Breaking News
05 Ιανουαρίου 2021

Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε τα τουρνουά του πρώτου εξαμήνου

 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) ανακοίνωσε το καλεντάρι των τουρνουά για το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς και τη διαδικασία για το άνοιγμα της παγκόσμιας κατάταξης και την αναδιάταξη των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021. Περιλαμβάνει νέες ημερομηνίες για τα τουρνουά Thomas και Uber Cup, που έχουν αναβληθεί.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε, ότι θα παρέχει πακέτα στήριξης Covid-19 για τους διοργανωτές των τουρνουά όπως και οικονομική βοήθεια. Αυτές οι πρωτοβουλίες ανακούφισης κόστους προγραμματίζονται για να διασφαλίσουν ότι τα τουρνουά μπορούν να συνεχίσουν να μέρος της BWF World Tour, το 2021. Θα βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους εφαρμογής των προληπτικών μέτρων Covid-19 στις διοργανώσεις.

Οι τελευταίες αποφάσεις επικυρώθηκαν από το Συμβούλιο της BWF, με πολλούς οικοδεσπότες οργανώσεων-μελών να πραγματοποιούν διαβουλεύσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Το επίκεντρο ήταν να δημιουργηθούν ομαδοποιημένα τουρνουά, όπου είναι δυνατόν παρόμοιο με αυτό που έχει προγραμματιστεί για το ασιατικό σκέλος τον Ιανουάριο στην Ταϊλάνδη και αναμένουμε να διοργανωθούν ορισμένα τουρνουά με αυτόν τον τρόπο για να διασφαλιστεί ένα πιο εφικτό πρόγραμμα αγώνων το 2021», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της BWF Τόμας Λουντ.

«Η κατάσταση της πανδημίας συνεχίζει να παρέχει ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, στο οποίο θα διεξαχθούν διεθνή τουρνουά και παρόλο που η ελπίδα είναι ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μπορεί εγκαίρως να δημιουργήσει έναν κόσμο με λιγότερους περιορισμούς, η BWF αναμένει ότι η πανδημία θα εξακολουθήσει να επηρεάζει τους αγώνες και όλο το 2021».

Η παγκόσμια ομοσπονδία επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τελικοί του Thomas και του Uber 2020, οι οποίοι αναβλήθηκαν νωρίτερα φέτος, αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Άαρχους, με το Όπεν του 2021, στην Οντένσε της Δανίας να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για αυτά τα τουρνουά – το Thomas Cup, το ομαδικό των ανδρών και το Uber Cup το αντίστοιχο των γυναικών- δεν έχουν ακόμη οριστεί ημερομηνίες.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την κινεζική ομοσπονδία μπάντμιντον και την πόλη που θα φιλοξενεί, τη διοργάνωση του Sudirman Cup, τη Σουνζού, για να καθορίσουν την καλύτερη στιγμή για ένα μικτό ομαδικό αγώνα.

Η παγκόσμια κατάταξη

Η παγκόσμια κατάταξη της BWF αναμένεται να ανοίξει ξανά μετά τον τελικό του Παγκόσμιου Τουρνουά 2020 τον επόμενο μήνα, με την επόμενη λίστα κατατάξεων να ανακοινώνεται στις 2 Φεβρουαρίου το 2021.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς για το Τόκιο 2020 αναμένεται να ξαναρχίσει 2021, στο Ελβετικό Όπεν, από τις 2 έως τις 7 Μαρτίου, ακολουθούμενο από το γερμανικό Όπεν, από τις 9 έως τις 14 Μαρτίου.

Το All England Open Badminton Championship, το οποίο δεν θα είναι εκτός πρόκρισης για το Τόκιο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Μαρτίου.

Μια σειρά από τουρνουά προκριματικών για τους Ολυμπιακούς θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων αγώνων, στην Τσεχία, τη Γαλλία, την Πολωνία και το Βιετνάμ.

Η Κουάλα Λουμπούρ πρόκειται να φιλοξενήσει το Όπεν της Μαλαισίας, από τις 31 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, μετά το οποίο θα ακολουθήσει το Όπεν της Σιγκαπούρης, από τις 13 έως τις 18 Απριλίου.

Το τελικό τουρνουά πρόκρισης για το Τόκιο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Νέο Δελχί στο Όπεν της Ινδίας, από τις 11 έως τις 16 Μαΐου.

Αναζητείται η χώρα που θα φιλοξενήσει το ασιατικό πρωτάθλημα μπάντμιντον και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουκρανία και το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα (ατομικά) στη Γουατεμάλα.

Το τουρνουά του μπάντμιντον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2021.
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics