Breaking News
16 Δεκεμβρίου 2019

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είναι και φέτος στις προσκλήσεις για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, δηλαδή τους ετήσιους αγώνες για τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 21 ετών.

Η 4η στη σειρά διοργάνωση θα γίνει στο Βαραζντίν της Κροατίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2020. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος ανακοίνωσε τους άνδρες και τις γυναίκες, που μπήκαν στη λίστα των συμμετοχών με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης του Δεκεμβρίου κι εκεί είναι φέτος δύο Έλληνες: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου, δύο συνομήλικα παιδιά, που είναι γεννημένα το 2000. Ο Σγουρόπουλος, ο οποίος είναι κι ο πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας έπειτα από την τεράστια επιτυχία του πέρσι στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας, εμφανίζεται στη 12η θέση του σχετικού πίνακα. Η Τέρπου, που έχει μεγάλη βελτίωση στο ranking list χάρη σε διαδοχικές συμμετοχές της σε διεθνή όπεν, είναι στις προσκλήσεις στο νούμερο 20. Να σημειωθεί ακόμη ότι στις θέσεις των αναπληρωματικών είναι ο Δημήτρης Κορδούτης.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα: Το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες και το διπλό μικτό. Στο απλό Νέων ανδρών μπήκαν στη λίστα από τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης 48 αθλητές. Ο Γάλλος Μπαστιέν Ρεμπέρ είναι 1ο φαβορί, οι Ρουμάνοι Κριστάν Πλετέα, Ράρες Σίπος και ο Ρώσος Βλαντίμρ Σιντόρενκο κλείνουν την 4άδα. Ο κάτοχος του τίτλου Σγουρόπουλος είναι νούμερο 12.

Στο απλό γυναικών προσκαλούνται επίσης 48 αθλητές από τη διεθνή κατάταξη και η Τέρπου εμφανίζεται στο νούμερο 20. Τα τέσσερα πρώτα φαβορί για το Arena Varaždin είναι η Ρουμάνα Αντίνα Ντιακόνου, η Βελγίδα Λίζα Λουνγκ, η Λευκορωσίδα Ντάρια Τριγκόλος και η Ρουμάνα Αντρέα Ντραγκομάν.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προσκαλούνται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από 8 ακόμα άτομα με κάρτα ελευθέρας. Ακολουθεί η λίστα των αναπληρωματικών κι εκεί ο 20χρονος Δημήτρης Κορδούτης είναι 10ος στη σειρά. Σύμφωνα με την προκήρυξη όμως, ένας αθλητής μπορεί ν’ αντικαταστήσει κάποιον από τους προσκληθέντες μόνο αν είναι από την ίδια εθνική ομοσπονδία.

Να προστεθεί ότι ο Σγουρόπουλος έχει προσκληθεί κι έχει αγωνιστεί και στα τρία έως τώρα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έως 21 ετών. Στη διοργάνωση έχουν πάρει ακόμη μέρος ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Ιωάννα Γερασιμάτου, ενώ η Τέρπου θα έχει αυτή την ευκαιρία πρώτη φορά.

* H φωτό είναι από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων του 2018 όπου Σγουρόπουλος και Τέρπου έχουν ανάμεσά τους τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics