Breaking News
09 Απριλίου 2024

WTT Feeder Ντίσελντορφ: Στο κυρίως ταμπλό με εντυπωσιακές εμφανίσεις ο Αγγελάκης

 

Στο κυρίως ταμπλό ενός ακόμα διεθνούς τουρνουά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Πέρασε στον 1ο γύρο του απλού ανδρών στο δυνατό World Table Tennis Feeder της Γερμανίας, στο Ντίσελντορφ και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο! Με τρεις νίκες απέναντι σε αθλητές με καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ! Συνεχίζει πια για περισσότερους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, στο ταμπλό των «64» αρχίζει αύριο 10/04 την προσπάθειά του και ο Παναγιώτης Γκιώνης και μαζί οι δυο τους αγωνίζονται και στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κυνήγησε επίσης την είσοδο στο κυρίως ταμπλό, αλλά τον σταμάτησε στον 3ο και προτελευταίο προκριματικό γύρο υψηλό εμπόδιο από την Ασία. Θυμίζουμε ότι στο Ντίσελντορφ αγωνίστηκε και η Μαλαματένια Παπαπαδημητρίου, η οποία από αύριο θα βρίσκεται στο Χάβιροφ της Τσεχίας με τον Γιώργο Σταματούρο για το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού (11-12/04).

Το βήμα για το κυρίως ταμπλό το έκανε νωρίς το βράδυ ο Αγγελάκης (νούμερο 308 πλέον στον κόσμο). Αναμετρήθηκε με τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ (Νο 169) κι αν για πολλούς ήταν αουτσάιντερ πριν αρχίσει το ματς, γρήγορα μετατράπηκε σε φαβορί. Ο λόγος είναι ότι διατήρησε τον πολύ καλό ρυθμό, που είχε από τη χτεσινή εναρκτήρια μέρα και αιφνιδίασε με τις επιθέσεις του, οι οποίες απέδιδαν σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, με σταθερή άμυνα «υποχρέωσε» τον Λαμπιέ σε αρκετά λάθη και απέκτησε γρήγορα και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στο 3ο σετ προηγήθηκε 6-3 και είδε τον αντίπαλο να περνάει αμέσως μπροστά (7-6), όμως και πάλι είχε την τελευταία μπάλα ακόμα και σε ράλι, που κατέληγαν στα σπιν στο σπιν. Σημειωτέον ότι ο Λαμπιέ έχε μέσα στη σεζόν δύο πλασαρίσματα στις θέσεις 9-16 σε τουρνουά Feeder.

Ο Αγγελάκης τον περασμένο Οκτώβριο είχε μπει στον γύρο των «16» στο Feeder της Σουηδίας. Στο Ντίσελντορφ βρίσκεται στους «64» και ο επόμενος στόχος του είναι ο γύρος των «32». Την Τετάρτη στις 14:30 Ελλάδας τίθεται αντιμέτωπος με τον Γερμανό Ρικάρντο Γουόλτερ.

Νωρίτερα, οι δύο πρωταθλητές μας αγωνίστηκαν ίδια ώρα το μεσημέρι στον 3ο προκριματικό και γι’ αυτό βοήθησε στο κοουτσάρισμα και ο Γκιώνης. Κάθισε στον πάγκο του Αγγελάκη, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής κοούτσαρε τον Σγουρόπουλο.

Ο Αγγελάκης συνάντησε τον Σεχίτ Σουραβατζούλα, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 143 της παγκόσμιας κατάταξης και πριν από λίγο καιρό πλασαρίστηκε στην 8άδα του WTT Feeder της Βηρυτού. Ο Ινδός έχει αδυναμίες απέναντι στην άμυνα και ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2020 στο απλό ανδρών ήξερε ότι έπρεπε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να τις βγάλει. Αυτό έκανε από την αρχή και πήρε με διαφορά το προβάδισμα. Ο Σουραβατζούλα βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο, τα επόμενα σετ ήταν πολύ κλειστά, όμως ο Αγγελάκης είχε τον τελευταίο λόγο στα οριακά σημεία και έφτασε στο εμφατικό 3-0 (11-4, 11-9, 12-10)

Επίσης για τον 3ο προκριματικό γύρο ο Σγουρόπουλος (Νο 228 στον κόσμο) αντιμετώπισε τον δυνατό Παρκ Γκανγκχέον (Νο 191). Με καλό σερβίς και γερή επίθεση κι από τις δύο πλευρές ο αριστερόχειρας Κορεάτης πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς. Προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά ήταν σαφές από την ιντερνετική μετάδοση ότι ο Ελευσίνιος άσος μπορούσε ν’ ασκήσει μεγάλη πίεση αν έπαιρνε περισσότερες επιθέσεις και ήταν πιο αποδοτικός στο σερβίς του. Αυτό τελικά φάνηκε στο 3ο σετ, όταν στο 10-6 έσωσε τέσσερα ματς μπολ και μετά μείωσε στην παράταση.

Ισορροπημένο ήταν αρχικά και το 4ο σετ. Ο Ασιάτης όμως, πίεσε ξανά με ποιοτικά σπιν σε δύσκολα σημεία και με μικρό σερί απέκτησε σε κρίσιμο σημείο πλεονέκτημα, το οποίο και κράτησε (5-11, 7-11, 13-11, 7-11). Ο Παρκ στο Feeder III του 2023 στο Ντίσελντορφ είχε φτάσει στα προημιτελικά του αγωνίσματος.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης ήταν κατευθείαν στον 1ο γύρο λόγω της θέσης του στα seeding. Την Τετάρτη αρχίζει τους αγώνες του κόντρα στον Κροάτη Φιλίπ Ζέλικο. Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «16». Αγωνίζονται αύριο και αντίπαλοί τους είναι οι Λαμ Σίου Χανγκ/Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σήμερα στο μεταξύ, όπως κάθε Τρίτη, εκδόθηκαν οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης της εβδομάδας 15. Δεύτεροι από την Ελλάδα παραμένουν ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ελισάβετ Τέρπου, συνεπώς έχουν το προβάδισμα αυτή τη στιγμή για να συμπληρώσουν την αποστολή στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης (μετά δηλαδή, από τους πρώτους Έλληνες, Παναγιώτη Γκιώνη και Κατερίνα Τόλιου). Την προσεχή Κυριακή αρχίζει το Feeder της Τσεχίας, επίσης με ελληνική συμμετοχή και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα περιμένει και αυτά τα αποτελέσματα. Οι σημερινοί πίνακες αξιολόγησης υπολόγισαν το πολύ πρόσφατο WTT Feeder της Κροατίας όπου αγωνίστηκαν τα ελληνικά χρώματα. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Προολυμπιακό του Σεράγεβο. λήγει στις 15/04, αλλά κάθε χώρα έχει περιθώριο για αλλαγή μέχρι τις 10/05.

Στους άνδρες ο Σγουρόπουλος πήρε 6 βαθμούς από το Βαραζντίν φτάνοντας στον τελευταίο προκριματικό γύρο του απλού και με 53 στο σύνολο είχε νέα άνοδο στην κατάταξη. Εμφανίζεται στο νούμερο 228 από το 237 της 14ης εβδομάδας και με πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή. Ο 3ος Έλληνας, ο Αγγελάκης, που δεν ήταν παρών στο ίδιο τουρνουά, υποχώρησε πέντε θέσεις και πήγε στο νούμερο 308 με 29 βαθμούς. Για τον Γκιώνη, που επίσης δεν είχε τελευταία αξιολογημένη διοργάνωση, να αναφερθεί ότι είναι στο νούμερο 92.

Στον πίνακα των γυναικών τα πράγματα είναι πιο ρευστά αναφορικά με την αθλήτρια, που θα έχει τη 2η θέση από την Ελλάδα στο καθοριστικό χρονικό σημείο. Η Ελισάβετ Τέρπου, που αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του κροατικού Feeder, έπεσε στο νούμερο 354 (από 347), αλλά διατηρεί τους 19 βαθμούς και το προβάδισμα. Όφελος είχε η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, η οποία προχώρησε έναν γύρο στα προκριματικά και παίρνοντας 2 βαθμούς ισοβάθμησε στους 15 με την Παπαδημητρίου. Η ITTF αναφέρει την Τσεκούρα στο νούμερο 406 και την Παπαδημητρίου, που στο Βαραζντίν αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των προκριματικών, στο 409. Η Τόλιου χωρίς πρόσφατη συμμετοχή σε τουρνουά είναι τώρα στο νούμερο 273.

ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΣ/ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τσεκούρα και Παπαδημητρίου θα πάνε στο Feeder του Χάβιροφ (14-17/04) για να διεκδικήσουν κι άλλους βαθμούς. Με ταξίδι από το Ντίσελντορφ η δεύτερη θα βρεθεί στην πόλη της Τσεχίας από αύριο, καθώς το διήμερο 11 και 12/04 περιμένει εκείνη και τον Γιώργο Σταματούρο η πρόκληση του Παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά του διπλού μικτού. Ο Σταματούρος και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας αναχωρούν αύριο από την Αθήνα. Το εντυπωσιακό National Training Centre του Χάβιροφ θα φιλοξενήσει πρώτα το Προολυμπιακό τουρνουά κι έπειτα το τουρνουά Feeder, στο οποίο έχουν δηλώσει επίσης ο Αγγελάκης και Σγουρόπουλος.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Τρεις αθλητές του ΑΣΚΑ Ηράκλειο βρίσκονται με την Εθνική ομάδα στο Καρπενήσι

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics