Breaking News
12 Φεβρουαρίου 2021

Πιο κοντά η ολυμπιακή πρόκριση για το Ντουέτο μας
Γιάννης Κορακής  


Τα νέα δεδομένα στο παγκόσμιο στερέωμα της Καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης επιτρέπουν στους υπεύθυνους του αθλήματος στην Ελλάδα να αισιοδοξούν ακόμη περισσότερο για την τύχη του Ντουέτου μας στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο Τόκιο αρχές Μαϊου.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν κι αυτή τη φορά η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που έχει ως όνειρο την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για 3η φορά και η Εβελίνα Παπάζογλου που στοχεύει στους δεύτερους διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Τα κορίτσια μας έχουν πολλά περιθώρια πρόκρισης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υλοποιήσουν τον στόχο τους. Και εξηγούμαστε:

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν μέρος Ντουέτα από 22 χώρες. Οι 12 θέσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές. Πρόκειται για αθλήτριες από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Νότιο Αφρική, το Μεξικό, το Καζακστάν, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις θα προκύψουν από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Τα κορίτσια είχαν πάρει την 9η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Γκουαντσού της Κορέας το 2019 και με εξαίρεση τις Γαλλίδες που ήταν τότε εμπρός τους και δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, όλες οι άλλες ποιοτικές συμμετοχές στο ντουέτο έχουν ήδη σφραγίσει το διαβατήριο για το Τόκιο. Άρα η Ευαγγελία και η Εβελίνα είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση μας εκ των προνομιούχων θέσεων στο Προολυμπιακό και τη συμμετοχή τελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι από τις δέκα θέσεις που υπολείπονται, οι τρεις θα δοθούν στα Εθνικά συγκροτήματα που θα εξασφαλίσουν στο προολυμπιακό την πρόκριση στο Ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και οι υπόλοιπες επτά θα μείνουν ως διεκδίκηση από τις υπόλοιπες χώρες. Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί που θα διεκδικήσει τον Μαϊο στο Τόκιο την παρθενική της συμμετοχή στην Ολυμπιάδα με το Ομαδικό. Ήδη 14 κορίτσια μετέχουν της προολυμπιακής προπαρασκευής στο ΟΑΚΑ και καθημερινά προπονούνται σκληρά, υπό την επίβλεψη των Μαρίας Θηβαίου, Ναταλίας Τσερνέσκα και Άννα Τάρες.
Sports3.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο καιρός σήμερα 12/02/2021

Παίκτες έσπρωχναν το ασθενοφόρο που… κόλλησε στο γήπεδο (vid)

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics