Breaking News
23 Απριλίου 2021

 Η Μαρία Πρεβολαράκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας
Δημήτρης Ντζάνης  

 

Η Μαρία Πρεβολαράκη για 3η φορά στην καριέρα της κατακτά ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης. Η 30χρονη Ελληνίδα ηττήθηκε από την Ρωσίδα, Όλγα Κοροσάβτσεβα με 7-0 στον τελικό των 53κ. στη διοργάνωση της Βαρσοβίας. Όμως η Πρεβολαράκη συνεχίζει τη συλλογή μεταλλίων, έστω κι αν αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην ανωτερότητα της Κοροσάβτσεβα. Η πρωταθλήτρια του Άτλαντα Καλλιθέας, με εντυπωσιακές εμφανίσεις χθες, είχε εξασφαλίσει ένα ακόμα μετάλλιο. Έφθασε στα πέντε μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που μεταφράζονται τρία ασημένια και δύο χάλκινα. Και πλέον στρέφει την προσοχή της στην 3η διαδοχική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Η 27χρονη Ρωσίδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στη Ρώμη στα 55κ., κατέβηκε στα 53κ. και σταμάτησε την πορεία της Πρεβολαράκη για το χρυσό μετάλλιο. Η Κοροσάβτσεβα αιφνιδίασε την Πρεβολαράκη, προηγήθηκε 4-0, πριν συμπληρωθούν τα 60’’. Η Ελληνίδα προσπάθησε αν αντιδράσει, όμως δεν τα κατάφερε, με την αντίπαλό της να φθάνει στο 6-0, με την έναρξη του β’ γύρου και να παίρνει το χρυσό με 7-0.

 Η Πρεβολαράκη ανεβαίνει στο βάθρο δεύτερης διαδοχικής μεγάλης διοργάνωσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Βελιγραδίου. Διοργάνωση που αντικατέστησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που δεν έγινε εξ αιτίας της πανδημίας. Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί η Μαρία Πρεβολαράκη είναι η μόνη που χαρίζει διεθνείς επιτυχίες σε επίπεδο ανδρών-γυναικών στη γεμάτη προβλήματα και εσωστρέφεια ελληνική πάλη.

 Τα μεγάλα μετάλλια της Πρεβολαράκη

Χρυσά
Μεσογειακοί Αγώνες 2013 (Μερσίνη)
Μεσογειακοί Αγώνες 2018 (Ταραγόνα)
Παγκόσμιο Κύπελλο 2020 (Βελιγράδι)

Ασημένια
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 (Τιφλίδα)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014 (Βάνταα)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021 (Βαρσοβία)

Χάλκινα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2012 (Αλμπέρτα)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 (Παρίσι)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 (Νόβι Σαντ)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 (Κάσπισκ)

Καλύτερος ο Παπαδόπουλος

Νωρίτερα υπήρξαν ελληνικές συμμετοχές στην ελληνορωμαϊκή ανδρών. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (87κ.) πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση. Με αντίπαλο τον αυστριακό Μίχαελ Βάγκνερ, προηγήθηκε 2-1 μέχρι και 49’’ πριν από το τέλος. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε 2η παρατήρηση, έγινε το 2-2, με τον Βάγκνερ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, να φθάνει στο 4-2 και να περνά στα προημιτελικά. Ο Γιώργος Πρεβολαράκης, αδελφός της Μαρίας, έχασε από τον Κροάτη, Αντόνιο Καμενιάσεβιτς με 3-1 στον προκριματικό γύρο στα 77κ. Τέλος, ο Αλέξανδρος Παπαδάτος ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Αλέξουκ, Τσιουράιριου με 9-0 στον α’ γύρο στα 130κ.
sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Όλα τα ζώδια 23/04

Στη Βαρκελώνη το προ ολυμπιακό της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics