Breaking News
17 Μαΐου 2019

Στη… γούρικη για τα ελληνικά χρώματα Κροατία ο Γιάννης Σγουρόπουλος έφτασε σε μία ακόμα πρωτοφανή διάκριση.

Στο διεθνές τουρνουά Challenge, που γίνεται στο Ζάγκρεμπ, κατέκτησε την 3η θέση στο απλό των αθλητών μέχρι 21 ετών, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος Έλληνας αθλητής στα χρονικά αυτών των επαμειβόμενων όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Μπήκε στα ημιτελικά με σπουδαία νίκη εναντίον του 1ου φαβορί του ταμπλό, του Ινδού Τακάρ με 3-0 σετ και είχε αργότερα πολύ καλή ευκαιρία να φτάσει και στον τελικό ώσπου κάμφθηκε από τον Αμερικανό Τζα Κάνακ με 3-2. Δύο μήνες μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ο Σγουρόπουλος απέδειξε ότι στέκεται θαυμάσια και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μάλιστα στην πορεία του στο ταμπλό αντιμετώπισε τρεις αθλητές εκτός Ευρώπης. Αυτή η 3η θέση ήρθε σαν συνέχεια στα δύο τρόπαια του Παναγιώτη Γκιώνη πέρσι και πρόπερσι στο ίδιο μέρος, ενώ στην Κροατία είχε κατακτήσει ο Σγουρόπουλος το 2016 τον παρθενικό του τίτλο στο απλό νέων σε διεθνές τουρνουά!

Επίσης στον επίλογο της ελληνικής συμμετοχής στην κρατική πρωτεύουσα η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού. Η εθνική ομάδα των γυναικών συγκεντρώνεται τώρα στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αύριο θα βρίσκεται στην Μπρατισλάβα και το Σαββατοκύριακο θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στην τελική φάση της Ναντ με αντιπάλους τη Σλοβακία και την Ελβετία.

Στο όπεν της Κροατίας ο Σγουρόπουλος (νούμερο 73 στο παγκόσμιo ranking list Under 21) εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τους αγώνες της περασμένης εβδομάδας στη Σλοβενία κι έδειξε από νωρίς ότι μπορούσε να φτάσει ψηλά στο ταμπλό των Νέων ανδρών. Πράγματι, μπήκε πολύ δυνατά και στον σημερινό προημιτελικό με το 1ο φαβορί και νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης U21, τον Ινδό Μανάμ Βικάς Τακάρ και κυριάρχησε. Τον βόλευε και το παιχνίδι του Τακάρ, άσχετα αν κοντραρίστηκαν πρώτη φορά οι δυο τους και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-5, 11-7, 11-8).

Το απόγευμα τέθηκε αντιμέτωπος με τον 19χρονο Τζα Κάνακ, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο στην Αργεντινή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων. Στην ίδια διοργάνωση ο επίσης 19χρονος πρωταθλητής μας είχε πάρει την 5η θέση, τότε δεν συναντήθηκαν και «τα είπαν» τώρα στην Κροατία σε μία αμφίρροπη και πολύ θεαματική αναμέτρηση. Ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε με 1-0 και 2-1 σετ, ενώ στο 4ο σετ ήταν μπροστά 9-7. Σε μία από τις πολλές διακυμάνσεις του ματς ο Αμερικανός (Νο 37 στον κόσμο) έκανε σερί κι έφτασε στην ισοφάριση για να επιβάλλει το παιχνίδι του στο 5ο σετ και να επικρατήσει με 3-2. Ο Σγουρόπουλος δεν άρχισε καλά το καθοριστικό σετ, βρέθηκε πίσω με 3-0 και μετά η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε (11-6, 8-11, 11-4, 9-11, 3-11).

Να σημειώσουμε δύο ακόμα πράγματα. Πρώτον ότι ο Ελευσίνιος άσος θα είναι τη νέα χρονιά συμπαίκτης με τον πολύ αξιόλογο Αμερικανό αθλητή στη γερμανική Γκρενζάου και δεύτερον ότι δεν υπάρχουν μετάλλια στα Challenge ή Word Tour όπεν. Στις απονομές πάνε οι δύο πρώτοι αθλητές, αλλά και στον τελικό να προκρινόταν ο Σγουρόπουλος δεν δίνονται μετάλλια, αλλά μόνο χρηματικές επιταγές. Ο πρωταθλητής μας βέβαια, θα έχει κάποιο οικονομικό όφελος με την 3η θέση. Τρίτος τερμάτισε και ο Γάλλος Μπαστιάν Ρεμπέρ, ενώ στον αυριανό τελικό προκρίθηκε και ο Ιάπωνας Γιουκίγια Ούντα.

Στο απλό γυναικών η θετική πορεία της Τόλιου (Νο 131 στην παγκόσμια κατάταξη) σταμάτησε στον γύρο των «64». Αντιμετώπισε την Πολωνέζα Ναταλία Μπαγιόρ (No 102), ήξερε ότι θα έχει δύσκολη αποστολή αλλά θα κυνηγούσε και τις ελπίδες της, καθώς μάλιστα στο κοντινό παρελθόν είχε σημειώσει νίκη απέναντι στη συγκεκριμένη αθλήτρια. Εν τέλει η πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν μπόρεσε να πιάσει πολύ καλή απόδοση, η Μπαγιόρ βρήκε διεξόδους στην άμυνα και επικράτησε με 4-1. Τα σετ με πρώτη την Τόλιου 5-11, 11-5, 6-11, 7-11 και 2-11.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics