Breaking News
22 Ιανουαρίου 2020

Το παγκόσμιο προολυμπιακό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αρχίζει την Τετάρτη στην Πορτογαλία.

 

Από την Τετάρτη έως και την Κυριακή θα φιλοξενηθεί στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας το παγκόσμιο προ ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο οποίο θα δοθεί ένα από τα εναπομείναντα εννέα (9) «εισιτήρια» για το Ολυμπιακό event του αγωνίσματος.

Ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τους άνδρες, οι οποίοι έφτασαν σήμερα στην ιβηρική χερσόνησο αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν πολύ δύσκολο, αλλά και ιδιαίτερα ελκυστικό στόχο.

Την ομάδα συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και το Γκοντομάρ θεωρείται και… γούρικο μέρος, καθώς εκεί πριν από έναν χρόνο αναδείχτηκε ο Σγουρόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό Νέων ανδρών. Στα νοκ άουτ του σταδίου 1 η εθνική μας δεν αγωνίζεται αύριο, αλλά την Πέμπτη.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας (16:00 τοπική) αντιμετωπίζει την Κροατία και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη ώστε να διεκδικήσει αργότερα, μέσα από δύο ευκαιρίες, την πρόκριση για το Τόκιο.

Η αλλαγή με το ολυμπιακό σύστημα διεξαγωγής του κάθε ματς είναι ότι για πρώτη φορά το διπλό έρχεται στην αρχή. Έως και το Ρίο το διπλό γινόταν στη μέση, δηλαδή ήταν το τρίτο στη σειρά ματς στις αναμετρήσεις, που μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και το 3-2. Ισχύει πάντα επίσης, ότι η μία ομάδα παίρνει το Α, η άλλη το Χ και κανένας αθλητής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερους από δύο αγώνες. Κάθε ομάδα έχει μίνιμουμ 3 και μάξιμουμ 5 αθλητές/τριες. Όπως έχει ανακοινωθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) η σειρά των αγώνων είναι:

• Match 1: Double BC vs YZ

• Match 2: A vs X

• Match 3: C vs Z

• Match 4: A vs Y

• Match 5: B vs X

Η εθνική μας ομάδα έφτασε το απόγευμα στο Γκοντομάρ μέσω Λισαβώνας και το γεγονός ότι βρίσκεται απευθείας στον 2ο γύρο και αγωνίζεται μεθαύριο κρίνεται θετικό από την άποψη ότι της δίνει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την απαραίτητη προσαρμογή.

Από το βράδυ της Δευτέρας και το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο Κώστας Βατσακλής έχει τονίσει ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για την πρόκριση. Αρχικά γιατί δεν είναι αχτύπητη η Κροατία (νούμερο 9 στα φαβορί) κι έπειτα γιατί, περνώντας στον καθοριστικό δεύτερο αγώνα για την ολυμπιακή πρόκριση από το στάδιο 1, η ομάδα μπορεί να κοντράρει στα ίσια και τη Μεγάλη Βρετανία (νούμερο 7), η οποία εκτός απροόπτου θα έχει αποκλείσει την Αργεντινή. Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση της Μεγάλης Βρετανίας με την Αργεντινή θ’ ακολουθήσει του αγώνα της Ελλάδας, την Πέμπτη στις 21:00 δική μας ώρα.

Στους άνδρες οι συμμετοχές είναι 34 κι έχει σχηματιστεί ταμπλό των «64». Στην κορυφή είναι η Κορέα, στη βάση, ως 2ο φαβορί, η κινεζική Ταϊπέι, ενώ την πρώτη 4άδα στα seeding κλείνουν η Σουηδία και η Γαλλία. Ουσιαστικά υπολογίζονται 8 μίνι ταμπλό και οι ομάδες, που θ’ αναδειχτούν νικήτριες (με άλλα λόγια, αυτές που θα πάνε στα προημιτελικά του μεγάλου ταμπλό) θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα δηλαδή, με δύο νίκες στο στάδιο 1 θα εξασφαλίσει την παρουσία της στο Τόκιο. Αν νικήσει την Κροατία και χάσει την Παρασκευή από τη Μεγάλη Βρετανία ή την Αργεντινή τότε θα έχει δεύτερη ευκαιρία στο στάδιο 2. Εκεί οι 8 εναπομείνασες ομάδες θα πάνε σε νέο νοκ άουτ μίνι ταμπλό και η νικήτρια θα πάρει το τελευταίο «εισιτήριο». Επιπλέον, οι 9 εθνικές ομάδες, που θα περάσουν για το Τόκιο, θα προκρίνουν αυτόματα κι από δύο αθλητές/τριες για το Ολυμπιακό τουρνουά του απλού.

Αναλυτικά τα μίνι ταμπλό των ανδρών στο στάδιο 1:

Στο 1ο: Κορέα-Ρωσία και Βόρεια Κορέα-Τσεχία

Στο 2ο: Σλοβενία-Ιράν και Λουξεμβούργο-Ινδία

Στο 3ο: Βρετανία-Αργεντινή και Κροατία-Ελλάδα

Στο 4ο: Λευκορωσία-Ουγγαρία και Ισπανία-Σουηδία

Στο 5ο: Γαλλία-Δανία και Σλοβακία-Ρουμανία

Στο 6ο: Βέλγιο κόντρα σε Μαλαισία ή Ιταλία και Ουκρανία-Πορτογαλία

Στο 7ο: Αυστρία-Σερβία και Σιγκαπούρη-Χονγκ Κονγκ

Στο 8ο: Νιγηρία με Λιθουανία ή Πολωνία και Ταϊπέι-Ταϊλάνδη

* Το αγωνιστικό πρόγραμμα των ανδρών αρχίζει αύριο το πρωί με τα παιχνίδια Μαλαισία-Ιταλία και Λιθουανία-Πολωνία. Επίσης την Τετάρτη θα έχουμε τα πρώτα ματς από το 1ο και το 2ο μίνι ταμπλό.

* Στις γυναίκες οι συμμετοχές είναι 30. Τα νοκ άουτ αρχίζουν από τον γύρο των «32», άρα εδώ μόνο με ημιτελικούς και τελικούς θα προκύψουν οι 8 πρώτες προκρίσεις από τα ισάριθμα μίνι ταμπλό.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics