Breaking News
24 Μαΐου 2020

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων μας από τη Δευτέρα 25/5/2020 ζητούμε οι επαγγελματίες του κλάδου, διαφορετικά κινδυνεύουμε από οικονομικό αφανισμό.


Απροειδοποίητα και ενώ είχε εκπνεύσει η απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημοσιεύθηκε ΦΕΚ στη 1.00 πμ της 21/05/2020, σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας μας έως και τις 24/05/2020.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας φαίνεται να μη λειτουργεί, ή απλά αδιαφορεί πληρως για τον κλάδο μας, καθώς ουδέποτε μας ενημέρωσε για την παράταση της απαγόρευσης, όπως θα όφειλε να πράξει. Η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τη εν λόγω υπηρεσία είναι αδύνατη καθώς κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα, ενώ στην προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε συνάντηση δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στο ΥΝΑΝΠ.

Παράλληλα, δεν κατέστη δυνατό, παρόλες τις συνεχείς μας προσπάθειες, να πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ)., η οποία επίσης αρνείται πεισματικά να κάνει διάλογο μαζί μας, και αυθαίρετα παίρνει αποφάσεις εις βάρος των επιχειρήσεών μας και της βιωσιμότητάς τους. Για τον παραπάνω λόγο έχουμε στείλει και επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι επιχειρήσεις μας παραμένουν αδικαιολόγητα πλέον κλειστές, οδηγώντας μας σε οικονομικό αδιέξοδο, και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξουμε καθώς το ΥΝΝΠ συνεχώς, απροειδοποίητα και χωρίς αιτιολόγηση δίνει παρατάσεις στην απαγόρευση της λειτουργίας μας.

Ωστόσο, η παγκόσμια καταδυτική κοινότητα έχει ήδη δημιουργήσει και ανακοινώσει τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των καταδυτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, σε μία περίοδο πανδημίας. Οδηγίες που έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς Οργανισμούς κύρους και εξειδικευμένους στο αντικείμενο γιατρούς του εξωτερικού, ώστε οι καταδυτικές επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν εξασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού τους. Οδηγίες που ζητήσαμε να καταθέσουμε στο ΥΝΑΝΠ από τις 4/5/2020.

Και ενώ το ΥΝΑΝΠ καταστρέφει την, κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενη καταδυτική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας, στη Βουλή σήμερα ψηφίζεται Νομοσχέδιο για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» το οποίο περιλαμβάνει και θέματα του καταδυτικού τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι η καταδυτική αγορά είναι η μοναδική εναλλακτική μορφή τουρισμού που η λειτουργία της καθορίζεται πλήρως τόσο από νομοθεσία, όσο και από διεθνή πρότυπα (ISO).

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΚΑ.Κ.ΕΛ.
Ο «ΣΥ.ΚΑ.Κ.ΕΛ.» (Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας) είναι το Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες της καταδυτικής αγοράς, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 με σκοπό την αντιμετώπιση και επίλυση των διαφόρων επαγγελματικών προβλημάτων που αφορούν στην Ελληνική αυτόνομη κατάδυση, και κάθε υποβρύχια ή θαλάσσια δραστηριότητα που εμπίπτει στα ενδιαφέροντα των μελών μας. Ο κλάδος μας αποτελείται από περίπου 280 καταδυτικά κέντρα, με περισσότερες από 300 βάσεις σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

ΣΥ.ΚΑ.Κ.ΕΛ. – Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας Κατεχάκη 17, Αθήνα Αττική, Τ.Κ. 11525,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: +30 6976644333, +306944265962».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics