Ελλάδας) επίσης στο «σπίτι» της. Σημειωτέον ότι με σκορ 2-1 στις νίκες είχε πάρει τον περσινό (παρθενικό στην ιστορία της) τίτλο η ομάδα της Τόλιου, απλά τότε είχε το πλεονέκτημα έδρας η Έσλοβ και είχε προηγηθεί με νίκη ως φιλοξενούμενη. Επίσης, η φετινή είναι η τέταρτη χρονιά στη σειρά, που φτάνουν στα καθοριστικά ματς για τον τίτλο η Στόρφορς και η Έσλοβ. Να θυμίσουμε τέλος ότι στους τελικούς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Στόρφορς αγωνίστηκε το 2016 η Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ φέτος στο ρόστερ της ομάδας βρισκόταν και δεύτερη Ελληνίδα, η Χριστίνα Φίλη.

* Με τα προ μπαράζ για τα νησιά ανοίγει αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πρόγραμμα των έξτρα αγώνων για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Για τη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας έχουν δικαίωμα συμμετοχής τρεις ομάδες ανδρών (A.E.Σ Μακαράς από τη Λέσβο, Βοκαριά Χίου και Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου) και άλλες τρεις γυναικών (Ο.Α. Χανίων, Ποσειδών Τήνου και Βοκαριά Χίου). Στη δεύτερη περίπτωση θα προηγηθεί η αναμέτρηση των Χανίων με τον Ποσειδώνα και ο νικητής θ’ αντιμετωπίσει τη Βοκαριά. Οι δύο ομάδες, που θα επικρατήσουν σε αυτή τη διαδικασία σε άνδρες και γυναίκες θ’ αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στα μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics