Breaking News
07 Απριλίου 2019

Λιτή και όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα του Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας, με προσκεκλημένους δύο νεαρούς αθλητές-πρότυπα, πέρασε τα καλύτερα μηνύματα στα παιδιά.

Ανήμερα Ilissos World_TT_Day_mazi_oi_dioτης Παγκόσμιας Ημέρας επιτραπέζιας αντισφαίρισης το σωματείο με την ποικίλη δραστηριότητα στα λίγα χρόνια παρουσίας του στο άθλημα δέχτηκε το μεσημέρι την επίσκεψη του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών και του απλού εφήβων κατά την τελευταία τριετία, όπως και ο ρέκορντμαν των σερί πανελλήνιων τίτλων στο απλό παίδων και το απλό εφήβων (έξι από το 2010 έως το 2015) ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση και προσέλκυσαν όχι μόνο μικρούς αθλητές αλλά και βετεράνους και ανεξάρτητους. Το βασικό βέβαια, είναι ότι πήραν νέα ερεθίσματα τα παιδιά μέσα από την καλά οργανωμένη πρωτοβουλία του σωματείου. Είχε προσκληθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής αλλά δεν μπόρεσε να παραστεί γιατί είναι σε φάση ανάρρωσης έπειτα από χειρουργική επέμβαση στη χολή. Κίνηση για τον εορτασμό της WorldTableTennisDayέκαναν επίσης ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ο Γ.Α.Σ. Χολαργού, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Ilissos World_TT_Day_Sgouros_me_Aggelaki_2Ο Ιλισσός είχε ανοιχτό τον χώρο του από τις 10:00 έως τις 15:00 κι έδωσε τη δυνατότητα σε όλους για άφθονο παιχνίδι υπό τους ήχους μουσικής. Ο 19χρονος Σγουρόπουλος του Ολυμπιακού και ο 22άχρονος Αγγελάκης του Πέρα Αθηνών έφτασαν γύρω στις 12:30 κι έμειναν για 1,5 ώρα. Τους περίμεναν Ilissos World_TT_Day_Aggelakisπερισσότεροι από 50 φίλοι του αθλήματος και τους χειροκρότησαν θερμά. Οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας παρουσιάστηκαν από το τεχνικό τιμ του συλλόγου (το αποτελούν οι παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας Φάνης Αβραντινής, Λιάνα Δουμένη, ο νυν αθλητής Παναγιώτης Κούνουπας και ο πρώην αθλητής Νίκος Σταμούλης) και αναφέρθηκαν οι σημαντικότερες διακρίσεις τους και άλλα στοιχεία για την καριέρα τους. Επίσης, δέχτηκαν ερωτήσεις από μικρούς και μεγάλους και αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πώς ασχολήθηκαν με την επιτραπέζια αντισφαίριση και πέρασαν στον πρωταθλητισμό, στην εμπειρία τους από πρωταθλήματα στο εξωτερικό, σε κόπους και θυσίες για την αγωνιστική τους πρόοδο.

Στη συνέχεια έκαναν επίδειξη και με τις όμορφες ενέργειές τους δέχτηκαν πολλές φορές το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου. Οι προπονητές από την πλευρά τους εξηγούσαν ορισμένα χτυπήματα, ενώ ανέλυαν στα παιδιά δηλώσεις, που είχαν κάνει οι αθλητές, προκειμένου να τους περάσουν μηνύματα, όπως ότι «με την κατάλληλη δουλειά και προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν».

Ilissos World_TT_Day_vravefsi_SgourouΤο επόμενο κομμάτι στο πρόγραμμα ήταν η βράβευση των δύο πρωταθλητών από τον Ιλισσό. Τους απονεμήθηκαν πλακέτες για τις διακρίσεις τους στο άθλημα, ενώ υπήρχε Ilissos World_TT_Day_vravefsi_Aggelaπλακέτα και για τον απόντα εθνικό προπονητή, η οποία αναφερόταν στην προσφορά του στο άθλημα. Στη συνέχεια Σγουρόπουλος και Αγγελάκης μοίρασαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα για την Παγκόσμια Ημέρα του αθλήματος και την εκδήλωση του σωματείου και έπαιξαν μαζί τους για λίγα λεπτά. Επιπλέον, χάρισαν από μία μπλούζα με το όνομά τους και τις πήραν ύστερα από κλήρωση δύο μικροί αθλητές.

Στο πλαίσιο του εορταστικού χαρακτήρα οι υπεύθυνοι του Ιλισσού στόλισαν την αίθουσα με μπαλόνια, έβαλαν στην τηλεόραση φετινά πλάνα και δηλώσεις πρωταγωνιστών από την Α1 εθνική κατηγορία, τοποθέτησαν μίνι τραπέζι πινγκ πονγκ πριν από την έλευση των προσκεκλημένων κι ετοίμασαν μίνι μπουφέ. Οι διακεκριμένοι αθλητές μας συζήτησαν με μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους, βγήκαν φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα σε πολλά παιδιά.

Δύο ακόμα κινήσεις σωματείων, με αφορμή τη World Table Tennis Day, έγιναν γνωστές στην ελληνική ομοσπονδία. Το σωματείο των Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων ετοίμασε υπέροχο βίντεο όπου συνδυάζει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την αρχαία παράδοση (μπορείτε να το δείτε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=TL_e4XV20bk). Αθλητές του έπαιξαν πινγκ πονγκ στην Αρχαία Ζίτσα Ιωαννίνων, που υπήρξε γενέτειρα της Ολυμπιάδας. Η Ολυμπιάδα ήταν πριγκίπισσα των Μολοσσών της Ηπείρου, κόρη του Βασιλιά Νεοπτόλεμου B´, σύζυγος του Βασιλιά των Φιλίππου Β´ των Μακεδόνων, και μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου των Μακεδόνων. Γεννήθηκε στην Αρχαία Πασσαρώνα στον Νομό Ιωαννίνων της Ηπείρου, το έτος 373 π.Χ., και μεγάλωσε στο Αρχαίο Όρραον.

Επίσης, το ετήσιο μαθητικό τουρνουά του για παιδιά, που δεν έχουν αθλητικό δελτίο, ο Γ.Α.Σ. Χολαργού αποφάσισε να το πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το διεξάγει στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics