Breaking News
08 Αυγούστου 2020

Ο Κυπριακός όμιλος πρακτικής σκοποβολής (εκπρόσωποι της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής – IPSC) οργάνωσε κατά την τελευταία εβδομάδα Ιουλίου

Εκπαιδευτικό ταξίδι και αγώνες στη Ελλάδα στο οποίο συμμετείχε δωδεκαμελής ομάδα η οποία έλαβε μέρος σε τετραήμερη εντατική εκπαιδευτική δραστηριότητα και σεμινάριο ασκούμενη σε αντικείμενα βολών με αθλητικό πιστόλι 9 χιλ. και .45 ιντσών.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την διοργάνωση και συμμετοχή σε αγώνες πρακτικής σκοποβολής.

Την ομάδα αποτελούσαν σκοπεύτριες και σκοπευτές από την Κύπρο οι οποίοι αναγκάζονται λόγω της απηρχαιωμένης Κυπριακής Νομοθεσίας περί Πυροβόλων όπλων και σκοπευτηρίων να μεταβαίνουν για εκπαίδευση και αγώνες στο εξωτερικό με σημαντική οικονομική επιβάρυνση την στιγμή που το άθλημα ασκείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής IPSC είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Αθλητικής σκοποβολής στο κόσμο με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και διοργανώνει τοπικούς και διεθνείς αγώνες στις χώρες που υιοθέτησαν το άθλημα και προσελκύουν κυριολεκτικά χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Ήδη χώρες όπως η Ελλάδα και η Μάλτα εκμεταλλευόμενες τις καλές καιρικές συνθήκες έχουν επενδύσει σε σκοπευτήρια και προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικό αριθμό ξένων αθλητών που συνδυάζουν το άθλημα με τις διακοπές τους ενώ εθνικές ομάδες Βορείων χωρών χρησιμοποιούν τα σκοπευτήρια τους για προπόνηση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στην Κύπρο παρά την μακρά σκοπευτική παράδοση στα σκοπευτικά αθλήματα και με ιδεώδεις καιρικές συνθήκες για προσέλκυση αθλητικού τουρισμού, το άθλημα της πρακτικής Σκοποβολής δεν μπορεί να ασκηθεί λόγω του ότι η νομοθεσία παραμένει απαρχαιωμένη επιτρέποντας μόνο τα παραδοσιακά Δίκαννα Ολυμπιακά αθλητικά όπλα (κατηγορίας κυνηγετικών). Και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχει επανελεγμένα δηλωμένο διεθνές ενδιαφέρον για κάθοδο σημαντικού αριθμού σκοπευτών από βόρειες χώρες κατά τους Χειμερινούς μήνες και για επενδύσεις σε σύγχρονες σκοπευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η περί σκοπευτηρίων νομοθεσία θεσπίστηκε το 1968 και η περί πυροβόλων όπλων νομοθεσία τροποποιήθηκε το 2004 εξακολουθώντας όμως να συμπεριλαμβάνει πλείστες από τις πρόνοιες των νόμων της δεκαετίας του 1950 που επέβαλε η αποικιοκρατική διοίκηση.

Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και εναρμόνισης της με σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια με παλινδρομήσεις και σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται τώρα ενώπιον της επιτροπής της επιτροπής νομικών της βουλής στα τελικά στάδια συζήτησης.
SIGMALIVE.COM

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics