Breaking News
19 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΟΠΕ δεν δήλωσε τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών στις διοργανώσεις του 2021
Κώστας Ασημακόπουλος

 

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (C.E.V.) μετά Βαΐων και Κλάδων ανακοίνωσε το ρεκόρ συμμετοχών στις διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Λιγκ ανδρών και γυναικών. Συγκεκριμένα οι διοργανώσεις ανδρών και γυναικών στην κατηγορία Gold και στην κατηγορία Silver θα περιλαμβάνει συνολικά τη συμμετοχή 40 ομάδων αλλά μέσα σε αυτές δεν θα βρίσκονται οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Τα τρία σενάρια της απουσίας

Η απουσία των Εθνικών ομάδων είναι μία δυσάρεστη έκπληξη αλλά το πιθανότερο είναι πως βρίσκεται σε συνάρτηση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Εξαιτίας της παρατεταμένης καραντίνας αφαιρέθηκε μεγάλο μέρος των εσόδων από την ομοσπονδία ενώ την ίδια ώρα έχουν ωριμάσει δικαστικά πολλές αποφάσεις πιστωτών που ζητούν επιτακτικά τα χρήματα τους. Επιπλέον η ΕΟΠΕ δεν θέλει να στραγγαλίσει την αγωνιστική περίοδο 2020-21 και θέλει να δώσει όλα τα περιθώρια στα σωματεία να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα Άλλες εξηγήσεις δεν υπάρχουν. Το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με την εκτίμηση πως το Ευρωπαϊκό Λιγκ χρονικά έρχεται μετά τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και η ΕΟΠΕ θέλει να δώσει βαρύτητα στα προκριματικά και στην προετοιμασία για τις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ζημιά για τις Εθνικές ομάδες

Φυσικά η ζημιά που θα υποστούν τα εθνικά συγκροτήματα είναι μεγάλη καθώς μετά το χάσιμο δύο αγωνιστικών σεζόν λόγω του covid-19 θα την πληρώσουν ακριβά και οι Εθνικές ομάδες.

Όλη η ελίτ εκτός από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη CEV οι δύο κατηγορίες (Gold και Silver) σε άνδρες και γυναίκες θα περιλαμβάνουν την ελίτ του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. «Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε περιόδους πανδημίας κοροναϊού και δείχνουν ότι οι Εθνικές Ομοσπονδίες προσβλέπουν πολύ στην επιστροφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά την παγκόσμια κρίση υγείας που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της έκδοσης 2020», αναφέρει η ανακοίνωση της CEV.

Τα Τελικά σε Βουλγαρία, Βέλγιο

Oι αγώνες θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του CEV αναφέρει πως το Βέλγιο και η Βουλγαρία θα διοργανώνουν τα τουρνουά Τελικού Four ανδρών και γυναικών στις 18-20 Ιουνίου 2021. Και οι δύο επρόκειτο να φιλοξενήσουν στους τελικούς το 2020 πριν από το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού την άνοιξη του τρέχοντος έτους έπληξε το διεθνές αθλητικό ημερολόγιο.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics