Breaking News
06 Ιουνίου 2021

Μπέιζμπολ - Τόκιο 2020: Μία θέση απέμεινε κενή στο ολυμπιακό τουρνουά.
Λεωνίδας Πιστιόλης 

 


Μία θέση απέμεινε κενή για το ολυμπιακό τουρνουά του μπέιζμπολ στο Τόκιο, όπου θα συμμετάσχουν συνολικά μόνο έξι χώρες. Την 5η εξ αυτών την κάλυψαν οι ΗΠΑ, καθώς κατέκτησαν αήττητες το εξαήμερο προολυμπιακό τουρνουά της Αμερικής, το οποίο διεξήχθη από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου στο Πορτ Σεντ Λούσι του δυτικού Παλμ Μπιτς.

Οι Αμερικανοί νίκησαν κατά σειρά τη Νικαράγουα (7-1), τη Δομινικανή Δημοκρατία (8-6), τον Καναδά (10-1) και τη Βενεζουέλα (4-2), κατακτώντας με άνεση το «εισιτήριο» για την Ιαπωνία. Αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή των ΗΠΑ σε ολυμπιακό τουρνουά, όπου θα διεκδικήσουν το 2ο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας τους μετά το 2000 στο Σίδνεϊ.

Η τελευταία θέση θα κριθεί στην Πουέμπλα
Τις άλλες τέσσερις θέσεις τις έχουν καταλάβει η διοργανώτρια Ιαπωνία, το Ισραήλ (ως νικητής του προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης), το Μεξικό και η Ιαπωνία, μέσω του παγκόσμιου πρωταθλήματος WBSC Premier12, το οποίο διοργανώθηκε το 2019. Η χώρα που θα πάρει το τελευταίο «εισιτήριο» για το Τόκιο, θα προκύψει από το τελευταίο προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πόλη Πουέμπλα του Μεξικού από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Την τελευταία θέση θα τη διεκδικήσουν η Δομινικανή Δημοκρατία, η Βενεζουέλα (οι χώρες που κατέλαβαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στο προολυμπιακό τουρνουά της Αμερικής), η Ολλανδία και η Αυστραλία.

Αντιθέτως, στο Τόκιο δεν πρόκειται να δούμε τη μεγάλη δύναμη του αθλήματος, το οποίο επιστρέφει στο ολυμπιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά μετά το 2008. Ο λόγος για την Κούβα, καθώς αποκλείστηκε νωρίς νωρίς στο Παλμ Μπιτς.

Πηγή: sports3.gr
Διαβάστε ακόμη:

Τσιτσιπάς – Καρένιο Μπούστα 2-0

 

 

Όλα τα ζώδια 06/06

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics