Breaking News
30 Ιουνίου 2023

Γιώργος Βαρβεράκης: Στην ελίτ της ποδηλασίας Παπαγγελής και Μηλάκη


Τεράστια επιτυχία αποτελεί για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό ποδηλασίας Γιώργο Βαρβεράκη η πρόσφατη πρόκριση της Ηρούς Μηλάκη και του Νίκου Παπαγγελή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας- Δρόμου αρτιμελών και ΑμεΑ μαζί για πρώτη φορά, το οποίο θα γίνει τον Αύγουστο στην Γλασκώβη. «Είναι μία Παγκόσμια κινητοποίηση, είναι η νέα τάξη πραγμάτων που θέλει αυτό που λέμε συμπερίληψη, να γίνεται πράξη. Αθλητές με αναπηρία και μη θα βρεθούν σε ένα παράλληλο πρόγραμμα ταυτόχρονα, θα κάνουν ζέσταμα μαζί, θα αγωνίζονται ο ένας μετά τον άλλο και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τους δει μαζί. Είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε μέλος και μέρος αυτής της νέας τάξης πραγμάτων όπως λέμε “diversity, equity, inclusion “. Είναι η καμπάνια που έχει ξεκινήσει από την Γαλλία ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της επόμενης χρονιάς, όπου η συμπερίληψη, η ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες και η ενσωμάτωση είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των διοργανώσεων πλέον», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ο Γιώργος Βαρβεράκης που έχει υπηρετήσει αυτή τη συνύπαρξη των αθλητών-τριών ΑμεΑ και αρτιμελών επί σειρά ετών: «Είμαι από τους προπονητές που εδώ και μία 20ετία προπονώ μαζί, ταυτόχρονα αθλητές με αναπηρία και αρτιμελείς. Είμαι από τους υπερασπιστές και υπέρμαχους αυτής της ιδέας! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία το ξέρει αυτό, είμαι ένας από τους πέντε προπονητές στον κόσμο, πρεσβευτές αυτής της ιδέας και θέλουμε να την εξαπλώσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Είμαι λοιπόν διπλά υπερήφανος γιατί γίνεται ένα τεράστιο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Παπαγγελής ποδηλασία
Αναφορικά με την πρόκριση του Νίκου Παπαγγελη και της Ηρούς Μηλάκη είπε: «Πρόκειται για δύο δικά μου παιδιά που έχουν ωριμάσει και έχουν διακριθεί στα δικά μου χέρια. Έχουμε δουλέψει και με τους δύο σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ και πήραν την πρόκριση με το σπαθί τους μέσα από μια πολύ δύσκολη διαδικασία συλλογής πόντων και διακρίσεων τα δύο τελευταία χρόνια».
Για την παρουσία του Νίκου Παπαγγελή ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Ο Νίκος αποτελεί παράδειγμα παιδιού που μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το να χάσει το πόδι του, δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκε, το πάλεψε, τα κατάφερε, το ξεπέρασε και μέσα από τον αθλητισμό πετυχαίνει σπουδαία πράγματα και δίνει ένα σημαντικό μήνυμα…», ενώ για την Ηρώ Μηλάκη που έχει γράψει την δική της πορεία αγωνιζόμενη και μεμονωμένα και με tadem, ως οδηγός αθλήτριας με μειωμένη όραση είπε: «Η Ηρώ Μηλάκη έχει την εμπειρία και από την ποδηλασία ΑμεΑ αφού είναι δις παραολυμπιονίκης, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016. Τώρα διακρίνεται στο σόλο ποδήλατο, μόνη της. Με την εργατικότητα, το πάθος και το ταλέντο που έχει, έχει καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά. Να είναι ανάμεσα στις 24 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου που θα δώσουν το παρών στην Γλασκώβη τον Αύγουστο».
neakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Aναχωρεί η ελληνική ομάδα για το στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Νέων-Κορασίδων

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 29/06/2023 [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics